На стенд. Или по метода "проба-грешка", но не е за препоръчване, че може и по-зле да стане. Трябва да има малък луфт като се разхлаби. Не съм регулирал лично такъв датчик, затова акъл не давам....
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Ръгнете пустия кламер и вижте какво ще ви разкаже колата.С напипване няма да стане,щото то почти не остана за пипане.При положение че газта е оправена има един и същ проблем при двата вида гориво-значи трябва да изпише код за грешка освен 12 и 31.Тях ги изписва винаги.От един мизерен окис на някой куплунг се шашка цялата работа на компа.ГАРАНЦИЯ!На мен ми беше показало висок волтаж на датчика за водата.Напръсках го-йок,лампата пак свети.След прозвъняване на цялата верига-пак същото.Накрая напръсках куплунга на самия комп. и добър ден-оправи се.След като маркира и такива дреболии,ще си каже и при вас кое как е.От проби да не разбъзикате някоя заводска настройка,че после дръвцето не ви мърда.
Що не погледнеш и октан коректора като е тромава,а не прекъсва.За газ трябва да е на 95.Ако е на 93 не ти стига предварение.Пиша което ми мине през ума,то от 260км. какво друго остава?
Единственото хубаво нещо което сега ще прочетеш е,че имате подръка компютър за проба-твоя.Няма как това състояние да е по книга.Разменете ги.Почвам да имам съмнения за нередовен софтуер и въобще там да има скапанящина.Имай предвид,че болта към вратата който крепи компа ще го развиеш след като откачиш левия говоротел на таблото и от там бъркаш с ключе 10.Гадничко е ама като е твой човек това не е работа-нито вървежа,нито разхода.
Верно бе как никой не се сети, браво Кузов, може да има издухан клапан, при положение че го прави и на 2-та вида гориво. Този разход иначе наистина е прекален, мойта с избягала центровка пак не харчеше толкова.
Нормалната, мисля, е около 13 атм. Може и затова да гори много и да не върви на ниски. Май работата е за нови сегменти и т.н. Абе, отива си към основен ремонт...
Това току-що го видях:
"Фронтерата" е 2000i - 1994г. и компресомера показа 10.00 атм.на четирите цилиндъра при загрял двигател
Това значи, че на студен, както по принцип се мери компресия, е не повече от 7-8. Направо си сменяйте сегменти, ако искате колата да стане....
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
За загрял мотор 10 наистина е малко.12.8-13-13.5-да.Но явно няма майстор който да те насочи.Разменете компа бе,хора.Не защото е мое мнение,а просто преди да разлетите двигателя да сте сигурни че преди трапанацията всичко е опитвано.Уверявам те от личен опит-пред махането на мотора компа е песен.А за читави сегменти(не дай боже да има разсейки-цилиндри,лагери,кол.вал) направо не знам какво да ти кажа-знаеш къде живеем и какво купуваме.Ако аз бях на ваше място и няма някой с акъла си да даде мнение на място,щях да опитам всичко преди крайната мярка.Ами кюнеца мазноч ли е,бута ли масло-някъде трябва да има нещо да се хванете.
Смяната на компа категорично няма да повиши компресията....За съжаление, наистина няма гаранция за частите, които купуваме, но има разни магазини, които поне дават гаранция за произхода.
П.П. Все пак може да налеете по 5-10 мл масло в цилиндрите, за да сте сигурни дали са сегменти или клапани...
Нормалната, мисля, е около 13 атм. Може и затова да гори много и да не върви на ниски. Май работата е за нови сегменти и т.н. Абе, отива си към основен ремонт...
Това току-що го видях:
Това значи, че на студен, както по принцип се мери компресия, е не повече от 7-8. Направо си сменяйте сегменти, ако искате колата да стане....
Kuzdov-реших по пронцип само да разглеждам форума,ама на такова мнение не се въздържам да не отговоря.Компресията на двигател се мери само когато е достигната номиналната температура защото тогава са най-реални стойностите ти както пише че при загрял двигател налягането е 10атм. а при студен 7-8атм. си малко в грешка.При повишаване на температурата метала се разширява а при изтиване се свива затова измерванията се правят при загрял двигател.
Коментар