Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Eл. вентилатор или вискомуфа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Eл. вентилатор или вискомуфа?

Смени термото и смятам,че проблемите ще изчезнат!Значи,маркуча който описваш,би трябвало да е още студен при незагрял двигател - защото термостата не е отворил към големия кръг на охлаждането и още е затворен той нали стои от другата страна на ДВГ.Преди да сменя моя термос правеше същите магарии,посред лято стрелката стои само в белия сектор и няма и няма загряване,а външната температура 40гр.Когато влезна в града и има трафик - поради скапано виско пък загряваше над средата!При отварянето на термоса видях,че някой"майстор" е праснал три дупки в него по 4мм,ами как да загрее???Давай "Маххх"-близо си до успеха и да пишеш ей....

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
      Смени термото и смятам,че проблемите ще изчезнат!Значи,маркуча който описваш,би трябвало да е още студен при незагрял двигател - защото термостата не е отворил към големия кръг на охлаждането и още е затворен той нали стои от другата страна на ДВГ.Преди да сменя моя термос правеше същите магарии,посред лято стрелката стои само в белия сектор и няма и няма загряване,а външната температура 40гр.Когато влезна в града и има трафик - поради скапано виско пък загряваше над средата!При отварянето на термоса видях,че някой"майстор" е праснал три дупки в него по 4мм,ами как да загрее???Давай "Маххх"-близо си до успеха и да пишеш ей....
      Пиша за маркуча който е към радиатора-като застанеш пред торпедото-десния.То той идва от термостата.Смениха го пред мен,явно е дръвце.Я кажете марка за термостат,че незнам вече от къде какво.Бахти,с парите ти те правят на маймуна!
      Верно че форума е безценен.За себе си се подписвам и с краката!

Коментар

Eдинствената марка термостат за този мотор е GM от Опел струва 33 лв. заедно с О пръстена.
        no signature no problems

Коментар

марка не днам
          то си е и до късмет
          турски италиянски английски немски - всичките от едно място идват почти
          вярно че най-големият проблем е да намериш читави части...и майстори
          BMW X6

Коментар

Утре ще се пазарува термостат-от къде още не знам.Според вас с какви температурни характеристики да купя,ако има избор,разбира се.Wahler,Behr ако не намеря GM имат ли според вас китайски дублажи?Тоя смотания с който съм сега май беше Behr-утре ще го видя.

Коментар

Първоначално публикуван от VeshteR Преглед на мнение
              аз моето го хванах и тогава жената запали
              трещян заек съм
              Абе аз бих дал на жената да хване ,пък аз да паля,а части в Русе не знам къде има.Идваш ли често към София.Ако "да"ще ти дам телефони на доставчици на всякакви оригинални стоки.Турски оригинални,китайски оригинални и само оригинални.Пиши на ЛС.
              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Единят ми джип (от 2 еднакви) е с електродвигател (преправен) а другият (фабрично) с вискомуфа, която си работи нормално. Всички сравнения са категорично в полза на електическия вентилатор. Бих добавил и още една дребна и незначителна подробност. Като махнеш от вала на водната помпа сравнително тежката вискомуфа и невинаги добре балансираната и вибрираща перка мисля, че лагерът и ще живее повечко
                С муфа също ще загрява достатъчно бързо, ако термостатът е читав.
                Последно редактирано от Scrapheap; 09-12-07, 14:22.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Термото го купих за 18лв.- горната му граница е 92гр.в комплект с О-пръстена!Уж някакъв немски!Натоварвам го Яко и днес дори с ниски предавки и много кал с бавните!Стрелката на водата залепва по средата?Пропуснах да пиша,че О-пръстена след монтажа на термоса пропускаше антифриз и се наложи да купя О-пръстен от "Вида хим" в Стара Загора- имат представителство и от тогава няма проблеми!

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                    Абе аз бих дал на жената да хване ,пък аз да паля,а части в Русе не знам къде има.Идваш ли често към София.Ако "да"ще ти дам телефони на доставчици на всякакви оригинални стоки.Турски оригинални,китайски оригинални и само оригинални.Пиши на ЛС.
                    Утре пазарувам от където падне.Ако пак нахраня измислените производители няма ЛС-ще си намеря работа до София и поне покрай термостата ще се запознаем с повечето колеги с тази дестинация.Поне с колкото има възможност.
                    П.П.Ще кажа на жената да си вземе книжката за да можем да употребим всички форми на запознанство.Тъй де,като е гарга...!

Коментар

Джипката е готова,момчета-Благодарско на всички!!!Термостат Wahler-18лв.Отваря по цифров термометър на 90градуса-пише 92-107,но 2 градуса мисля няма да са грижа.Стрелката вътре обаче взе да сочи къде 11ч.-смених малкия датчик и заби 9ч.Ами аз съм карал почти без парно-поне по това да се бях освяткал.
                      Я да питам-мотора ми е на 10к след основен ремонт.Мисля си да сменя маслото тия дни и да му сипя керамична добавка.Масло не бута грам-много рядко чувам сутрин един повдигач.За него имам спомен че не го изпразнихме хубаво на времето.http://www.forsanbg.com/technology.php
                      За този конкретно ми е питанката.Ninja-1 беше писал,че е хубаво здрав мотор да се третира с керамична добавка,а не да съживяваш мъртъвци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X