Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо много хора не харесват Фронтерата ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо много хора не харесват Фронтерата ?

Намислил съм си да си купувам Фронтера,но ме озадачават реакциите на толкова много хора нехаресващи Фронтерите.Търсих,търсих нищо обективно не открих като довод да не харесваш Фронтера,даже да оставим настрана евтините части.
    Защо много хора не харесват Фронтерата ? Тва си остава загадка за мен.

Имате ли идея ?

До: Абе що ?

Виж тук:
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=21301
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
      Намислил съм си да си купувам Фронтера,но ме озадачават реакциите на толкова много хора нехаресващи Фронтерите.Търсих,търсих нищо обективно не открих като довод да не харесваш Фронтера,даже да оставим настрана евтините части.
      Защо много хора не харесват Фронтерата ? Тва си остава загадка за мен.

Имате ли идея ?
      А кой ти каза че частите и са евтини?Това е голяма заблуда.Да евтини са частите по мотора,но той ще ти е последна грижа/говоря за масово разпространеня 2.0кубика/.Ти знаеш ли колко струва един мигач на Фронтера......само 90лв.-оригинален и с 10 дни срок на доставка.Иии....на втора няма никъде.Ами нещо по сложно/както им са слаби задните дифове и на повечето вият/?А като вземеш да търсиш тампони и тампонченца по окачването....една камара пари и няма никъде и....почваме ..."абе от нещо друго не може ли да стане,дай да преправим нещо и т.н".Да не говорим,че отпред както не е с мост при един сериозен удар в някой камък и като се искриви полуоска или скъса ,тогава ще те питам колко евтино ще минеш.Колега на Фронтерата освен мотора и ....емблемата нищо друго не и е Опел.То си е чисто Исузо.Ако ти трябва истински джип ,особено за по-хард изпълнения не си слагай таралеж в гащите с....Фронтера.
      П.П.Нищо лично и нека хората които карат Фронтери да не ме анатемосват.....просто обичам да казвам нещата такива каквито са.
      П.п.2Между другото и аз преди време исках да си купувам Фронтера,но прецених трезво нещата вслушах се в препоръките на доста хора и.......
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Добре де,а кои са с цял мост ?

Коментар

Няма лоша кола ,има лошо подържана кола.За частите не се безпокой ,цените са като на всички всъдеходи от този клас.За Фронтера с цял мост запърви път чувам,този автомобил е европейско ISUZU Amigo
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
            Добре де,а кои са с цял мост ?
            ...трябва и четене...
            Колега, MARINHAKER, ти е дал линк, в който аргументирано ти отговаря на въпроса.
            Момчета ... и момичета , не забравяйте, че тук, в този форум сме се събрали, освен да се забавляваме и да си бъдем полезни!
            Всички си харесваме автомобилите, но това не е достатъчна причина само да ги хвалим. Важното е да сме обективни!
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

До: Защо много хора не харесват Фронтерата ?

Виж те сега колеги,човекът пита за Фронтерата като цело.
              А тук само и се вадят "кирливите ризи"
              сега да си кажем истината за кола до кам 8000лв. си е страхотна,
              сега карам Фронтера Спотр и сам доста позитивно изненадан.
              Има ли сме и Сузуки Витара,Даихатсу Фероза,но Фронтито е с класа над тях.
              за излети в планината през лятото и ски през зимата си е супер.
              Доста си е височка и с хубави гуменца драпа доста,пък и си има подкартерна ламарина,както и на раздатката,90% от колите са и с
              заводски ролбар,халогенки и не на последно място вози добре и е доста просторна.

Сега ако говорим за ДУШМАНСКИ издевателства,това е друг въпрос?

