Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маркуч......

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Маркуч......

ако съм разбрал-въздушен филтър-дебитомер-кихалка-мъркуч?

Защото доколкото видях,дебитомера е точно до филтърната кутия?

1 е дебитмера
    2 е кихалката
    3 са болотовете на дебитомера към кутията.

Питането е че маи ще трябва да преправям захващането към кутията или веднага след дебитомера да сложа кихалката?

1 идва след 2?Питам да знам като отида при газаджията да знам какво бърника,че тук са едни.....да не ти е дума.

П.С-1,2 и 3 ги има с червени цифри на снимката

Поздрави

Коментар

добре си разбрал
      прегледай и всичко да е стегнато
      ако смуче въздух от някъде - пак ще гърми
      като застуди ще имаш нужда от регулация
      при студено време - в зимният период знаеш че газта гори в повечко
      може и да е ок за лятото но няма да стига в студеното - става все едно бедна смес и пак гърми - сблъсквал съм с с този проблем
      BMW X6

Коментар

Ето обещаната снимка.Това приспособление го открих съвсем случайно в една автоморга,но от какво е не мога да отговоря.ДВГ се държи чудесно с него.
        Прикачени файлове

Коментар

"Стеф" това е маркуч от вътрешен въздуховод за парно. Те са много гофрирани и с големи сечения (да пренасят много въздух, но бавно - да не вдига много шум и да не прави силна въздушна струя)
          За датчика на маркуча си имам теория, че би трябвало да е за мерене на температурата на входящия въздух, но в уравнението на компа за сместа "по-тежи" датчика за температура на двигателяна та другия - "У леву" това е само предположение
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

ако съм разбрал-въздушен филтър-дебитомер-кихалка-мъркуч?

Защото доколкото видях,дебитомера е точно до филтърната кутия?

1 е дебитмера
            2 е кихалката
            3 са болотовете на дебитомера към кутията.

Питането е че маи ще трябва да преправям захващането към кутията или веднага след дебитомера да сложа кихалката?

1 идва след 2?Питам да знам като отида при газаджията да знам какво бърника,че тук са едни.....да не ти е дума.

П.С-1,2 и 3 ги има с червени цифри на снимката
            "кихалката" ти е на правилно място или по-точно нама значение дали ще го преместиш. При запалване на сместа в колектора тя рязко се разширява и стигайки до дебитомера го затваря, като след последвато разширение газовете избиват от някъде(чупят дебитомера откачва или късат мъркуча) следователно "кихалката" трябва да бъде между двигателя и дебитомера(на самия колектор, преди мъркуча или след него)
            И при наличие на кихалка след няколко "гърмежа" дебитомера спира да функционира правилно.

п.п. Много хитър начин за предпазването на дебитомера е като скобите на мъркуча на се стягат много(при повишаване на налягането просто се откача мъркуча)

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              "Стеф" това е маркуч от вътрешен въздуховод за парно. Те са много гофрирани и с големи сечения (да пренасят много въздух, но бавно - да не вдига много шум и да не прави силна въздушна струя)
              За датчика на маркуча си имам теория, че би трябвало да е за мерене на температурата на входящия въздух, но в уравнението на компа за сместа "по-тежи" датчика за температура на двигателяна та другия - "У леву" това е само предположение
              Това което си написал относно въздуховода за парното и неговата функция е абсолютно вярно!Моя ДВГ е без датчик на маркуча и може би това помага за правилната работа в частност смесообразуването.В моя случай,монтираната плочка и кихалката за АГУ скъсява разстоянието между ф.кутия и дроселовата клапа и това довежда до пречупване на стандартния въздуховод т/ст намалява се обема на притока на въздух.Това бе причината да го заменя с каквото намеря под ръка,а цифрата на нов такъв е просто смайваща!???...

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                Това което си написал относно въздуховода за парното и неговата функция е абсолютно вярно!Моя ДВГ е без датчик на маркуча и може би това помага за правилната работа в частност смесообразуването.В моя случай,монтираната плочка и кихалката за АГУ скъсява разстоянието между ф.кутия и дроселовата клапа и това довежда до пречупване на стандартния въздуховод т/ст намалява се обема на притока на въздух.Това бе причината да го заменя с каквото намеря под ръка,а цифрата на нов такъв е просто смайваща!???...
                Стефко,нема ли още една бройка в гробището?Че си платим маркуча и доставката за моя сметка.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                  Стефко,нема ли още една бройка в гробището?Че си платим маркуча и доставката за моя сметка.
                  Ще проверя още утре но нищо не обещавам!Стана случайно.А,ако още веднъж споменеш за плащане ще си говорим по друг начин....

Коментар

"МАХХХ" Да не терориш "Стеф" да позлатява маркуча щот от Стара Загора до Русе (освен ако някой има път към другия де) Старите фордове (сигурно и други) са с такива маркучи от вентилаторната кутия до страничните духалки, вярно е че са от полиетилен а не от гума ама може на си наскубеш няколко,(с такива карах ситроен СХ 2.5 на газ 3 години) а пък ако намериш стар автобус там са гумени
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Аз пък купувах такъв силиконов маркуч за разни глупости. Няма да казвам какви пари дадох за него щото ще ме биете, но ако кажете диаметър може да го премеря и ако ви грее ...
                      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

даи рамери на този маркуч

Поздрави

Коментар

Извинявам се за забавянето, но съм блейка. Сега го видях и се сетих, че съм обещал да го мерна. 77mm светъл отвор. Дължината е около 1,5м.
                          Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X