Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маркуч......

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маркуч......

След като преди ден два на едно кръстовище се изтеглях да премина се случи така нареченото "гърмене" на АГУ-то.и този маркуч в снимките цъфна на 3 места.
    Звънах на Лозан,човека е на море,в близките 10 дена няма да може да помогне,тои ме пита с какъв дебитомер съм,и като не знам питам вас?
    Някакви идей този маркуч какво да го правя,засега го обвих с черно тиксо-изолирбант,ама кърпена работа,ще го сменя,с какво не знам,дали може от нещо друго да се намери същият?

Поздрави
    Прикачени файлове

До: Маркуч......

Дебитомерите са два вида:
    1. С подвижна клапа която управлява потенциометър
    2.Термодинамични - без подвижни части
    При първите "кихането" предизвиква сериозни щети тъй като клапата "затваря" взрива във всмукателния тракт, следват разбит дебитомер и раздрани маркучи (не винаги от първо "кихане") За това се слагат "антикихни" клапи, а лично аз държа скобите притягащи маркучите леко хлабави.Така при "кихане" всичко се разкача и колата гасне, но няма щети, закачаш и караш. Според снимката (не виждам ясно) но между щуцерите на газта и онова с болтчетата е гумата на антикихната ти клапа.
    При вторите като правило кихането не предизиква щети, понеже взрива се връща по въздуховода през дебитомера, филтъра и навън но ако е много силен старите маркучи се късат. За това винаги си нося по една ролка изолирбанд за "временни" за постоянно ремонти.
    Така, че това с изолирбанда си е правилно решение-не пропуска въздух за да "клати"работата на системата, а при "кихане" се явява бушон-къса се, пак бандажираш и напред. А маркуча ти е специфичен с дупка за датчик (вероятно термометър) и надали ще стане от друго.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Добре,но като си търся такъв маркуч,и като ме питат с какъв дебитомер

как мога да разбера моят какъв е?за да мога да търся такъв?няма как да сваля този че джипа се кара всеки ден,няма възможнсот да го разглобя и да търся 5 дена маркуч,а в Плевен по моргите не знаят какво е джип,камо ли части да има,или има на двойни цени

Поздрави

Коментар

какъв ти е дебитомера няма значение
        ама никакво
        маркучите са два вида
        1 със датчик на тях
        2 без датчик на тях
        твоят явно е без
        слагаш каквото има
        нов 47лв
        със датчик си трябва да е оригинален 65лв
        стават от вектра 2.0i както знаеш предполагам

сложи си изолирбанд или самовулканизираща лента една ролка винаги да си имаш в някой джоб -има го дъвкано в някоя тема и СТЕФ го беше описал много точно

вторият ми съвет е да си сложиш предпазна клапа ако нямаш
        в 99% върши работа предпазва маркуча и дебитомера

и третият ми съвет е да си прегледаш колата щото изправна НЕ гърми
        започни от свещи кабели капачка палец и т.н
        като последен вариянт да знаеш че гърми и от бедна смес
        -запушен филтър на газовата или ако смуче въздух от някъде

поздрави и успех колега

а грешката е моя
        сега видях че имаш датчик на маркуча
        съжалявам ама оригинален си требе
        BMW X6

Коментар

Добре VEshter,те тези с на вектрата дали са същите,моят филтър е друг(въздушният),би трябвало казваш да става,ще проверя по магазините.

Поздрави

Коментар

Между другото и моя е с датчик , но кабела му е откачен. Очевидно дава информация за температурата на постъпващия въздух , а това обикновено се използва от компютъра за смесообразуването при студен двигател ( поне така си го обяснявам , но може и да съм в грешка ). Но така го внесох от Италия и реших че са го шунтирали заради емулатора или нещо "да лъже" компа по време на работа на газ , та така и не му обръщам внимание. Не виждам да оказва влияние нито на работата на двигателя , нито на разхода на гориво , нито на палене на студено... ( да не чуе Дявола ! )
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

моят е без датчик
              с двигател С20NE съм
              предният като гръмна взех от моргата от вектра за 10лв
              и така
              после си смених свещите и това е
              BMW X6

Коментар

чудя се дали да потърся в моргите или да си купя нов?ако го няма датчика,може ли да се кара без него?