Че във Витарката багажа си го слагах на "главата"-голяма теснотия.
              Сега ако я сравняваме с МБ Г-каласа или Тойота ленд круисер
              естествено,че остъпва.
              Но и цените за тези возила на пазара са Тройно по скапи.
              Частите са си й екстра като цена и нее толкожа трудно за намиране.
              и накрая в заклучение.............
              НЯМА ЛОША КОЛА,ИМА ЛОШ СОБСТВЕНИК
              Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

Първоначално публикуван от recaro_7 Преглед на мнение
                Виж те сега колеги,човекът пита за Фронтерата като цело.
                А тук само и се вадят "кирливите ризи"
                сега да си кажем истината за кола до кам 8000лв. си е страхотна,
                сега карам Фронтера Спотр и сам доста позитивно изненадан.
                Има ли сме и Сузуки Витара,Даихатсу Фероза,но Фронтито е с класа над тях.
                за излети в планината през лятото и ски през зимата си е супер.
                Доста си е височка и с хубави гуменца драпа доста,пък и си има подкартерна ламарина,както и на раздатката,90% от колите са и с
                заводски ролбар,халогенки и не на последно място вози добре и е доста просторна.

Сега ако говорим за ДУШМАНСКИ издевателства,това е друг въпрос?

Че във Витарката багажа си го слагах на "главата"-голяма теснотия.
                Сега ако я сравняваме с МБ Г-каласа или Тойота ленд круисер
                естествено,че остъпва.
                Но и цените за тези возила на пазара са Тройно по скапи.
                Частите са си й екстра като цена и нее толкожа трудно за намиране.
                и накрая в заклучение.............
                НЯМА ЛОША КОЛА,ИМА ЛОШ СОБСТВЕНИК
                Ами аз си купих за около същата сума Нисан Патрол GR-Y60.Колата е къса база,има доста голям багажник /за сметка на късата Фронтера ,която е с педя и половина такъв/.Наистина ако в такава Фронтера седнете 4 човека къде ли ще е багажаПатрола е по здрав от Фронтерата както и да го погледнеш и мога да споря до утре,че части за него се намират по-лесно и на по-ниски цени.Ееее.....защо тогава да си закупя Фронтера?
                П.П.Между другото с един колега проверихме колко струва основен ремонт на Патрола и на Астра 2.0д.Говорим за части от един и същи доставчик.Да не споменавам точни цифри ама Патрола изисква доста по-малко средства за основен ремонт.Да не говорим ,че имаше и всичко налично.....
                П.П2Между другото накладки,филтри ,ремъци и антифриз....това не са части.ТОВА СА КОНСУМАТИВИ!!!Части е да направиш ремонт на трансмисията или да смениш щанги или тампони по окачването,лагери по колелетата,осн. ремонт на ДВГ-то и т.н.
                П.П3 А за колко време можеш/като е толкова лесно/да ми осигуриш преден мигач за Фронтерата? Ама искам алтернатива,а не 90лв. оригинален.Това поне е консуматив....особено в гората.Ха сега да видим колко е лесно.
                Последно редактирано от lubashki777; 24-11-07, 18:14.
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Защото вида и лъже. Повечето хора я вземат за джип и я купуват като такова. А тя е достатъчно спокойна семейна кола, и не повече. После идва разочарованието.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Защото вида и лъже. Повечето хора я вземат за джип и я купуват като такова. А тя е достатъчно спокойна семейна кола, и не повече. После идва разочарованието.
                    Абе и това не е точната диагноза.Не е ПБ(карал съм),но и то на голям сняг ляга на тумбак и толкоз.А джогана(който ми беше зачислен)разбиваше снега с предния мост и минаваше.
                    Ако не ползваме тази сравнителна таблица е над средната хубост.
                    Колко ще издържи която и да е е въпрос на време-после в бокса.
                    Ако фамилията я дърпа рибарлък,горски софри и подобни горски изпълнения-нека е семейна кола.С мойте домашните сме тикали семейните коли много пъти,тази още не.Това+външния вид и височината ме устройва.Частите-ами който го е страх от мечки да не ходи в гората.
                    Повечето караме таралясници на по 10-15години.Такава ни е орисията-едно време лъзгахме лади на подобна възраст или чакахме по толкова.Е това е по-добро.Винаги ще има и по-добър вариант,но това не означава,че това е върха на бездарните технологии.Да набучиш 40к. за Ланд Уинд е още по.От толкова модели що избраха да копират въпросната?Пак пиша-не е върха,но не е и кенефа дето много хора си мислят.Среда,дали е златна не знам,но е среда и като джип и като цена.Колкото толкова.Знаех какво купувам и това получих.

