Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глезотийки за Фронтерката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Глезотийки за Фронтерката

Колеги , имам едно питане за долните шарнири.
    Аз рядко лягам под джипката , ама понеже ми се разскърца отдясно вчера като като погледнах - ужас ! Скъсани маншони и на десния и на левия шарнир! Десния долен си е заминал , предстои смяна ...
    Та питанката ми е : Някой който е сменял , забелязал ли е стеблото на шарнира дали е на конус или чисто цилиндрично - т.е. необходима ли е скоба за избиване , щото като гледам какво "удоволствие" ми предстои , мъка ми става. Друг е въпроса че след демонтажа при огледа може да се окаже че и още някой шарнир може да е за смяна , та дали да се мъча аз или направо да си платя за "кефа" в някой сервиз ((
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
      Ето за тези шарнирчета става въпрос, на картинката долу в дясно съм ги посочил със стрелки. Дали са комплект с голямата щанга или се сменят отделно само те?
      Ти сигурен ли си че имаш проблем с тези?
      На мен ми изглеждат като да не могат да се сменят отделно.... май ще трябва цялата щанга. Но все пак провери дали имаш луфт в тях. Защото обикновено луфта е в самия хебел или в рамото.
      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Колеги , имам едно питане за долните шарнири.
        Аз рядко лягам под джипката , ама понеже ми се разскърца отдясно вчера като като погледнах - ужас ! Скъсани маншони и на десния и на левия шарнир! Десния долен си е заминал , предстои смяна ...
        Та питанката ми е : Някой който е сменял , забелязал ли е стеблото на шарнира дали е на конус или чисто цилиндрично - т.е. необходима ли е скоба за избиване , щото като гледам какво "удоволствие" ми предстои , мъка ми става. Друг е въпроса че след демонтажа при огледа може да се окаже че и още някой шарнир може да е за смяна , та дали да се мъча аз или направо да си платя за "кефа" в някой сервиз ((
        Привет, преди седмица сменявах 2 та долни, но не обърнах внимание дали са на конус. Обаче в сервиза не ползваха скоба, а с още едно крикче повдигаш гнездото и с чука 3-4 пъти и отлепва. За съжаление шарнира опира в полуоската и за да излезе трябва да я освободиш. Това гледах, е за съжаление малко гаражно сервизче и не бяха виждали джип и вместо малката зегерка на полуоската розглобиха хъба и се разхвърчаха пружинки.

Коментар

До Oldman.
          Благодаря , в такъв случай и сам ще се справя

Що се отнася до кормилната щанга - ако поне единия шарнир е разбит , ще трябва да смениш цялата щанга . Сега погледнах на моя - двата шарнира са пресовани и вървят комплект . Но ако има разбит де- поне лесно се установява , подпираш с една щанга и разклащаш , ако има луфт веднага ще приличи.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Нямат луфт мисля, че са здрави, но на единия е скъсан маншона и затова мислех ако се сменяват, направо да го сменя. Само маншони дали се продават?

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
              Нямат луфт мисля, че са здрави, но на единия е скъсан маншона и затова мислех ако се сменяват, направо да го сменя. Само маншони дали се продават?
              Продават се, свали стария и с него търси от каквото стане.
              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X