Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за "ФРОНТЕРА"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за "ФРОНТЕРА"

Колеги,както винаги разчитам на богатият ви опит и за това ви моля да ми отговорите на въпроса по долу?..Скоро един приятел внесе от Италия Фронтера-А КБЗ 2000-93г. с газ монтирана там и се сблъска със следния проблем,на който аз не можах да му помогна.При изкачване по стръмен терен,ако набере скорост от равното излиза без проблем,но ако спре по средата на изкачването и се опита да тръгне не може - все едно,че тегли още един джип след него/омалява или губи мощност/.Съединителя не буксува и даже не може да превърти гуми.Изкачва /тръгва/само с бавните.На равното върви доста добре - сякаш му бягат преходните обороти и е в сила от 2500 - нагоре.Какво може да е това?Предварително благодаря.

До: Въпрос за "ФРОНТЕРА"

Колеги това за какво служи?...
    Прикачени файлове

Коментар

Това е моторчето за принудителен празен ход(тихите обороти).Обикновено се затлачва от мизерии,които идват от картерните газове.Може и от него да няма тяга до към 2000оборота.Извадете маркучите и куплунга отзад и през гърловините на маркучите го измийте обилно с коресилин или WD-40.Сигурно ще има нагар.Ако трябва го накиснете,но внимавайте за задния край,където е ел.куплунга.Там е пластмаса.НЕ ГО РАЗКАПСУЛОВАЙТЕ,ел. часта или работи или не.Обикновено се оправя с обилна промивка.Иначе е цифра,братле...Ако има неясноти,потърси ме през SKYPE,ще ти го обясня още по подробно.Аз това дръвце вече го ядох,но се оправи с обилна промивка.Успех!

Коментар

Възможно ли е от това да няма мощност- /само на баир/-както съм го описал в горния пост?

Коментар

Мотора не може да се развърти.От там без първоначална мощност как да стане?При мен с почти такива симптоми излезе точно това.А и само профилактиката да остане,не е излишна.По принцип са мъхнати и правят пезета.Ако не това излезе пиши,още нещо ми се върти в главата,но първо сервизирайте моторчето за ППХ.

Коментар

Именно,когато я пробвах сякаш, не успява да се форсира добре - просто вдига плавно оборотите и не може да се изреже при рязко подаване на газ?..

Коментар

Стефко,измийте го обилно това чудо,после ще гадаем за други бели?Каквото и да те притеснява,пиши или знаеш как-ще помогна !

Коментар

Само да питам ??????

На газ ли ги върши тези неща или на бензин ?????

Това е най-важното ... после ще борим другото ..!!!
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

И на двете...

Коментар

95% моторчето!Ако е само на бензин или само на газ-ще търсим проблема на друго място.Това обаче влияе и на двете.Умийте го обиклно и пак ще говорим(пием бири).След профилактиката мотора става като сърна!

Коментар

И аз мисля, че е от моторчето макар че има и други варианти, може да е от дебитомера.
                      no signature no problems

Коментар

Взе ми го от устата,но снощи не исках да ги плаша .Щото и там е цифромания и нямам идея как се отремонтира в дом.условия .Дано като окъпят моторчето се оправи джипчето !

Коментар

Дебитомера му го сваляхме,основно огледах клапата-но не установих кривини,дори свалих от моята джипка и я сложих на неговата но нямаше резултат - все същото.Ще промием моторчето и ще ви пиша.Малко ме притеснява коресилина-дали няма да разяде нещо вътре?

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                            Дебитомера му го сваляхме,основно огледах клапата-но не установих кривини,дори свалих от моята джипка и я сложих на неговата но нямаше резултат - все същото.Ще промием моторчето и ще ви пиша.Малко ме притеснява коресилина-дали няма да разяде нещо вътре?
                            Най-добре купете спрей за почистване на карбуратори и с него.
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Най-добре купете спрей за почистване на карбуратори и с него.
                              Как се казва - ориентирай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X