Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при студен двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем при студен двигател

Както писах според диагностиката дебитомера си е заминал но струва към 400лв и си карам така. Той на газ не играе роля де.

Коментар

Първоначално публикуван от martin_kralev Преглед на мнение
      Koi4a не разбрах дали си отстранил проблема . имах абсолютно същите смптоми с моята фронтера 2.0i. Проблема беше в маркуча за въздуха беше пропукан от долната страна и не се виждаше. решението беше маркуч за горещ въздух от маг.за строителни мат. 35см. с вътрешно ф70 за 3.00лв. ако не си го оправил моге да пробваш. А ако си открил проблема дано да си се разминал тънко.
      Колега,качи снимка на този маркуч,че моя въздуховод е целия в изолирбанд.Миналата зима газовата беше бъглясала(мембрани) и като изтрещя клепалото опази дебитомера,но въздуховода цъфна мъжката.Пиши по-подробно за какво е и по-конкретно за спецификата на магазина.Да се знае какво да питаме продавачите,че ако се чака те да ни насочат.....
      Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        Колега,качи снимка на този маркуч,че моя въздуховод е целия в изолирбанд.Миналата зима газовата беше бъглясала(мембрани) и като изтрещя клепалото опази дебитомера,но въздуховода цъфна мъжката.Пиши по-подробно за какво е и по-конкретно за спецификата на магазина.Да се знае какво да питаме продавачите,че ако се чака те да ни насочат.....
        Поздрави.

ОК утре ще кача снимки и на оригиналния и на побългареня само че , моя маркуч не е като този на Koi4a по моя няма датчици и дебитомера ми е прекрепен за въздушния филтър.А инак магазина е смесен (строителни мат.;скрепителни елементи ; ел.уреди ; машини; ВиК ; и т.н.) маркучът е за въздохопровод (мек е) и издържа до 90 градуса. Моя още не се е разтопил.

Поздрави

Коментар

Здрасти в момента правя опит да кача обещаните снимки на въздуховода но за пръв път качвам стимки и незнам дали ще стане нещо.

Поздрави.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от martin_kralev; 31-01-08, 12:27. Причина: неможах да прикача снимките

Коментар

Първоначално публикуван от martin_kralev Преглед на мнение
            ОК утре ще кача снимки и на оригиналния и на побългареня само че , моя маркуч не е като този на Koi4a по моя няма датчици и дебитомера ми е прекрепен за въздушния филтър.А инак магазина е смесен (строителни мат.;скрепителни елементи ; ел.уреди ; машини; ВиК ; и т.н.) маркучът е за въздохопровод (мек е) и издържа до 90 градуса. Моя още не се е разтопил.

Поздрави
            Видях го.За какво е всъщност имаш ли идея.Моторите ни са еднакви,маркучите също.Магазина да не е Жираф или Практикер,Мосю Бриколаж и т.н.?Да знам къде да ровя.Много любезни бе-да резнат 35см.-чак не вярвам като гледам тука какви чапли продават,но и метър да купя като знам какво чух за оригинален пак е супер.

Коментар

Макси
              ето ти още един пример
              Прикачени файлове
              Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

Първоначално публикуван от recaro_7 Преглед на мнение
                Макси
                ето ти още един пример
                Това от къде,че като няма гофра не спъва въздуха и за мен оптимизира.Или от какво-благодаря авансово!

Коментар

Ми от мототехника Благоевград,
                  за колко Ф е не помна/ще ида до гаража да вида/
                  Водат ги маркучи-тръбопроводи за охладителната с-ма на рейсове,че татко кара икарус и беше 8лв./метъра.
                  Та парчето дойде 3-4 лв.
                  Ама са като се сложи глочката да АГУ-то и идва малко дълъг.
                  та така
                  Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

Видях го.За какво е всъщност имаш ли идея.Моторите ни са еднакви,маркучите също.Магазина да не е Жираф или Практикер,Мосю Бриколаж и т.н.?Да знам къде да ровя.Много любезни бе-да резнат 35см.-чак не вярвам като гледам тука какви чапли продават,но и метър да купя като знам какво чух за оригинален пак е супер.

Здрасти ами водят го маркуч за горещ въздух ,а в Шумен нямаме нито един от изброените маг. ,Що се отнася за маркуча от вътре е гладък и е гофра само отвън. Ако не намериш(което ме съмнява) пиши ще ти пратя по куриер.

Коментар

Първоначално публикуван от recaro_7 Преглед на мнение
                      Ми от мототехника Благоевград,
                      за колко Ф е не помна/ще ида до гаража да вида/
                      Водат ги маркучи-тръбопроводи за охладителната с-ма на рейсове,че татко кара икарус и беше 8лв./метъра.
                      Та парчето дойде 3-4 лв.
                      Ама са като се сложи глочката да АГУ-то и идва малко дълъг.
                      та така
                      Парите и за метър са смешни,но прав ли го взе или с кривка.Там са си 90 градуса и тоя дебелия маркуч ще се пречупи според мен ако няма кривина оригинално.А марка на камионче нещо че тука Мототехника я затрихме отдавна.

Коментар

Парите и за метър са смешни,но прав ли го взе или с кривка.Там са си 90 градуса и тоя дебелия маркуч ще се пречупи според мен ако няма кривина оригинално.А марка на камионче нещо че тука Мототехника я затрихме отдавна.

Маххх определено въздуховода на колегата е по добрия вариянт , щом е за водно съединение няма да има проблем с температурата а и изглежда мн.по добре (почти като оригиналния)

Поздрави на всички.

Коментар

В неделя пробвах да карам на газ с изключена ламбда сонда и проблема изчезна. Сега ще я прекъсна с реле.
                          Дано е от полза и на други колеги.

Коментар

От: До: Проблем при студен двигател

Можеш ли да ми обасниш или да покажеш на схема/снимка къде точно се намира лабда сондата?

Коментар

Ламбда сондата е забита в тръбата след изпускателните колектори, преди катализатора, като й проследиш кабелите ще намериш и буксата. Аз откакто я прекъснах не съм имал нито веднъж проблем. Смених и маркуча след въздушния филтър, че заради прегъването след монтажа на плочката за газта и той заминава, и лампата на чека спря да свети ама незнам дали заради релето на ламбдасондата или заради емулатора. В интерес на истината фанатика ми беше казал още преди да сложа газовата, че трябва сондата да бъде прекъсната с реле докато работи на газ, но "майсторите" ме убеждаваха, че тя имала значение и за работата на газ. И последно проблема се появи няколко месеца след монтажа на газта а не веднага.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                                ...Ламбда сондата е забита в тръбата след изпускателните колектори, преди катализатора, като й проследиш кабелите ще намериш и буксата. Аз откакто я прекъснах не съм имал нито веднъж проблем....
                                Извинявай , но нещо не схванах за кой проблем говориш ? Проблема от началото на темата ти е , че гасне на бензин при стартиране на студен двигател . Сега казваш , че когато ламбда сондата е прекъсната по време на работа на газ , то на студен двигател пали на бензин без проблем ?
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X