Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гори газ и бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гори газ и бензин

Първоначално публикуван от stefan_00 Преглед на мнение
    ...КОЛАТА ЗАСПА...
    Нормално е при дефектен емулатор и работеща постоянно помпа да вкарва газ и бензин едновременно , просто защото няма кое да изключи дюзите
    Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Другото е по- важно : в този раздел имаме една тема : Решения при неработеща или изгоряла бензинова помпа.
    Там има описано надълго и нашироко лечението на "доста скъпия елемент" , наречен бензинова помпа . По принцип оригиналната е потопена в резервоара и струва (ако греша , да ме поправят колегите) около 250 лв. Моята е външна и струва 95лв. За сведение : една дюза е от порядъка на 350 лв.

Следователно , аз предпочитам помпата ми да върти постоянно . По-лесно е да дам 95 лв. , плюс буквално 15 мин. по монтажа и демонтажа , отколкото разправията с дюзите .
    "
    В твоя случай си прав , защото си намерил просто решение на проблема , ама като му кажа на клиента , че помпата му е изгоряла и трябва да даде 300 лв за помпа и почва да се пули , а не иска да му слагам външна за 60 лв ... Между другото много повече помпи съм сменил на клиенти , много рядко някоя дюза , и всички са били с работещи постоянно горивни помпи . Основното от което страда инжекциона с монтирана АГУ са не дюзите , дори не и помпата , а дебитомера
    При положение че винаги палиш студен двигател на бензин , и като позагрее минеш на газ , няма никакъв проблем за дюзите да караш с изключена горивна помпа , при работа на газ ...
    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
      Нормално е при дефектен емулатор и работеща постоянно помпа да вкарва газ и бензин едновременно , просто защото няма кое да изключи ...
      Още в самото начало писах че има-вероятност и да е релето отговарящо за превключването на бензин-газ, само дето не е бил с реле а с емулатор...

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
        Още в самото начало му казах че най-вероятно е релето отговарящо за превклюаването на бензин-газ, само дето не е бил с реле а с емулатор...
        е, то не врат, ами шия... в емулатора какво има? 1-2-4 релета и 1-2-4 резистора
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          е, то не врат, ами шия... в емулатора какво има? 1-2-4 релета и 1-2-4 резистора
          Честно казано при ладата и вектрата съм ги карал все с обикновена АГУ с релета, чувал съм за емулатор но си нямах представа точно какво представлява отвътре

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
            Честно казано при ладата и вектрата съм ги карал все с обикновена АГУ с релета, чувал съм за емулатор но си нямах представа точно какво представлява отвътре
            Идеята на емулатора е, че някои (не всички) компютри си проверяват дали са там дюзите. И ако са откачени по лесния начин, само с 1 реле, някои (пак не всички), започват да палят чек-а, да влизат в аварийни режими и прочее неприятности. За целта се слагат релета с превключващ контакт, които пускат сигнала от компа или към дюзите или към 2-4 резистора (според зависи от типа на свързване на дюзите) и по тоя начин залъгват компа, че всичко е цветя и рози.
            Проблема е, че на доста емулатори реленцата са си откровено смешни и като пощракат малко, някой контакт отива да пасе и става мазало като при колегата.

Коментар

Значи проблема беше влезнала вода вътре в емулатора и е влизала много пъти защото сега като се замисля ми е прекъсвала така,по този начин много пъти след като съм мил или мокрил двигателя по някакъв си начин.Само,че се оправяше за 2-3 минути или на другото палене аз все си мислих че се е намокрил някои кабел.Емулатора беше монтиран на лошо място беше отварян не добре затворен и монтиран обратно с кабелите нагоре така че да прилича на чаша като се напълни с вода. Като го разглобихме половината платка беше толкова окислена от водата че чак се ронеше. Засега колата си върви без проблемно карам е само на бензин така и така съм сипал добавка и нямам впечатления дали намалява бензина в резервоара,при каране на газ но се надявам да е всичко ок. Просто не мога да си представя в какъв филм щяха да ме вкарат онези майстори където тръгнаха да ми сменяват,правят дюзите.А е реномиран сервиз не малък с газаджия с два елкона- дизел и бензин и така там е и монтирана уредбата.

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_00 Преглед на мнение
                З... като се напълни с вода...
                По специализираните магазини за електронни компоненти продават спрейчета с изолационен лак, специално за целта, по спомен - около 8 кинта за флакон. Пръскаш 2-3 слоя и забравяш.
                Ако не ти се занимава и не намериш по-добро място за емуалтора, пробий една малка дупка в най-ниската (по монтажно положение) точка. 2мм е добре. Вода пак ще влиза, но поне ще има от къде да изтече, а това е важно

Коментар

Този път емулатора беше монтиран на правилното място и по правилния начин,с кабелите на долу и да искаш не може да го напълниш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X