Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на лагер на задна полуоска ОФА-КБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на лагер на задна полуоска ОФА-КБ.

Ами марката е Koyo и ги чакам с нетърпение
    за да ги сменя!!!1

Коментар

Първоначално публикуван от ppanito Преглед на мнение
      Ами марката е Koyo и ги чакам с нетърпение
      за да ги сменя!!!1
      Екстра!За тази марка цената е наистина добра...Успех в смяната....

Коментар

здравейте момчета малко късно ви прочетох темата и изцяло подържам твърдението че оптимал е пълен ментерлък. работя в сервиз и тези части са на най ниска цена. просто ми беше интересно след като видях какъв лагер слагате какво стана. успех на всички и не използвайте оптимал. поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Patrol fen Преглед на мнение
          здравейте момчета малко късно ви прочетох темата и изцяло подържам твърдението че оптимал е пълен ментерлък. работя в сервиз и тези части са на най ниска цена. просто ми беше интересно след като видях какъв лагер слагате какво стана. успех на всички и не използвайте оптимал. поздрави
          То за сега само един е пострадал.Да почакаме малко преди да анатемосаме ментето.
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

До: Лагери Фронтера А и взаимозаменяемост

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
            Към настоящия момент придобих следните данни за шибания лагер:
            Външен диаметър - 90мм.
            Вътрешен диаметър - 40мм.
            Широчина - 30мм.
            Къде ли не търсих но лагер с такъв размер не открих!По размери единствено се доближава с 80/40/30 на "SKF".
            Открих също,чрез съдействието на един приятел,лагер за 165лв. в комплект с металната втулката.Цената за сега ме устройва,а марката е "OPTIMAL"!
            Та,колеги имате ли идея за качествата на тази марка лагери?
            520лв.няма да дам за - уж оригинален!!!
            Номера на твоя лагер е 83C056-C4+OR и струва 150 лева на KOYO
            www.regal-varna.com

Коментар

Колега сигурен ли си че за същия лагер става въпрос и ако
              да то кажи някякъв номер на магазина та да си ги поръчваме
              от там.

Коментар

Първоначално публикуван от ppanito Преглед на мнение
                Колега сигурен ли си че за същия лагер става въпрос и ако
                да то кажи някякъв номер на магазина та да си ги поръчваме
                от там.
                Човека е дал и номера на лагера и цената и мястото от където го е купил! какво дали е сигурен? звъниш питаш купуваш. Пълним темата с безсмислени постове.
                no signature no problems

Коментар

Ами питам защото на лагера който имам аз няма такъв номер
                  та ако може да каже това номер по каталог ли е или..????

Коментар

ХМ,Блазе ти Стефко,днес след 1-2бой с направен обратен чук/3-5кг/,за вадене на полуоската-не помръдва,егати лепена ли е при заводския монтаж,незнам,трябва да си правя по-хубав фланец за чука иии пак бойййй,дано излезе
                    (0+)
                    Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от kameloot Преглед на мнение
                      ХМ,Блазе ти Стефко,днес след 1-2бой с направен обратен чук/3-5кг/,за вадене на полуоската-не помръдва,егати лепена ли е при заводския монтаж,незнам,трябва да си правя по-хубав фланец за чука иии пак бойййй,дано излезе
                      Аз те предупредих предварително,че е голям ....... зор де!!Ще се справиш не се съмнявам!!Успех...

Коментар

Има още един начин, но е "малко" варварски и се прилага само в краен случай. Ако нормалните методи не помагат се чупи сепаратора на лагера и се вадят сачмите или ролките, като се изпили ограничителния ръб на черупките. Полуоската с вътрешната черупка се вади, а външната черупка, която остава в ръкава се вади, като и се направи един непрекъснат шев с електрожена от вътрешната страна, Заварката свива черупката и излиза съвсем лесно. Само трябва изключително много да се внимава при работата с ъглошлайфа и електрожена, защото едно грешно движение може да унищожи тунела или полуоската.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

аз до /варварския/метод не съм стигнал още,немога да измъкна пустата му полуоска,пък и семерината на лагера който беше сменян и тя протечеи сега ще сменям и на двете полуоски,лагерите са Koyo.
                          Прикачени файлове
                          (0+)

Коментар

Един колега бе писал "Не си купувайте лагер на Оптимал" - да ама аз вече бях го купил,че и сменил!..Баси и измислените лагери.Дано с новите да няма ядове...
                            Относно изваждането съществува и по интелигентен начин за изваждането на полуоската!
                            Правиш си четири шпилки по 8см./може и от болтове без глави/с диаметър такъв,че да влезне в отворите на резбите в които се навиват болтовете държащи полуоската към тунела...Пъхаш шпилките от вътрешната страна/от към дифа/ и започваш да навиваш болтовете на полуоската също от вътрешната страна/тоест при навиване болтовете ще избутват шпилките,а те ще избутват полуоската навън/.Стягай равномерно и четирите болта,а тогава когато не може повече почуквай по ръкава с чук за да натъртиш лагера...и отново притягане и така ще излезе - бъди сигурен.
                            Успех,ако има нещо не се колебай да ми звъннеш....

Коментар

Ето тук постави шпилките.
                              Прикачени файлове

Коментар

Значи вчера измъкнах без проблем полуоската на която беше сменян лагера/Оптимал/и за 2ч. беше сменен,но с другата полуоска ще бера ядове,нямаше време за снимки,но пък по темата има направени достатъчно.
                                (0+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X