Обява

Свий
Няма добавени обяви.

отворена лява предна гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• отворена лява предна гума

Добро утро, колеги. Преди да тръгна по "доктори", при последното ни каране ми се случи така, че изведнъж волана ми /докато се движа направо/ остана в положение - половин оборот на ляво. Демек кормилото не е в средата дет се вика, а предната лява гума като че ли се отвори - горния край е по-навътре от долния. Не си спомням някакво яко напрягане, просто карахме бързо по разкаляни черни пътища. Къде и какви са евентуалните проблеми според Вас?
    Аз така или иначе ще отида на стенд, но ми се ще да съм подготвен. ОФА-C20NE с фланци съм от Явор, с 31-ци и натегнати торсиони.
    Благодаря предварително и много безаварийни на всички!

От: отворена лява предна гума

Да не се окаже че проблема не е отпред. Ако си с ресори огледай си главните листове дали няма спукан
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Прегледай втулките на горния носач,и провери и хебела дали се е разбил,+накрайниците
      Имай предвид че,с фланци доста бързо се разбива предницата.
      А щом си натегнал и торсьоните,може да се наложи да извадиш подложката на горния носач или да се сложи по-малка,ама това наклона ще го покаже, каква точно трябва да е!
      Последно редактирано от Калин; 10-12-13, 09:17.
      JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Благодаря колеги за съветите.

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
          Имай предвид че,с фланци доста бързо се разбива предницата.
          Е тука хич не съм съгласен.От 4 год. съм с фланци и не съм забелязал нещо да разбива по-често.

Коментар

Може и да си прав! Поне при мен е така.Карах с каймани+минусови джанти + фланци 38мм и успях само за две по-качествени разходки да разбия цялата предница.

Коментар

минусови джанти + фланци 38мм .
              И аз съм с фланци,но с оригиналните джанти-ама те не са минусови.Що така се е получило при теб , а си карам и се завирам насам-натам.Възможно е просто да ти е било заминало вече всичко и просто да си го довършил.

Коментар

С повече желние може и за една разходка да разбиеш предницата.
                Николай Георгиев 0+
                тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
                  С повече желние може и за една разходка да разбиеш предницата.
                  Е направо талант си требва .

Коментар

И при мен имаше подобен проблем след разходката до вр. Руй. Волана седи в ляво-колата върви направо. На другия ден Крум (REGULATOR) огледа обстойно всичко,но нямаше проблем... само изправи волана и така до днес..

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                      Що така се е получило при теб , а си карам и се завирам насам-натам.
                      Може би щото моя го уча да плува и да лети!!!

Коментар

Може би щото моя го уча да плува и да лети!!!
                        Твоя ( това на снимката ) по-скоро прилича на хипопотам

Първоначално публикуван от ianely Преглед на мнение
                        И при мен имаше подобен проблем след разходката до вр. Руй. Волана седи в ляво-колата върви направо. На другия ден Крум (REGULATOR) огледа обстойно всичко,но нямаше проблем... само изправи волана и така до днес..
                        .... което е малко странно , но не и невъзможно. Иначе колегата отбеляза ,че гумата визуално личи ,че е отворена , така че случая е малко по-различен ( за съжаление ) . Ще чакаме с любопитство каква ще е диагностиката на стенда.

ПС. Между другото , след като на времето си натегнах торсионите , минах на стенд и се наложи да подлагаме пластини на горните носачи. Не знам дали е просто съвпадение ( да си е била за подлагане и преди преди това - не бях я качвал на стенд до тогава ) или необходимост след всяко натягане на торсионите. Все пак се променя геометрията .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Днес излязох от доктора: 4 бр. втулки на горните носачи, средна кормилна щанга, паразитен хебел и предни лагери. Ще пиша като приключим със смените.
                          Приятна вечер!

Коментар

Първоначално публикуван от нихорлиев Преглед на мнение
                            Днес излязох от доктора: 4 бр. втулки на горните носачи, средна кормилна щанга, паразитен хебел и предни лагери. Ще пиша като приключим със смените.
                            Приятна вечер!
                            Лагерите се стягат, ако не вият или хрущят не се набутвай за нови. Хебела Лозан може да ти го рециклира че нов е към 400 лв. Ква е тая средна кормилна щанга? и защо налага смянта?
                            no signature no problems

Коментар

излизат и нови подаръци за празниците - шарнириииии. Щангата, адаш, е крива и разбита в двата края, но с нея се заеха стругарите. Хебела пак стругарите, ще го направят с гресьорка.
                              Няма как за 2 години каране почти само офф да не спечеля от тотото. Но пък за това си го обичам фронта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X