Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дебитомер и съединител за фронтера 2.5 TDS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: дебитомер и съединител за фронтера 2.5 TDS

Демонтирах го тоя дебитомер и очаквах да видя "някакъв", в смисъл електронно-механичен сензор, но се оказа че информацията за дебита на въздуха я взема една пластинка (най-вероятно това е осезателя) дебела около 1мм, която не се движи, а според мен по електронен път преобрзува дебитта на въздуха в електронен сигнал. Та тая пластинка беше почти счупена и просто падна като разглобих самия дебитомер. Диягностиката направена преди няколко дена си го показа, но ко видях и "черно на бяло". Така че търся дебитомер BOSCH 671 14 2 A. Номера по-горе бе на самия дебитомер.

Maxxx, благодаря за предложената помощ. Ще ти звънна до няколко дни. А тези ЛС така и не мога да ги намеря...

Коментар

Първоначално публикуван от viharvt Преглед на мнение
      Демонтирах го тоя дебитомер и очаквах да видя "някакъв", в смисъл електронно-механичен сензор, но се оказа че информацията за дебита на въздуха я взема една пластинка (най-вероятно това е осезателя) дебела около 1мм, която не се движи, а според мен по електронен път преобрзува дебитта на въздуха в електронен сигнал. Та тая пластинка беше почти счупена и просто падна като разглобих самия дебитомер. Диягностиката направена преди няколко дена си го показа, но ко видях и "черно на бяло". Така че търся дебитомер BOSCH 671 14 2 A. Номера по-горе бе на самия дебитомер.

Maxxx, благодаря за предложената помощ. Ще ти звънна до няколко дни. А тези ЛС така и не мога да ги намеря...
      Неееееее,тая пластина е запоена на платка,която е в кутийка отгоре в/у дебитомера.На тая платка има и реостат който се движи от клапа след пластината.Капака на платката е залепен,но като внимаваш се отваря без да го счупиш.Ако бях на твое място щях да потърся от друг Опел(морги и т.н.)със друго счупено по дебитомера и да си запоя здрава пластина.Да ти излезе 10-30лв.Лично мнение.Ако искаш ще снимам отворена платката на дебитомера за яснота.

Коментар

... А тези ЛС така и не мога да ги намеря...
        Ти все още имаш само лични бележки. Ще имаш ЛС след като станеш утвърден участник. Тоя дебитомер на 2-ра ръка не трябва да е много скъп. Огледай моргите за Опел и не казвай че ти трябва за Фронтера, щото цената скача двойно. Кажи за Омега или някоя дето има такъв мотор, но си носи и стария за мостра.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Няма такъв номер по Бош!!!
          Тоест, номерата по Бош са 10 цифрени и изглеждат така: Х ХХХ ХХХ ХХХ

Последно ... говорите за различни поколения дебитомери този последния е HFM (Hot Film)
          Ако някой го интересува мога по късно да пусна една образователна статия ....
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Ти все още имаш само лични бележки. Ще имаш ЛС след като станеш утвърден участник. Тоя дебитомер на 2-ра ръка не трябва да е много скъп. Огледай моргите за Опел и не казвай че ти трябва за Фронтера, щото цената скача двойно. Кажи за Омега или някоя дето има такъв мотор, но си носи и стария за мостра.
            Верно си заек за да пишеш,но нали ти пратих мобилни актуални.Звъни ще помогна,след време и ти ще участваш.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
              ..... Ако някой го интересува мога по късно да пусна една образователна статия ....
              Пусни я мисля, че ще е много полезна за всички
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Да Car Test, номра е точно така както ти казваш ама кой да се сети да гледа корпуса- към върдушния филтър. Аз се съсредоточих на самия дебитомер. А вчера имахе класическо решение на проблема-АВТОМОРГА-ПЛАЩАНЕ-БЕЛЯЗВАНЕ-ДИАГНОСТИКА НА "НОВАТА" ЧАСТ И ГАЗ... Тестера показа,че вече всичко е наред с компютъра, мощността се промени осезаемо, но пък сега съединителя приплъзва при "настъпване" на педала... Преди година фронтерата се е била окопала яко в някаква кал и тогава май е "съборен" съединителя. Момчето, което е било тогава каза че се съмнява да е влязло вода... Споделих с Maxxx тези неща и той ми каза за натягането след педала на съединителя, но от там не може да се регулира самия съединител, а самото управление на сервото. Така че одисеята продължава.

