Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на лагер на задна полуоска ОФА-КБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна на лагер на задна полуоска ОФА-КБ.

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
    Събирай пари за лагери, по-назад в темата е обсъждано какви да вземеш че има ментета много, как да се монтират, а дотогава доливай в дифа
    -1 И как спираме дотогава?/масло в барабаните!!/
    Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
    Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
    Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
    Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Първоначално публикуван от svjokera Преглед на мнение
      -1 И как спираме дотогава?/масло в барабаните!!/

Не се съобразих с това мерси за поправката, колегата dilov4eto да взима мерки по-скоро за да не направи беля при спиране....

Коментар

На мен ми сълзи(доста сериозно) от вътрешмата страна на барабана ,олива чак джантата и гумата отвътре.Сменях задни накладки ,цилиндърчетата са наред ,смених спирачната течност и спирачките са Ок. Може и аз нещо да бъркам ,но това масло което сълзи е от диференцияла защото само там се губи та доливам.Спирачната течност я следя и немърда
        Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Първоначално публикуван от dilov4eto Преглед на мнение
          На мен ми сълзи(доста сериозно) от вътрешмата страна на барабана ,олива чак джантата и гумата отвътре.Сменях задни накладки ,цилиндърчетата са наред ,смених спирачната течност и спирачките са Ок. Може и аз нещо да бъркам ,но това масло което сълзи е от диференцияла защото само там се губи та доливам.Спирачната течност я следя и немърда
          Сменяй лагери... преди това прочети подробно темите свързани с тази операция! Лагерите задължително да са Koyo, а сервиза в който ще ги сменят да знаят, какво правят! В никакъв случай не ходи в случаен сервиз, че имаме и уникални случки тук при които бяха наварявали по полуоската застопоряващата втулка и в следствие полуоската на колегата се бе строшила на магистралата! Ако като си купиш лагерите се чудиш къде да отидеш, мога да ти дам координати на сервиз в София, където ще ти свършат работата бързо и качествено!
          ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Още се услушвам за такива лагера къде ще ги намеря тук около мен и каква цена ще им обявят.Ще ти пиша налично за подробности и може и така да стане.
            А като се свали полуоската неможе ли на преса да се изкара стария и вкара новия лагер?Или има нещо по специфично? :/ А и дано цената да е паднала малко ,предлагат ми само Оптимал за по 125лв/бр.
            Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Още се услушвам за такива лагера къде ще ги намеря тук около мен и каква цена ще им обявят.Ще ти пиша налично за подробности и може и така да стане.
              А като се свали полуоската неможе ли на преса да се изкара стария и вкара новия лагер?Или има нещо по специфично? :/ А и дано цената да е паднала малко ,предлагат ми само Оптимал за по 125лв/бр.
              Около тази цена се намира Коуо в София, огледай се по темите. Като гледам не си направил труда да прочетеш всичко... към лагера има и законтряща втулка, прочети всички подобни теми!
              ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Прочетох ,но немога да асимилирам как става (не съм много в час)Четох ,че семеринга е едно цяло с лагера ,на който има втулка където минава маслото.Пишеше ,че чрез нагряване се вади лагера ,но питам има ли други начини?на преса няма да стане ?Тук се пишат по-вярни и точни неща ,отколкото е грамотен някои от масторите в сервизите в моя град.Излиза ,че отивам в сервиз ,а знам повече за джипката от тях....всичко става по най трудния начин
                Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Прочетох ,но немога да асимилирам как става (не съм много в час)Четох ,че семеринга е едно цяло с лагера ,на който има втулка където минава маслото.Пишеше ,че чрез нагряване се вади лагера ,но питам има ли други начини?на преса няма да стане ?Тук се пишат по-вярни и точни неща ,отколкото е грамотен някои от масторите в сервизите в моя град.Излиза ,че отивам в сервиз ,а знам повече за джипката от тях....всичко става по най трудния начин
                  Избива се с преса но набиването става с течен азот и оксижен и то не на око, така че се прави в сервиз където няма да откалят полуоската и тя после да се скъса на мястото на втулката....
                  no signature no problems

Коментар

Благодаря колега!В такъв случаи щом се сдобия с подходящите лагери ще помоля колегата да ми прати на ЛС адрес ,тел на сервиз където знаят как става номера.Ако някои чуе случаино някъде или види на оферта въпросните лагери Koyo да сподели. Междувременно ще се услушвам за полуоски 2ра употреба с всичко по тях на тънки пари ако изпаднат.......
                    Благодаря за съдеиствието!Безценни сте!
                    Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

• От: Смяна на лагер на задна полуоска ОФА-КБ.

Баси полуоските ,баси лагерите....Лагер на полуоска на лада не сте ли сменяли??? Принципа е същия! Изкарахте го космическа технология!

Коментар

Първоначално публикуван от ianely Преглед на мнение
                        Баси полуоските ,баси лагерите....Лагер на полуоска на лада не сте ли сменяли??? Принципа е същия! Изкарахте го космическа технология!
                        Нали знаеш... "парен каша духа"! За мен не е елементарна тази операция, защото има много особености и шанс нещо да се прецака. За теб може да е елементарно, за мен не! Особено след, като съм се набутвал за тази операция два пъти за десет дни!
                        ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Ако първият път беше сменил лагера,а не полуоската нямаше да дублираш

Коментар

Първоначално публикуван от ianely Преглед на мнение
                            Ако първият път беше сменил лагера,а не полуоската нямаше да дублираш
                            И двата пъти смених лагера! Случката ми е известна тук и няма нужда пак да припомням... Продължавам да твърдя отговорно, че смяната на лагер на полуоска на нашите машини не е работа за всеки гаражен майстор!
                            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Колеги и от двете страни ми сълзеше масло от семерингите ,чак по джантата от вътрешната страна се стичаше. Онзи ден отвивах пропката на задния диф. да досипя масло евентуално и чух ето "пук" Вътре се беше образувало налягане явно ,проверих отдушника и установих ,че е запушен (даже и игла неможеше да мине) Смених маркучето изкарах го даже по-високо и сега от ден два забелязвам ,че сълзенето от въпросните семеринги отстрани като ,че ли спря или поне понамаля драстично.
                              Възможно ли е лагерите и семерингите да са здрави ,а от въпросното налягане в дифа поради запушен отдушник да е избило масло оттам ,а сега всичко да си е наред ? Иначе един шум от към задния диф като съм позасилил и пусна рязко газта си остава ,но мисля да пробвам с добавка след време да видя дали ще има ефект: )
                              Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Покарай така и наблюдавай, възможно е да спре теча след като си оправил отдушника...
                                ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X