Обява

Свий
Няма добавени обяви.

отворена лява предна гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: отворена лява предна гума

За какъв трупър ( с кой мотор и коя година) съединителя е еднакъв с този на фронтера 2.2? Че ме чака смяна на моя

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
      Егати и цените, уж с Исузуто било едно към едно окачването.Същите части ги сменям 10-пъти по-евтино,и за това много си го харесвам Трупърчето.
      Мне, не са такива цените, ама на колегата са му резнали главата. Нормално са с около 50% надолу ако купуваш маркови. Ментаците са в пъти по-евтини. Недостатъкът на малкия град - нямаш избор и плащаш колкото ти поискат.
      Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
      110 лв притискател,феродо и лагер?!
      Не вярвам...
      На моята 2,3 струваше към 200 лв. комплекта. Но подозирам, че феродовия диск няма да изкара повече от 50К и то без особени натоварвания.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Наистина частите за Фронтера имат спекулативно високи цени, без колата да блести с каквото и да било.
        Имам Тойота, Трупър и Паджеро, та имам поглед върху цената на частите. Колегата си купи Фронтера, и аз се чувствам виновен, че му го препоръчах... Ще я продава и ще търси читав Трупър.
        Конкретен пример: За съединител за Фронтера 2.2 искаха около 400лв. Оказа се че този за Трупър е 1:1 (exedy) и го взехме за ... 110лв. За Toyota HJ60 - комплект бутала със сегменти, бутални болтове и зегерки Mahle - 427лв.. Пазарувам с фактури та "помня" точните цени. Комплект 6 дюзи за същата 250лв...
        Тотален ремонт на цялата предница на Трупър излезе около 250лв. (Втулки, шарнири, лагери, накрайници, спирачни дискове). Купувал съм само читави части.
        За тази тойота в интернет ми излиза, че е 1983 г. Къде тури фронтерата 2.2 дето първата с този двигател е 1996. Нещо май тази разлика от 13 години има значение. Я кажи колко са частите на тойота или нисан 1996 г. и ги сравни с фронтерата.

Коментар

Случайно имам и Паджеро от фронтерската епоха и служебно Паджеро от 2006, та и за тях купувам части и знам. Колкото до Тойотата - както е от 82г струва колкото няколко Фронтери, та би следвало и частите да са по-скъпи.
          Просто няма логика за европейски автомобил от невисок клас да има такива цени на частите.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Случайно имам и Паджеро от фронтерската епоха и служебно Паджеро от 2006, та и за тях купувам части и знам. Колкото до Тойотата - както е от 82г струва колкото няколко Фронтери, та би следвало и частите да са по-скъпи.
            Просто няма логика за европейски автомобил от невисок клас да има такива цени на частите.
            Само дето нищо от тоя автомобил не е Европейско освен двигателя ама карай аз редовно купувам части на които пише made in Japan та не знам.... близо са до Тойотските
            no signature no problems

Коментар

То честно казано няма евтини части за джип, какъвто и да е той. Освен руските. Даже и гумаджийте и автомивките искат повече пари. Това е, имаш крава, пиеш млеко.

Коментар

Всеки по горе си пише някакви цени ама нещата аз ги виждам по друг начин . Общо взето зависи откаде пазаруваш с каква отстъпка и каква марка. И за Фронтера има шарнир за 14лв. и втулки за горен носач за 7 лв. които що годе държат. Ако иска нека някой провери колко струва оригинален шарнир в Тойота, е няма да му хареса цената както и в Опел , Исузо.... Шарнира за Исузо не се различава по нищо от този на Фронтера не би трябвало и цената да е различна. Относно частите има китайски турски и такива на които пише че са европейски (китайски може би с по високо качество но не е сигурно в кой гараж са правени) Общо взето е късмет, дори и от една марка една серия стават други не . В България няма абсолютно никакъв контрол на качеството на частите, съответно всеки си внася и продава каквото си поиска и на кавато си пожелае цена.
                Последно редактирано от Nikolai Georgiev (turbo d); 29-12-13, 16:11.
                Николай Георгиев 0+
                тел.0887357722

Коментар

Оригиналният шарнир на Исузу има и гресьорки.
                  Скоро купих ОРИГИНАЛНИ (OEM) амортисьори за ТЛК 60. Познайте цената

Коментар

Оригиналният шарнир на Исузу има и гресьорки.
                    Скоро купих ОРИГИНАЛНИ (OEM) амортисьори за ТЛК 60. Познайте цената
                    То и моите китайските ИТН имат гресьорки. При това вече са под ъгъл и могат да се гресират и на място, за разлика от Фленора които мижеха да се гресирт само преди монтажа.
                    Тези оригиналните от представителството на Тойота ли ги взе или от някой от хилядите магазини с надпис ОЕМ ?
                    За Фронтера също могат да се намерят амортесьори за 40-50лв. броя.
                    Последно редактирано от Nikolai Georgiev (turbo d); 29-12-13, 23:33.
                    Николай Георгиев 0+
                    тел.0887357722

Коментар

Производителят ИТН го забрави.. Оптимал също
                      Амортисьорите са Tokico, старо производство и съм ги взел доста под 50 лв.

Коментар

Производителят ИТН го забрави.. Оптимал също
                        Аз също съм наясно че са дръвце в това спор няма.
                        Николай Георгиев 0+
                        тел.0887357722

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X