Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтерата загрява!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фронтерата загрява!

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Имам значителен опит в тия случаи и 99,9 % съм убеден, че при ИЛДИ става въпрос точно за това.
    И аз.
    Правете си CO2 замерване. Ако няма, значи това което пишеме от 4 години. Пиша последователно по реда на смяна. Термостат, промивка на системата, датчик, радиатор, гарнитура на главата.
    Изпотрошихме по 2 клавиатури вече. Четете и действайте, минали сме по тоя път, а някой от нас по повече от веднъж.
    no signature no problems

Коментар

Колеги, колата се оправи!След смяната на капачка на разш.съд,термостат(отново),датчик за перката и радиатора(който леко сълзи от дясната страна) колата вече работи както трябва!
      Интересно е че смених и датчика за температурата на таблото, но той се оказа менте и си върнах стария.
      Благодаря за правилните съвети!

Ако някой има нужда от радиатор - подарявам си стария.Както споменах той леко сълзи от едната срана!В събота съм в Белоградчик и ще се радвам да се запозная със съфорумци!

Коментар

Дано колегата "Хорозов" не ми се сърди много, че го допълвам "оргиналния" датчик за вентилатора му беше двускоростен (ІІ 115/105 - І 100/95гр. ако се не лъжа) , а инсталацията му за едноскоростен (е все пак Италия си е свързваме с мафия някак си) но темата не е за каръщисаните коли
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дядо Владо, разбира се че не се сърдя!Този датчик го подарявам ако на някой му върши работа!Поздрави!

А номера на мобилния съм го объркал!

Верния е 0886 299 768

Коментар

Първоначално публикуван от horozovvv Преглед на мнение
            Колеги, колата се оправи!След смяната на капачка на разш.съд,термостат(отново),датчик за перката и радиатора(който леко сълзи от дясната страна) колата вече работи както трябва!
            Интересно е че смених и датчика за температурата на таблото, но той се оказа менте и си върнах стария.
            Благодаря за правилните съвети!
            Да разбираме ли, че частите са сменени наведнъж и не се знае кой е бил "болния зъб"? Сега как се държи колата в градското задръстване, кога се включва перката(на кое деление)?

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
              Да разбираме ли, че частите са сменени наведнъж и не се знае кой е бил "болния зъб"? Сега как се държи колата в градското задръстване, кога се включва перката(на кое деление)?
              Позволявам си да споделя и малко личен "опит". Опел Фронтера 1994 г., бензин, виско муфа. Извън града температурата е в интервала 70-105 градуса, на задръстване стигна почти до червената зона. При изкачване на дори и леки наклони температурата се вдигаше с 1 деление. Капачката на разширителния съд (първа проверка, тъй като охладителната система работи под налягане) се оказа изправна. Виско муфата, на пръв поглед беше изправна, зацепваше при повишаване на температурата, но ... оказа се че е "подсилена" с телена шайба и над определени обороти перката приплъзва и просто спира да върти. Смених виско муфата и термостата (според мене по-добър показател за неиправен термостат е неподдържането на температурата, на която започва да отваря - 92 гр.). При теста нещата не се промениха съществено, с изключение на това, че температурата вече не падаше под 92 гр.). Последва неуспешна промивка на радиатора и подмяната му с нов, както и монтирането на дифузьор (не намерих оргинален, пригодих от Опел Омега, макар и да е малко по-къс). Сега температурата на таблото "не мърда" от 90 градуса. Това е и ивън грда, и при задръстванията на околовръстното, и при изкачвания по черни пътища. Предната седмица при максимално натоварване и 38 гр. температура от Сандански до Роженския манастир температурата си остана постоянна - 90 гр. Имам идея да монтирам допълнителен електрически вентилатор от външната страна на радиатора, но това ще е по-скоро за преосигуряване.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                Явно болното място са били капачката на разш.съд и термостата!Въпреки, че последния е сменян скоро(поставям само BEHR) явно не е бил в ред..
                В момента на дълъг път стрелката не мърда от средата!А ако изкачвам много стръмен баир или стоя дълго време в задръстване перката се включва на предпоследната бяла черта на скалата.
                Според мен това е нормалното състояние на нещата.

Както бях писал смених и датчика за температурата за таблото.При неговите показания стрелката влизаше в червения сектор а колата си е нормално загряла.С връщането на стария датчик положението се оправи!

Коментар

Ще отговоря вместо колегата "Хорозов" (пак ще кажа дано се на сърди много ама ще черпя ако трябва)
                  Първо тече радиатор- две точки:
                  алуминия застарява и се "рони" - пробиви и теч
                  второ по диагнозата на "фанатик" вътрешен "бай пас"
                  не е ясно дали едното или и двете радиатора е сменен с нов но ...
                  Смяна на термостат ефект йок
                  Смяна на датчик на вентилатор, термостат и капачка на разширителния съд(заедно)
                  Вече писах че колата е лустросана за продан в Италия и имаме натрупване на причини - стар радиатор + неправилен датчик + колегата с първия нов термостат от чувала с ...тките е извадил дефектния ..й ама сега да кара 100К км. без яд
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X