Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LSD ремонтен комплект пластини за ОФА от къде ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: LSD ремонтен комплект пластини за ОФА от къде ?

Освен препоръката за гумите, от полза ще са едни ръчни хъбове! Пак ти казвам да не се заиграваш излишно, и аз работя с мойта и ЛСД то го поизносих вече, обаче не се и замислям да отварям здрав диф заради това...сложи му правилното масло и си карай.
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от georgi taskov Преглед на мнение
      Не не ми се случвало, все пак не я ползвам за брутален офроуд, а предимно за работа.
      Ясно, няма лошо да я постегнеш след като си решил. Спирачките са вече нови и работят, ако не бъркам, а ако ще сменяш мост може малко да я повдигнеш отзад да посъживиш стойката.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
        Ясно, няма лошо да я постегнеш след като си решил. Спирачките са вече нови и работят, ако не бъркам, а ако ще сменяш мост може малко да я повдигнеш отзад да посъживиш стойката.
        Да колега не бъркаш, спирачките са нови и работят! въпреки педала сутрин е малко мек но коват а относно повдигането задницата ми изобщо не виснала, от зад 86см от пред 85,5 см с гуми 255/70 r15, височината на гумите е 70 см.
        ОФА ДБ 2.3тд GSM:0879392939

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
          Освен препоръката за гумите, от полза ще са едни ръчни хъбове! Пак ти казвам да не се заиграваш излишно, и аз работя с мойта и ЛСД то го поизносих вече, обаче не се и замислям да отварям здрав диф заради това...сложи му правилното масло и си карай.
          за хъбове съм се замислил още в деня в които я купих но за сега няма да ги барам.
          ОФА ДБ 2.3тд GSM:0879392939

Коментар

Извинявам се, че пиша в темата на колегата, но е тъпо да пускам нова за един теоритичен въпрос. При работещо LSD и замяна на гума на задния мост с резервна с по-малък диаметър, какво се случва?
            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
              Извинявам се, че пиша в темата на колегата, но е тъпо да пускам нова за един теоритичен въпрос. При работещо LSD и замяна на гума на задния мост с резервна с по-малък диаметър, какво се случва?
              Ако караш само на задно последствията е че едната гума ще прави по-голям оборот и ЛСД-то ще ти се товари много, а ако включиш и малкия лост заради разликата на гумите раздатката по някое време ще ти каже тряс - евентуално веригата на раздатката ще скъсаш и дотам...

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                Ако караш само на задно последствията е че едната гума ще прави по-голям оборот и ЛСД-то ще ти се товари много, а ако включиш и малкия лост заради разликата на гумите раздатаката по някое време ще ти каже тряс и дотам...
                Това с лоста ми е ясно, просто се чудя какво да правя, ако спукам задна гума. Май трябва да свалям предна и да слагам на мястото на задната :-)
                ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Ако караш само на задно последствията е че едната гума ще прави по-голям оборот и ЛСД-то ще ти се товари много, а ако включиш и малкия лост заради разликата на гумите раздатката по някое време ще ти каже тряс и дотам...
                  Затова, слагаш резервната гума отпред, а предната отзад на мястото на спуканата.

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
                    Това с лоста ми е ясно, просто се чудя какво да правя, ако спукам задна гума. Май трябва да свалям предна и да слагам на мястото на задната :-)
                    Писали сме заедно.

Коментар

евентуално веригата на раздатката ще скъсаш и дотам...
                      Приятел,недей да пишеш глупости,моля те за пореден път.Първо виж и научи що е това исузова раздатка и кво има в нея.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                        Приятел,недей да пишеш глупости,моля те за пореден път.Първо виж и научи що е това исузова раздатка и кво има в нея.
                        Извинявам се , не знам защо съм останал с впечатлението че раздатка ми е от този тип в случая е на JEEP, и после видях схема на раздатката а там не виждам верига... взех си бележка

Това е предполагам схемата на нашата раздатка

Това е раздатка от JEEP та такава подобна с верига си мислех че е на Фронтерата, явно съм се объркал някъде

Коментар

Ето ти исузова раздатка,за порден път я качвам тая снимка,Божко ще се кара вече.
                          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                            Ето ти исузова раздатка,за порден път я качвам тая снимка,Божко ще се кара вече.
                            Благодаря за снимката и че ме светна, аз определено се изказах неподготвен, заблудил съм се от друга джипка преди време

Коментар

Според Лозан единствения начин да я счупиш тая раздатка е като я оставиш без масло. Иначе каквито и извращения да правиш с трансмисията, много преди нея ще изпука нещо друго. Същото е и със скоростните кутии(като изключим тези на 2.0, но и те са доста държеливи).
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Колеги,
                                Ще се включа и аз.Ремонтни комплекти има.
                                Каталожен номер на опел
                                4 04 987 PLATE, FRICTION, DIFFERENTIAL GEAR,Каталожен номе на GM Plate, friction, differential gear, rear axle differential gears and case, 91156988 Днес намерих през магазин втора употреба 900лв,нови 2000лв.Т.Е. Има.Остава да се намерят на сностни цени.
                                http://www.partsbase.org/opel/fronte.../#p-ope-404987 линк към схемата на диференциала.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X