Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за по бързо съдействие.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля за по бързо съдействие.....

Днес гледах маслото в двигателя ако има нужда да се долее,беше лекичко почерняло,значи си върши работата за около 20 км,колата работи много тихо,масларите където сменях маслото каза че двигателя работи много тихо и му се радваха,ще пиша дали има лсд или не

Поздрави

Коментар

Пак проблем!
      Тази сутрин паля колата оставям я да я работи докато отлепи стелката на градусите и тръгвам и се чува едно като стържене,чудя се мая се от какво може да е загрява колата стърженето изчезва,пак се появява,и така докато ме побърка!чува се или отпред вдясно или отдолу,не точно стържене а като треперене,колата остава на едно място газ и отнемане на крака и пак се чува,и сега най интерсеното отивам при първият майстор допреди да я огася си чува и при форсирване,илиза масйтора няма стържене няма нишо,колата 6,вдигат рамене,отивам при втори майстор допреди да стигна при него пак стърже,излиза той колата 6,не се обажда,вдигат рамене,отивам при трети майстор пак стърже,изила онзи всичко работи като по вода няма стъреже няма нищо,и ония си мислят че си правя майтап с тях!
      стигам до следните изводи колата когато е в движенеи почти не го прави когато е на място се чува,не се усещат вибраций, нищо,изказаха предположение че е от някоя ролка,от влажното време го правила,ще я видя утре сутрин ако го направи пак на топал или загрял двигател,взех се в чудо с тая кола!отива при масйтора няма проблеми,ама при трима един след друг и да изезват проблемите
      гледаха тампони на двигателя,на скоростната кутия,всичко е 6,двигателя при форсиране на място най много да мърда 5 мм,всичко е ок,но само аз ли го чувам това,или колата си прави някакъв майтап?
      Вие сте на ход с съвети.

Поздрави

Коментар

Аз имах подобен проблем едно скърцане стържене да полудееш та майтори ли та на канал и никой неможе да каже каквое докато при поредния оглед установявам че този шум идва от предния капак.Значи провери като работи двигателя натисни капака и ако е от това във двата края капака има по един гумен тампон той е като на резба развива се докато уплътни луфта виж дали не е ли от тва
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Къде точно се намират тези гумени работи,сега отивам да я ровя колата,днес пак трагвам пак старже,отивам при масйтора и спря за 4 път ми го направи това и ми идваше да я засиля в някое дърво

Поздрави

Коментар

Те са във двата края на предния капак кръгли отпред падат се някаде над фара
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Проблема не е от предният капак
              като си отвън почти не се чува,като влезнеш вътре се чува,не мога да установя откъде е,или от предният капак или отдолу от скоростната кутия,като се подаде газ утихва,като започнат да падат оборотите и се чува,което ме навежда на мисълта че е някакъв резонанс,но какво точно трепери
              Поради неволята чак в понеделник ще ходя на на майстор да търсим проблема,ако нищо не се открие ще я карам така докато не се счупи
              Тази сутрин беше доста силем шума,дали може да е някоя ролка,като позагря почти изчезна и се чува само когато падат оборотите

Поздрави

Коментар

От вън просвирва ролката на ремъка за обтягане и от вътре се чува повече.Пръсни с ВД за да видиш от нея ли е.Ако е от нея временно можеш да елиминираш шумовете,после знаеш...смяна.Друг вариант е под таблото има много метални тръбички и какви ли не работи.Можеш с ръка внимателно да бръкнеш под таблото и да видиш кое вибрира.Само не разглабяй стара Фронтера за дребни ядове.Разглабяне и сваляне на табло ще ти донесе по-големи ядове.