Коментар

Мисля че ще е много полезно за дискусията да споделите лични мнения за това кои джипове са под нея. След като тя е по средата.
                      Ако пък и са по-обективни ще е прекрасно.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Мисля че ще е много полезно за дискусията да споделите лични мнения за това кои джипове са под нея. След като тя е по средата.
                        Ако пък и са по-обективни ще е прекрасно.
                        Работата ми мирише на заяждане,колега.Не си с джип от вчера-според теб тя ли е на дъното?!Аз не бих си купил Мусо,Корандо,Витара,Геотракер и Ланд Уинд и още не малко.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Работата ми мирише на заяждане,колега.Не си с джип от вчера-според теб тя ли е на дъното?!Аз не бих си купил Мусо,Корандо,Витара,Геотракер и Ланд Уинд и още не малко.
                          Точно Пламен-надали!А на въпроса,да!Има бая марки и модели които са под,някои още по-под,а някои направо са под дъното на скалата.Ама нали знаеш,за всеки влак си има пътници...
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                            Точно Пламен-надали!А на въпроса,да!Има бая марки и модели които са под,някои още по-под,а някои направо са под дъното на скалата.Ама нали знаеш,за всеки влак си има пътници...
                            Да все някой ще си сложи тази скала на врата преди да скочи
                            LZ1HKW
                            Реглаж на преден и заден мост
                            My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Ами нека аз споделя, пък ще гледам да съм обективен доколкото е възможно.

Само да предопредя, ако след моя пост се появи някой и започне лудо да спори защо съм сложил еди кой си джип под фронтерата ще заключа темата. Това е мое мнение и с него не искам да разпалвам спорове. Ще дам мнение само за колите в ценовия диапазаон на Фронтерата.

Имам преки впечатления от следните коли, като казвам преки това значи че съм имал възможност да карам и да се возня не веднъж и не само на асвалт.
                              Подреждам колите не под ред който не одобрявам просто хаотично.
                              1. Дайхацу Фероза. - ужасна возия направо ме удря в бъбреците, спира отвъртително, ресорите се уморяват бързо, двигателя е прекалено немощен и за да върви с 30" гуми трябва да се ръчка яко.
                              2. Сузуки Витара, нещо недомислено има в тая кола, каквото и да се мъчихме да правим пак си люля по завоите, като седнат 2-ма 80-90 кг. 180+ см. високи на предните седалки рамената им се упират, ужасно некомфортна возия, прекалено тясно и мен лично ме депресира вътрешното пространство. (говоря за къса база) при дългата са компенсирали малко с двете врати но теснотията на ширина пак си е същата.
                              3. Лада Нива, тук изобщо не искам да пиша, че ще получа много негативни вотове. който иска да си ги кара.

Като цяло мога да изкажа плюсовете на Фронтерата, мога и минусите но само ако някой се интересува конкретно
                              Добре балансирана като мотор/раздатка/скорости (2.0 мотор КБ)
                              Достатъчен клирънс като базова кола.
                              Голямо подкалнично пространство (31" си влизат като в къщи без преправяне на каквото и да било)
                              Добра проходимост (това е разтегливо понятие, но на мен ми е достатъчно)
                              Много здрава аз сериозни проблеми не съм имал вече 3 години при много сериозна експлоатация (като изключим проблем с охлаждането но той си съществуваше отпреди придобиването)

Мога да си изсмуча от пръстите още много ама няма смисъл. Който не е съгласен да си кара каквото е преценил, ще помоля да не си отмъщавате ако карате лада нива или самурай, радвайте му се нямам нищо против, като забогатея ще си купя Ленд Крузър, дотогава Фронтерата ми е перфектна.
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X