Поздрави

Коментар

Вектра 2000 - заспива не знам само с датчика как е ?...Ще снимам и ще ви покажа още една идея за приспособяване на въздуховода..Не е необходимо да се носи стария за да се открие подобен.Просто се вземат размерите на входа и изхода на маркуча,съответно дължината и джипа пак е на ход и с него се обикалят морги или магазини до постигането на крайната цел.Моят мотор е същия като на колегата "VeshteR" и както някъде бе писал "Fanatik" този С20NE е роден за АГУ.Две години нито кюф нито пат....Успех колега...

Коментар

С20NE е предният модел доколкото разбирам?добре каква е разликата м/у двата освен че единият е с пластмасов капак(моят)отгоре и другият с металният?
                    Пак добре че не е екотек,че тогава щях да хапна дръвцето,все повече се убеждавам че новите коли не струват

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                      С20NE е предният модел доколкото разбирам?добре каква е разликата м/у двата освен че единият е с пластмасов капак(моят)отгоре и другият с металният?
                      Пак добре че не е екотек,че тогава щях да хапна дръвцето,все повече се убеждавам че новите коли не струват

Поздрави
                      Примерно,че дебитомерите са различни!.. И от своя скромен опит знам,че не се взаимозаменят...Твоя мотор има доста вакумни маркучета,които при С20NE липсват...

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                        Вектра 2000 - заспива не знам само с датчика как е ?...Ще снимам и ще ви покажа още една идея за приспособяване на въздуховода..Не е необходимо да се носи стария за да се открие подобен.Просто се вземат размерите на входа и изхода на маркуча,съответно дължината и джипа пак е на ход и с него се обикалят морги или магазини до постигането на крайната цел.Моят мотор е същия като на колегата "VeshteR" и както някъде бе писал "Fanatik" този С20NE е роден за АГУ.Две години нито кюф нито пат....Успех колега...
                        Здрасти.
                        Какъвто и маркуч да сложиш,не оправиш ли гърменето пари на вятъра.Погледни маркучите на моторчето за ппх,после всички тоци.Може да е всичко-капачка,палец,свещи,кабели,бобина.Увий стария маркуч яко и почвай проби-от тихи обороти рязко газ,да изгърми.Намери някой колега с C20NE мотор и заменяй подред палец,капачка,бобина.Свещите ги смени/вземи си BRISK SILWER за газ,17 топлинно число/,кабелите на ЕЛКОН за проверка или ТЕСЛА от КОСЕР силиконови са 30 лв.,както решиш.Кихалка сложи задължително-дебитомера ни е с реостат/механичен/ и е цифра.Ако е бобина не купувай оригинал за 100-на лева,ЛАДА 8-ца/16лв/ и си в джаза,малка врътка за да си запазиш оригиналния куплунг има,ще ти я кажа и нея.
                        Моя маркуч също е цъфнал,не намерих и съм го бандажирал с оная сива лента дето по американските филми им лепят устата-няма късане на ръка,само с нож.А как лепне...
                        Успех!
                        Ако още нещо знаеш ми телефона.

Коментар

Само имам чувството че като отида до моргата и този маркуч ако го има ще е на цената на нов,че нали е за джип
                          Утре ще дам резултат от ходенето по моргите.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                            Ами снимай де,моя е цъфнал от година.Или кажи от вектра от кой търгаш да го търся и какви пари е/нали думаш едно към едно/.Шото за оригинал си знаем...

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                              Ами снимай де,моя е цъфнал от година.Или кажи от вектра от кой търгаш да го търся и какви пари е/нали думаш едно към едно/.Шото за оригинал си знаем...
                              Утре ще снимам потрай малко де....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X