ПС:3-ти вариант.Сложи си агресивни гуми и хубава музика,така много от шумовете ще изчезнат от самосебе си.
                Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

най вече се чува като се отнеме газта,дразни ме това че ги нямаше,отивам на бензиностанцията,зареждам я с почти 50 лира гориво бензин и почти пълна газова,оставям я вечерта,слизам сутринта паля и то за почва да старже!сега като се прибирах към нас от работа давам газ заспива работата отнемам и започва да стърже!хванах се в чудо с тая кола,само да събера $ са ръчни хъбове ще и взема здравео по баирите,за тези номера който ми ги въртя вчера с майсторите

Поздрави

Коментар

Здравейте, при мен такъв шум ( тропа като ламарина) има от тръбите на колекторите за изгорели газове. Върху тях има нещо като капак, който при мен е спукан и тропа като... ако можеш като чуеш шума слез отвори капака и по слух. Дано съм бил полезен.
                    Поздрави
                    ОФА 2.0 Спорт "96
                    Боян 0898642831

Коментар

• До: Моля за по бързо съдействие.....

да точно такъв е шума и идва някъде отдолу от дясно,не е от раздатката,катах я на бързи бавни все тая,получава се като резонас!
                      като гледах май нямам капак на колекторните траби,утре ще падне тършуване

Поздрави

Коментар

Капак на колекторите няма! Има една ламарина на първото гърне която е нанизана отгоре със неясна за мен цел. Вероятно като предпазно средство. При мен също вибрира когато запаля колата и я оставя на празен ход. След като загрее гърнето явно обира хлабината и спира. Намира се точно под шофьорската седалка до раздатката. Напъхай един гвоздей между ламарината и гърнето и дрънченето ще спре. Дано съм бил полезен.
                        Поздрави!
                        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

тази ламарина я махнах но то не е треперене а как да ви кажа,все едно че дрелка пробива бетон!такъв е шума,не е по трасмисията или по окачването,защото като е на едно място го прави също!Побъркаме колата!като я пусна на моторна спирачка по някое нанадолнище,се чува идеално това,но само при мен,като отиде на майстор си работи перфектно,още малко ще я потърпя и ще я засиля в някое дърво най накрая !

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                            като я пусна на моторна спирачка по някое нанадолнище,се чува идеално това,...

Поздрави
                            Хайде сега ме утрепа;-).Фронтера с моторна спирачка???Казвай къде се намира,оригинална ли е или е монтирана от някой ентусиаст???Как се задейства?
                            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

в смисъл като я оставя да не я изключа от скорост,или поне така му казват,може и аз да съм в грешка.

Проблема е локализиран най накрая,майсторите в Плевен не искам да говоря,голяма измет,голямо нещо!
                              Тази вечер с изчерпано търпение отивам в 1 приятел,вкараваме джипа в гаража и се почна да се търси проблема,и се оказа че левият тампон на двигателя е за смяна,мали е към изпускателните тръби и се е опекъл и сплескал толкова че опира и дрънчи,рони се като опекъл се дунапрен,спира когато двигателя е на равно,малко да е на една страна джипа и затова е дрънчал когато си поиска,това го намираме след един оглед за 1 час,а тези мишки(майсторите) само стояха и вдигаха рамене,сега ще търся такъв тампон,десният е ок,но дали трявба да ги сменя и двата.в смисъл,като сложим левият,да не застане накриео двигателя,защото двсният се е послпескъл гаранция,не е 1 младост,но съм решил да слагам оригинален,такива преправяния и тем подобни не искам да рискувам,защото е подложен на топлината от двигателя,и да сложа някакъв не ми се струва удачно!за този двигател трябва да си е за това тегло.утре ще имам цени на тампона тук в Плевен,и в понеделник живот и здраве ще я вкарвам за смяна,но двигателя как ще го навдигам?ще му мисля в сервиза,или с крик,или с лебетка отгоре,иначе няма да стане.
                              Всякакви съвети ще ми бъдат от голяма полза.

Поздрави

Коментар

Въпростният тампон е 232 лв!истински обир,помагаите че толкова $ за тампон няма да дам турско да стане

Помагайте!

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X