Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LSD ремонтен комплект пластини за ОФА от къде ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: LSD ремонтен комплект пластини за ОФА от къде ?

Първоначално публикуван от georgi taskov Преглед на мнение
    http://dox.bg/files/dw?a=78bc9b8cf3 Това е схемата на дифа, може ли да ми поясните по точно какво представлява позиция номер 9-ет ?
    А защо мислиш, че диференциалът ти има лсд?

Коментар

Това са някакви подложни шайби а дифа е отворен без ЛСД! По принцип ЛСД-то живее в касетата...
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Еми разбирам, че вече е правено това упражнение. В посочения линк от мен в предния ми пост, мисля, че един от колегите е натягал заден LSD диф за него и негови приятели. Мисля, че ще е от полза . Тъй като бе споменато, че е търсено из нета, а дали е проверено в amazon.com - мисля, че там предлагаха нови касети и касети от ново поколение, но за реемонтни комплекти не знам, може да се провери.Но е въпрос на смятане, дали инвестицията си заслужава.
        ПП Колегата, който е пуснал темата по-добре е да се посъветва с Лозан, тъй като вече го е правил и има опит.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
          А защо мислиш, че диференциалът ти има лсд?
          Защото като вдигнах задните колела във въздуха и завъртях, двете се движеха в една посока, а не противоположно, ако дифа беше отворен трябваше да се завъртят противоположно.
          ОФА ДБ 2.3тд GSM:0879392939

Коментар

Георги, извинявам се че ще използвам темата ти по един бърз въпрос, колеги какво става като отида на ГТП и валците задвижат противоположно задните колела на ЛСД-то? Миналата година като минах ГТП казах на служителя че задния ми диф ми е с ЛСД и че е хубаво валците да ги пуснат ако може да се движат в една посока а не както си е стандартно противоположно, те така и не посмяха да я пробват и си минах без тест за задните спирачки?

Коментар

Типа задвижване на фронтерата, както и на всички парт тайм автомобили не създава никакъв проблем при спирачния тест! Тоест, теста се провежда като на обикновен автомобил...естествено при режим на раздатката 2Н

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                Типа задвижване на фронтерата, както и на всички парт тайм автомобили не създава никакъв проблем при спирачния тест! Тоест, теста се провежда като на обикновен автомобил...естествено при режим на раздатката 2Н
                Не се ли товарят-износват екстремно па макар и за малко на валците им, че и без това джипките ни са на по сума ти години та да тормозим и малкото останало животец на ЛСД-то?

Коментар

Е от какво да се товари, нали валците се пускат нормално ,демек в една посока...и да превърти малко те все пак нали за това са мислени и монтирани тези дискове!

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                    Георги, извинявам се че ще използвам темата ти по един бърз въпрос, колеги какво става като отида на ГТП и валците задвижат противоположно задните колела на ЛСД-то? Миналата година като минах ГТП казах на служителя че задния ми диф ми е с ЛСД и че е хубаво валците да ги пуснат ако може да се движат в една посока а не както си е стандартно противоположно, те така и не посмяха да я пробват и си минах без тест за задните спирачки?
                    При парттайм не нужно да въртят колелата в различни посоки. А при фул тайм ги въртят едно по едно, а не двете в различни посоки.

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                      Е от какво да се товари, нали валците се пускат нормално ,демек в една посока...и да превърти малко те все пак нали за това са мислени и монтирани тези дискове!

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      При парттайм не нужно да въртят колелата в различни посоки. А при фул тайм ги въртят едно по едно, а не двете в различни посоки.
                      Ок значи да не се притеснявам, мерси за съветите

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
                        То щом късият маркуч за радиатора вече не се произвежда и доставя (поне за моят модел двигател) сещай се, как ще намериш ремонтен комплект за дифа... И наистина колегите са прави, за чий ти е този ЛСД? От Стефанов дори и да изнамерят нещо ще те застрелят с цена. Между 1000 и 2000лв. можеш да намериш блокаж за дифа, което за мен е неоправдано капиталовложение за нашите джипки. Не съм сигурен дори, че Павел Василев би се решил на това
                        Опитах се да си поръчам заден блокаж - китайски - няма.
                        Възможно е да има ARB, но там цената отива на 2400-2600. Това без доставката и монтажа.
                        Ето ви един линк. Определено не е реклама, защото изобщо не вярвам някой да си поръча.
                        http://www.arbil.co.uk/4x4/products/...17-spline.html
                        Излиза около 2000, но е без компресор.
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Е скъпо е ама го има ,това хоби изисква сериозни инвестиции та който наистина има нужда ще го закупи ...

Коментар

Хмм след всичко което ми писахте се замислям за евентуална замяна на дифа със същия но малко от малко работещо LSD, че колата ми е една единствена и за работа и за всичко, и по някога времето е много изненадващо като и си на полето на открито,,,,, та за това ми се ще да ми работи LSD-то.
                            ОФА ДБ 2.3тд GSM:0879392939

Коментар

По добре си сложи хубави гуми,не си заигравай със смяна на дифове...
                              Колегата Alexfield е с отворен диф ама сложи истински гуми и сега не може да си познае колата.

Коментар

Подкрепям думите на Марин. Купи си хубави гуми спрямо условията, в които ползваш машината най-често. С хубави гуми и 4х4 няма да имаш грижи, ако стига разбира нарочно не се набиеш в блато, или много кално поле
                                ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X