Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на лагер на задна полуоска ОФА-КБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Смяна на лагер на задна полуоска ОФА-КБ.

Където е отдушника на задния диф, на самата "дюзичка-отдушник" има върху него черно пвц капаче и периодично трябва да се натиска но не много силно за да не се счупи и така се самопочиства от евентуално запушване, правя го един път в годината профилактично
    Последно редактирано от Еделвайс; 24-03-15, 08:39. Причина: Пояснение

Коментар

При мен явно тази пластмасичка беше като заварена за маркучето ,ако говорим за една и съща и отрязах малко от маркучето на върха където беше залепнала тя и така карам. Сега
      както се пооправи малко времето ще гледам за течове от страни ,че досевга в тези снегове и дъждове нямах ясна представа ,но поне факт ,че спря да губи малко от диференцияла
      Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

По мое скромно мнение вероятността да ти шуми някой от лагерите е 70% и 30 за дифа. Напръскай хубаво с обезмаслител всичко омазано с масло под джантите и измии, така няколко пъти докато няма следи от масло. Покарай и ще си проличи дали течът е намалял, или изчезнал. Ако е последното честито, ако не... обясних ти откъде да си купиш читави лагери, и къде могат да ти ги сменят безпроблемно.
        ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
          Покарай така и наблюдавай, възможно е да спре теча след като си оправил отдушника...

Народът има една приказка : "Където е текло , пак ще тече" .

Така че течът едва ли спре на 100% щом веднъж е тръгнал , но наистина трябва да покара така .
          Възможно е като спадне налягането , течът от семерингите да е толкова минимален , че да се размине само с доливане на (примерно) 100-200 гр. през няколко месеца (аз съм така от 5-6 години вече) . Тъкмо няма да има нужда от пълна смяна на маслото
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Благодаря за съветите.Така и ще направя и след известно време ще пиша тук какво е положението
            Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              ...Тъкмо няма да има нужда от пълна смяна на маслото
              С доливането на 10% от общото количество няма, как да подновяваш маслото Смяна си требе!
              ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
                С доливането на 10% от общото количество няма, как да подновяваш маслото Смяна си требе!
                Е аз го казах по-скоро на шега

...макар че като се замисля .... до сега за близо 140 000 км. пробег имам 3 смени на масло на задния диф , от скъпия Кастрол - 75W/140 с прибавка за ЛСД. Прави ми впечатление при всяка смяна , че маслото е свежо сякаш е налято вчера . Направо ми е жал като на габровец да го хвърлям Чудя се дали наистина да не му вдигна пробега на 50-60 хил. км. ..че то и щайгите колкото да ги поддържаме няма да са вечни де .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Някой може ли да ми каже как се сваля проклетия спирачен барабан на тая фронтера, че ми взе нервите?

Коментар

Първоначално публикуван от rambovr Преглед на мнение
                    Някой може ли да ми каже как се сваля проклетия спирачен барабан на тая фронтера, че ми взе нервите?
                    На барабана има отвор с резба 6 мм. на него се навива болт и като го въртиш, почва да натиска върху полуоската и барабана трябва да излиза лесно навън, като едновременно и почукваш с чук в случай че имаш и дълбоки канали, изядени от накладките от вътрешната им страна. Нека ме поправят колегите ако има друга тънкост?
                    Последно редактирано от Еделвайс; 11-03-16, 17:00. Причина: Пояснение

Коментар

Тоя болт 6мм къде го навивам? На мястото на застопоряващия болт ли ?

Коментар

Павка, не го лъжи колегата. Барабана на фронтерата няма отвор с резба, има само фиксиращ отвор. Ваденето става със скоба или с груба сила (чук)
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                          Павка, не го лъжи колегата. Барабана на фронтерата няма отвор с резба, има само фиксиращ отвор. Ваденето става със скоба или с груба сила (чук)
                          На този линк,: http://ss7.dupnica.net/archives/1484 прочетох тази информация, но явно не е така и затова написах да ме поправите.

Коментар

Ми... аз имам дискове отзад но ваденето е почти същото, като барабаните, само дето има по-голям ръб по който да се млати Преди време сменят всичко дискове и единият отзад се запъна. При мен имаше дупка с резба в диска и навих болт... Много бързо заминаха резбите безрезултатно В крайна сметка с въртене на диска (бях вдигнал и другото задно колело от земята) и млатене с чука в един момент диска се откачи. Най-чистото упражнение е със скоба и леки почуквания. Не знам якото млатене колко добре се отразява на лагера...
                            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

• Лагери се намират лесно, относително евтини, с различно качество, проблеми няма.
                              За семеринг на полуоската,този дето се набива в кожуха, в ръкава, е за този семеринг ударих на камък.
                              Ето това са номерата му: 94340317 776662
                              ​​​​​​Някой може ли да сподели, от къде, как, колко...
                              За района на Варна, но може и по далеко.
                              В магазините ( ауто плюс, ауто минус, елит кар....) не откривам налични. Може би с поръчка, ама то с тоя корона вирус...

Коментар

• Джоу (x3mrjoe)
                                Джоу (x3mrjoe) коментира
                                Редактиране на коментар
                                Имам го. Звънни ми когато ти е удобно, но да е след 11:00. 0898 82 ОI 82

• Колега, семеринг няма да намериш, той е вграден в лагера ...
                              Ето няколко варианта ... https://www.autopower.bg/%D0%BB%D0%B...d12911c25.html
                              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X