Коментар

честито за дебитомерар, аз 2 съм гърмял на заради не изправна газова уредба

а за съедителя ZAX или sax 380 лв е а. лагер 80 и не си мисли за лагера че като не го чуваш не значи че е здрав, за 80 лв не си струва да го отваряш пак примерно след 50 000 км

Коментар

Първоначално публикуван от viharvt
                    . Споделих с Maxxx тези неща и той ми каза за натягането след педала на съединителя, но от там не може да се регулира самия съединител, а самото управление на сервото. Така че одисеята продължава.
                    колеги,извинявам се някой може ли да направи смислен превод на това
                    Последно редактирано от fanatic; 09-11-07, 09:29.
                    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от viharvt
                      . Споделих с Maxxx тези неща и той ми каза за натягането след педала на съединителя, но от там не може да се регулира самия съединител, а самото управление на сервото. Така че одисеята продължава.
                      Първоначално публикуван от isuzo
                      колеги,извинявам се някой може ли да направи смислен превод на това
                      Обясних на колегата,че може да пробва да обере луфтовете на съединителя и да си реши проблема.Явно няма да се получи.Обирането става от стержена м/у педала и коша вътре в купето.Като по този начин няма оправия ще проверя на колко възможно тънкана да помогна с нов феродов диск.А аксиалния лагер мое лично мнение да не се сменя ако няма явни признаци на счупеност.Единствената причина да го пиша е,че не се знае какво си купуваме и старото ако работи е по-добре понеже е истинско.
                      Последно редактирано от fanatic; 09-11-07, 09:31.

Коментар

Да Car Test, номра е точно така както ти казваш ама кой да се сети да гледа корпуса- към върдушния филтър. Аз се съсредоточих на самия дебитомер. А вчера имахе класическо решение на проблема-АВТОМОРГА-ПЛАЩАНЕ-БЕЛЯЗВАНЕ-ДИАГНОСТИКА НА "НОВАТА" ЧАСТ И ГАЗ... Тестера показа,че вече всичко е наред с компютъра, мощността се промени осезаемо, но пък сега съединителя приплъзва при "настъпване" на педала... Преди година фронтерата се е била окопала яко в някаква кал и тогава май е "съборен" съединителя. Момчето, което е било тогава каза че се съмнява да е влязло вода... Споделих с Maxxx тези неща и той ми каза за натягането след педала на съединителя, но от там не може да се регулира самия съединител, а самото управление на сервото. Така че одисеята продължава.
                        за това приплъзване имах специална тема тук, така че намери я и прочети и виж проблема дали не ти е същия, защото аз смених съединител комплект, след седмица приплъзна и когато я погледна баш майстора ми се оказа точно от неправилна регулировка откъм педала /натегнат или отпуснат ще те излъжа, но е ограничавал хода на нещо си/, за което даже не ми взе пари, но така или иначе 500 лева назад, и комплект съединител в резерв. виж някой който разбира да го погледне, понеже тиквите във фирмения сервиз които сменяха моя, само са извършили демонтаж и монтаж без да погледнат нищо друго, а по думите на братлето дето я оправи ако са се интересували истински е нямало как да не забележат проблема къде е .

Коментар

има един момент във който педала остава бес луфт,тогава клапана за освобождаване на налягането във системата на съединителната помпа леко заяжда и е възможно да донапомпваш системата което пък води до много силно отваряне на механизама и не връщането му до краи
                          МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Здравейте, колеги!
                            Писах преди време във форума и обещах на Car Test да споделя за проблемите на фронтерата която карам. Минах диагностика и тя показа неизправен дебитомер и седем "качени" грешки в компютъра на автомобила. След "изчистване" на грешките джипката е направо самолет. Но проблема с дебитомера си остава. Или поне така казват от опел-търново. Но цената му е доста голяма - около 600 лв. Оказа се че и съединителя е за смяна, просто преплъзва много. А съединител за фронтерата по магазините НЯМА. Очаквам съвети. Предварително благодаря.
                            Колега,погледни си пощата за подробности.Феродов 220(+/-10),аксиален лагер 98(+/-5).Мога да ги купя и пратя,стига да те устройва ценоразписа.
                            Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                              Колега,погледни си пощата за подробности.Феродов 220(+/-10),аксиален лагер 98(+/-5).Мога да ги купя и пратя,стига да те устройва ценоразписа.
                              Успех.
                              Само да уточня, че колегата maxxx не е магазин и предлага да направи услуга да не реши някой нещо различно.
                              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                                Само да уточня, че колегата maxxx не е магазин и предлага да направи услуга да не реши някой нещо различно.
                                Верно,Божко е прав.Това не означава,че ако на някой мога да помогна с нещо няма да го направя.Както на мен ми помогна когато разбрах за пореден път че Русе е село ама от всякъде.Той на мен,аз на друг колега-всеки може да пише тук но не винаги е достатъчна логистичната подкрепа.Много ме кефи че без да сме си виждали физиономиите сме готови да помагаме и съдействаме-т.е. не сме ланкаджии,голфаджии и прочее ...джии.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X