Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свети ми лампичката за еърбеците и коланите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Свети ми лампичката за еърбеците и коланите?

Не мисля че има грешка в компютъра, защото тогава щеше да ми свети чек лампата. Пък и съм ходил на диагностики доста пъти след като съм я купил поради други причини и такава грешка не е била записана.

Определено местенето на седалките е проблема, защото от както съм ги застопорил и не съм ги местил, лампата не е святкала.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

свети изгасва, когато си иска иначе изрично е записано в книжката-свети ли червената лампичка с еърбега-няма отваряне. Иначе няма нищо общо с колана. Ако свети лампичката значи компа си е отчел някаква грешка. А иначе куплунгите за аербеците и на дългата база са под седалките и са изклюително деликатни (еланкати). и моя свети от време на време-някой път се оправя като разкача датчиците с контактен спрей закачам, откачам акумулатора (рестарт н а компа) и после си е добре, ама до следващия път като отчете някоя грешка и е лошо ,че последно време тази манипулация е все по-неефективна и ми струва,че компа са растаритра ама грешките се натрупват и ще трябва софтуер за да ги изчисти...

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
        Не мисля че има грешка в компютъра, защото тогава щеше да ми свети чек лампата. Пък и съм ходил на диагностики доста пъти след като съм я купил поради други причини и такава грешка не е била записана.

Определено местенето на седалките е проблема, защото от както съм ги застопорил и не съм ги местил, лампата не е святкала.
        компютара за аербега е оделно от този за двигатела

Коментар

Мислех да пусна нова тема за датчици, объркани компютри и подобни, но ако не възразяваш, ще се присъединя в твоята.

Светеше ми тази лампа за еърбега, и отидох на диагностика. Резултат - абсолютно нищо. Гледаха компа като теле у шарена врата. След два дни почна да свети лампата за чек контрол - тъпото жълтичко моторче.
          Този път отидох на един диагностик (да му дам ли координатите или е нежелана реклама?)
          Резултат - четири грешки, записани в компа:
          1. Датчик за турбо - несъответствие
          2. Датчик за рециркулация на отр, газове - несъответствие
          3. Вакуумни датчици - несъответствие
          4. Налягане на помпа за ниско налягане - несъответствие.

Два дни си чесахме главите с диагностика (аз съм инженер ДВГ), занулихме грешките, решихме че щом не можем да измислим какво му се е повредило, начи компа се е побъркал. От тогава съм минал две хиляди километра - абс. нищо. Бачка на ламя, общ разход около 9 на 100.

И понеже четох тук как да си изклатя седалката, сега и лампата за еърбега не свети...

Пардон, става дума за Frontera B 2.2 TDI, 2000 година. А светна некой датчик, а веднага писах пак...

Коментар

Според модела на колата и най-вече годината на производство е различно.

На някой блока за управление на AIRBAG-a е в самият компютър, на други си е отдлна "кутиика".
            Грешките записани в ENGIN блока нямат нищо общо с бъздушната възглавница. За някой модели се записват в отделен контролер и не е задължително той да може да се чете с какъв да е уред.
            Повечето сервизи използват разни "евтини" решения за диагностика.
            По префесионалните използват най-често един уред на Бош КТС , който е доста добър
            088455338две
            "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
            Джамбазов 2010г..

Коментар

И моята лампа ту светеше, ту изгасваше, докато не светна постоянно. Днес реших да обърна малко внимание на този прословут кабел под седалката и на неговия куплунг. След като почистих този под шофьорската седалка и се насочих към пасажерската установих, че под нея липсва въпросният куплунг, а жиците са вързани с изолирбанд и вероятно споени. Което ще рече, че немеца преди мене е решил проблема с лошия контакт категорично ! След тази манипулация (почистването на клеймите) лампата вече не свети. При следващото светване смятам да направя като немеца и за куплонга под шофьорската седалка!

Коментар

Има и друго, което го открих наскоро при моята...може пиропатрона да е сдал багажа, при мен стойностите му бяха нередни, временно съм решил проблема с малка измама, но ми предстои смяната на пиропатрона.Нормално трябва да показва съпротивление около 2-3 ома....т'ва вече не е шега работа така, че трябва да се мени с ново....
                Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Самата airbag имала определен живот, който като изтече се налага подмяна.

Коментар

Колега, щом си свети когато си иска, най вероятно е електричарска работа. Друга работа е ако свети постоянно.Моята светеше постоянно и когато я закарах да сменят маслото(опел в англия) просто ми казаха че си има период през които системата трябва да мине диагностика и това е(грешка или повреда няма в моят случай).Лошото е че,тази лампичка индикира няколко проблема(а това е недостатък според мен).
                    Аз на твое място бих дал двайсетина лева за компютърна диагностика.

Коментар

А имаш ли представа къде може да се направи качествена компютърна диагностика? Аз лично след доста такива опити съм скептично настроен

Коментар

Първоначално публикуван от 4i4o Преглед на мнение
                        А имаш ли представа къде може да се направи качествена компютърна диагностика? Аз лично след доста такива опити съм скептично настроен
                        За диагностика, аз бих отишъл в Опел. А за части и ремонт, там вече е друга работа.

Коментар

100% проверено!!!

Под предните седалки има жълти куплонги, чиято цел е да свържат датчика под седалката с основната част на системата. Тези куплонги са големи боклуци и не дават контакт а от там и лампата свети. За това ги отстраних и свързах направо жиците. Като резултат лампата изгасна!

Коментар

До: 100% проверено!!!

Първоначално публикуван от colonel Преглед на мнение
                            Под предните седалки има жълти куплонги, чиято цел е да свържат датчика под седалката с основната част на системата. Тези куплонги са големи боклуци и не дават контакт а от там и лампата свети. За това ги отстраних и свързах направо жиците. Като резултат лампата изгасна!
                            И аз направих същата манипулация тази вечер ( изрязах въпросните жълти куплунзи, запоих и изолирах проводниците ), съответно лампичката вече след подаване на контакт гасне. Карах и 20-на км. Надявам се, да съм отстранил проблема трайно! Ще го наблюдавам следващите дни, ако пак се появи - ще пиша.
                            Казано е:
                            -"Обичай ближния",
                            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Вече 2 месеца след отстраняването на куплунзите под предните седалки и запояването на кабелите нито веднъж не ми светна лампичката за еърбеците! Мисля, че това е трайно решение на проблема ( така се оказа поне при мен )!
                              Казано е:
                              -"Обичай ближния",
                              щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X