Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за "ФРОНТЕРА"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за "ФРОНТЕРА"

Нямам идея за конкретна марка/име, питайте в магазин за автобои или аксесоари за спрей за карбуратори струва 6-7 лв.
    no signature no problems

Коментар

А с разхода как е?
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

градско-15,16 извън града-12л.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
          градско-15,16 извън града-12л.
          моята на газ е така, с разликата че извън града е с литър поне по малко, а колкото за проблема, моята е със скапан дебитомер и единствено на бензин е по тромава, а иначе на газ е оса, на пасата ми преди време имаше подобен проблем и се оказа точно моторчето за празен ход което с промивка се оправи, а по принцип за това дали е изправно като се даде на контакт същото трябва да жужи и вибрира леко, виж и това макар че ако последното е наред пак може да си е зацапано и да се нуждае от промивка. дано съм помогнал и аз с нещо.

Коментар

1 може би няма да е лошо да се обърне внимание на въздушния филтър - смяна на 5000км без компромис още повече че е на газ и самия филтър е ефтин
            2 има и филтърче на газовия клапан
            струва 80 стотинки и след зареждане на калпава газ може да се позадръсти - пълни се с графит и се гледа след като спреш газта от бутилката и без контакт
            много майстори даже и не подозират за него и пеят за изпарители
            3 източете конденза от изпарителят
            4 регулирайте притока на газ - ако е удушена нито ще върви нито ще е икономична - моята 2000 инжекцион 94г гори 10 навън 12 градско газ и върви като изоглавена
            това бих направил аз успех
            BMW X6

Коментар

Всичко,което пишеш вече е профилактирано - просто нямам обяснение?

Коментар

а сега
                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Утре!.....

Коментар

ъъъъъъ.....
                    един стенд на токовете и инжекциона е 25 лв
                    да не би ако не е газов инжекцион да има проблем в иглите на инжекциона - нагар или счупване или блокиране
                    друг вариант е ламбда сондата да не функционира добре
                    може на стенд да се замерят детонациите
                    да говорим от разстояние без да виждаме автомобила е ...
                    меко казано несериозно
                    щом са извършени необходимите профилактики и има проблем
                    нищо повече не може да се направи в домашни условия
                    закарайте я на майстор да си каже мнението

сега като си мисля
                    ламбдата е на ауспуха и от нея излизат кабелчета
                    намерете някъде по горе трябва да има букса където се съединява с ел системата
                    извадете я и пробвайте пак както е разкачена
                    просто опит който може да има интересен резултат
                    BMW X6

Коментар

При съмнения за сонда или дебитомер,може да се направи самодиагностика с кламера-почти е сигурно,че ECU-то ще ги е засякло.Поне да знае човек къде да рови.

Коментар

Майсторите вече ги обиколихме!Според поне трима от тях е,че вс.е наред с автомобила,няма грешки в системата,регулираха газта,ламбдата си е почти заминала,моторчето за ниските е профилактирано и след проба е малко по добре но според мен може още.Липсва пъргавина на мотора?

Коментар

какво означава почти
                          или работи в норма или не
                          ако не работи в норма - е скъпо ама няма как
                          сменяш и тогава продължаваме с опитите
                          BMW X6

Коментар

Ламда сондата рядко сдава багажа изведнъж.В повечето случаи с течение на времето става "тромава".Най-лесната и евтина проверка става с мултицета.При работещ двигател на тихи обороти,паралелно закачения мултицет трябва да отчита параметри от 0.3 до 0.9-1.1 волта като тези интервали се сменят много интензивно(по-малко от секунда-такива импулси подава ECU-то,за да анализира качеството на изгорелите газове и да коригира горивната смес постъпваща в колекторите).При сонда на края на дните си такова пъргаво поведение няма.Волтажа е около 0.4-0.45 и тази промяна на напрежението става мнооооооого бавно-през 2-5секунди(в моя случай).В късата база с двигател C 20 NE ECU-то е Motronic 5.1.Той е проектиран за C 20 NE и за 20 NE,т.е. със и без катализатор(респективно ламбда сонда).Два крака се дават на късо(на ECU-то) и от един друг се изкарва кабел който се връзва на куплунга на дебитомера(там има свободно краче).Потози начин ДВГ-то става 20 NE и компютъра не си търси ламбдата и жълтата лампа на таблото не свети(което означава,че като не си намери сондата влиза в авариен режим ECU-то и разхода става неприятен меко казано).Това го четох при руснаците и за половин ден го направих.Не е много сложно,само дето ECU-то са го завряли на майната си и разпилях половината арматурно табло.Жълтата лампа до сега не е светвала(1 година),разхода на газ в града е 12-12.8-зависи от карането,с гуми 10R15(265/75/15).При всички случаи тази гимнастика е по-евтиния вариант от нова сонда.А катализатора съм го изхвърлил много отдавна.Сондата само я разкачих от куплунга в машинното.

Коментар

Сменихме байпаса с друг,сменихме и дебитомера с такъв,който не е каран на газ /не е гърмял/Значително по добре се изрязва,но мисля,че иска още нещо съвсем малко да се направи - просто не знам точно какво.Когато е на бензин с новия дебитомер при подаване рязко на газ заглъхва и след това се форсира така беше и със стария,което ме навежда на мисълта,че на моя човек дебитомера му е здрав,пробвахме и от моята фронтера - резултата е същия.И още нещо да добава ГОРИ МНОГО НА ГАЗ - 20-22лт.градско."MAXX" - беше споменал за ламбд.сондата,какво точно трябва да се направи - май само тя остана непипана.

Коментар

За пробата само я разкачи.Куплунга ще го видиш около делкото.като застанеш пред мотора-вляво отзад широк троен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X