Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рьчни Хьбове.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Рьчни Хьбове.

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
    Аз също съм с ръчни хъбове AISIN, когато ги купувах от Лозан преди да ги монтирам и двата хъба имаха много грес и едвам се въртяха и двете врътки, след като ги накиснах в кореселин и ги изчистих до блясък, после ги смазах с диференциално масло и съвсеем малко грес около шлиците, няколко месеца и досега нямат грешка, врътките ги въртя много леко, включително и при минусовите температури
    Снощи беше -12 и нямаше дерт при включването им.Освен като се постопли да ги измия и аз.Иначе точно както ти пишеш така направих и аз още след като го взех.
    C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

От: До: Рьчни Хьбове.

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Без подложна шайба едва ли ще се разминеш.
      Като откачиш автоматичния хъб и на неговото място нанижеш ръчния -всичко ще ти светне Няма нищо сложно .

Единственото , с което задължително трябва да се съобразиш е че трябва да нямаш аксиален луфт в полуоската ( има писано по въпроса). Ако в момента го имаш наличен , то от големината му се определя и дебелината на подложната шайба. На струг се прави за 15 мин.

А и още нещо : така и така ще ръчкаш по главините . Не е зле с едното да си сервизираш и лагерите на главината - проверка за евентуални луфтове и смяна на грес . Щото едва ли предния собственик е правил тази процедура в навечерието на продажбата на джипката .
      както казвашколега, ще трябва да използвам канала,който е върху шлиците, не оригиналния на автоматичния хъб, който е на по-тънката част на карето. колко са точните размери на нужната за там зегерка, та да не свалям карето, за да замервам. гимнастиката е голяма.

Коментар

От: До: Рьчни Хьбове.

Първоначално публикуван от svi6tovski Преглед на мнение
        както казвашколега, ще трябва да използвам канала,който е върху шлиците, не оригиналния на автоматичния хъб, който е на по-тънката част на карето. колко са точните размери на нужната за там зегерка, та да не свалям карето, за да замервам. гимнастиката е голяма.
        Не помня точно , пък и аз го правих по малко по-различен начин : Използвах оригиналната зегерка на автоматичния хъб , плюс две подложни шайби със съответния диаметър , за да обера аксиалния луфт . Но на мен струговете са ми под ръка , та ми беше лесно =

Всъщност , защо трябва да сваляш карето ?! Като свалиш автоматичния хъб , имаш достатъчно място за шублера.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Външната зегерка е 16 мм, а вътрешната 20 или 22 по спомен. Има ги на всяка читава железария.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Не е толкова малка, 26-27 мм е размера на зегерката...
            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от svi6tovski
              мисълта ми беше,че със сигурност ще трябва да ползвам канала, който е на шлиците, а не оригиналния на автоматичния хъб,нали така.
              Да, така е...
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                Да, така е...
                Не баш. Може да се ползва и външната зегерка, но се изработва втулка при стругар. Или се ползва холендрова гайка 1", като се изпилва на шмиргел до подходящия размер .....
                Неизвестен мъдрец

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=81175&page=5 Пост №85

п.п.Всичкото инфо,което ти трябва го има пет теми по-надолу.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield
                    .....
                    А декоративните капачки стават излишни като сложиш фланци - просто предните седят адски грозно.....
                    Аз съм с фланци и ръчни хъбове и декоративната капачка изглежда ето така :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13022015278.jpg
Прегледи:1
Размер:131.4 КБ
ID:5641668

.... и не го намирам никак грозно
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от svi6tovski
                      ми колега ти се зачждаш. писал съмм за автоматите,че се гласят без да се сваля джантата, за ръчни казах,че не знам още. и ти за тях спориш.както и да е. питах просто за размери на зегерката,за да ми е по-лесно.
                      за инфо-звъннах на лозан(исузо), и човека без да разтяга локуми каза. диаметър на шлиците 28мм, зегерка за вал 28.
                      подложни шайби вътрешно 28мм, външо 30-32мм. дебелина-според нуждата.
                      Това за ОФА със 17 шлици ли?
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Значи монтирах ги, пробвани-работят перфект.
                        Обобщавам-офа, ръчни хъбове-17шлици,6 болта.зегерката се слага на вътрешнуя канал-този върху самите шлици. Подлижни шайби-вътрешен диаметър ф28,външен от ф30 до ф 34(по-голяма периферия, по добре). Дебелина на подложките-според луфта(аз сложих 0,4).
                        Зегерка-стават и ф25 и ф26 вътрешен диаметър.
                        Смазване-тънко с грес или масло(аз сложиш малко по-гъсто масло).
                        Последно редактирано от fanatic; 16-02-15, 14:11.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X