Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дебитомер и съединител за фронтера 2.5 TDS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• дебитомер и съединител за фронтера 2.5 TDS

Здравейте, колеги!
    Писах преди време във форума и обещах на Car Test да споделя за проблемите на фронтерата която карам. Минах диагностика и тя показа неизправен дебитомер и седем "качени" грешки в компютъра на автомобила. След "изчистване" на грешките джипката е направо самолет. Но проблема с дебитомера си остава. Или поне така казват от опел-търново. Но цената му е доста голяма - около 600 лв. Оказа се че и съединителя е за смяна, просто преплъзва много. А съединител за фронтерата по магазините НЯМА. Очаквам съвети. Предварително благодаря.

До: дебитомер и съединител за фронтера 2.5 TDS

e< чак пък да няма ........

в канекс има, предполагам и на други места има

Коментар

Първоначално публикуван от viharvt Преглед на мнение
      Здравейте, колеги!
      Писах преди време във форума и обещах на Car Test да споделя за проблемите на фронтерата която карам. Минах диагностика и тя показа неизправен дебитомер и седем "качени" грешки в компютъра на автомобила. След "изчистване" на грешките джипката е направо самолет. Но проблема с дебитомера си остава. Или поне така казват от опел-търново. Но цената му е доста голяма - около 600 лв. Оказа се че и съединителя е за смяна, просто преплъзва много. А съединител за фронтерата по магазините НЯМА. Очаквам съвети. Предварително благодаря.
      Здрасти,колега.Ако наистина в Търново не ти намерят,пиши ми ЛС-от Русе съм и моя ми струваше 200лв.За омега със същия мотор струваше 80лв.,но моя като дойде беше на Закс и пишеше ИСУЗУ.Драсни си и модификацията да не объркаме нещо,после наложен платеж и си готов.Пиша за съединителя,дебитомер по-добре вторачка от Лозан(ISUZO) от форума.
      Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        Здрасти,колега.Ако наистина в Търново не ти намерят,пиши ми ЛС-от Русе съм и моя ми струваше 200лв.За омега със същия мотор струваше 80лв.,но моя като дойде беше на Закс и пишеше ИСУЗУ.Драсни си и модификацията да не объркаме нещо,после наложен платеж и си готов.Пиша за съединителя,дебитомер по-добре вторачка от Лозан(ISUZO) от форума.
        Успех!
        200 лева за комплект ли? аз бях сменял от глупост общо взето и моя новия ми легна близо 500 лв с работата - също ЗАКС, а иначе стария който се оказа здрав да не казвам нов е ЛУК, и сега си стои на тавана, ма той е от 2.0i двигател и си нямам на представа дали е същия.

Коментар

Първоначално публикуван от rashana Преглед на мнение
          200 лева за комплект ли? аз бях сменял от глупост общо взето и моя новия ми легна близо 500 лв с работата - също ЗАКС, а иначе стария който се оказа здрав да не казвам нов е ЛУК, и сега си стои на тавана, ма той е от 2.0i двигател и си нямам на представа дали е същия.
          Говоря и пиша само за феродовия диск.Притискателния беше добре,а цената не питай.Аксиалния лагер прецених,че стария е по-добър от евентуален нов и не сгреших-перфектен е и е японски!Няма шум няма грижа-нататък ти решаваш-успех!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

А какво представлява тоя дебитомер?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              На Опелите обикновено е един реотан...На по-съвременните е MAF-sensor.
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Някакъв осезател,може и реотан да е виси преди клапа на пътя на въздуха преди дроселовата клапа.Клапата до осезателя е вързана за един многопистов реостат.Клапата клати реостата и компа се сеща колко гориво да пусне спрямо наличния въздух.

Коментар

А, ясно.

Коментар

Благодаря за изчерпателните мнения. Потвърждава се поговорката "Питай патило, а не старило". Maxxx извинявай, колкото и смешно да е не мога до намеря ЛС. Ако имаш възможност изпрати ми телефонен номер да се свържа с теб. Не съм сигурен обаче, че съединителя на 2.5 мотор е еднакъв с този на другите модели. Дано да греша.
                    И друго, дали дебитомера не може да се отвори и почисти щом е на механичен принцип...

Коментар

Първоначално публикуван от viharvt Преглед на мнение
                      Благодаря за изчерпателните мнения. Потвърждава се поговорката "Питай патило, а не старило". Maxxx извинявай, колкото и смешно да е не мога до намеря ЛС. Ако имаш възможност изпрати ми телефонен номер да се свържа с теб. Не съм сигурен обаче, че съединителя на 2.5 мотор е еднакъв с този на другите модели. Дано да греша.
                      И друго, дали дебитомера не може да се отвори и почисти щом е на механичен принцип...
                      Не можеш да пуснеш ЛС,защото още си заек .Не се обиждай.
                      0896/774 655
                      0887/632 237
                      Пламен
                      Провери модел,година на производство,номер шаси и т.н.Ще питам и ще ти кажа цена и марка.Ако те устройва-действаме и го получаваш.Не е задължително да е като моя,но ако могат да го доставят-не ми е проблем да ти го пратя.Пък в Търново съм живял 14г. и играх в Етър с Красимир(Балъков) като юноши и още си ми е слабост това градче.Така че полу-градски,с каквото мога ще помагам.
                      На дебитомера идея нямам какво да му профилактираш.Многопистов реостат,осезател и балансираща пружина за стабилизация на клапата.Ако искаш зачисти пистите в квадратната кутийка над възд.филтър,но какъв ще е ефекта не знам-не съм пробвал.
                      Успех.

Коментар

На двбитомера може да му се е изтъркала пъпката която прави контакт с пистата, може да са се протрили пистичките по които се движи, можа да се смаже оста на клапата и да се напръска с контактен спрей, също с някакво машинно масълце пружинката, и ако не се оправи поне ще си се позабавлявал.
                        no signature no problems

Коментар

До колкото съм чувал фира дава оная х...я осезателя,не било точно и реотан.Ако е писта или контактната пъпка то и визуално би могло да се види и рециклира.Би било лесно и просто за да му търсят хаизите тия дебелите цифри.Дано не съм прав и човека да си оправи колицата с профилактиката дето си я писал.Не може всички да сме каръци я!

Коментар

Такъв дебитомер се прави и то доста успешно! Правил съм го няколко пъти. Ама е дълго за обясняване тук, който иска да пише на лично.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Такъв дебитомер се прави и то доста успешно! Правил съм го няколко пъти. Ама е дълго за обясняване тук, който иска да пише на лично.
                              Дано не ми се налага да ти пиша ЛС за това.Доста я бъзиках докато я докарам до ключ-газ и на адреса.Не че е лошо и това да знам,но от около година съм на сянка от ремонти и ми хареса само да лъзгам .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X