Колеги,както винаги разчитам на богатият ви опит и за това ви моля да ми отговорите на въпроса по долу?..Скоро един приятел внесе от Италия Фронтера-А КБЗ 2000-93г. с газ монтирана там и се сблъска със следния проблем,на който аз не можах да му помогна.При изкачване по стръмен терен,ако набере скорост от равното излиза без проблем,но ако спре по средата на изкачването и се опита да тръгне не може - все едно,че тегли още един джип след него/омалява или губи мощност/.Съединителя не буксува и даже не може да превърти гуми.Изкачва /тръгва/само с бавните.На равното върви доста добре - сякаш му бягат преходните обороти и е в сила от 2500 - нагоре.Какво може да е това?Предварително благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за "ФРОНТЕРА"
Свий
X
-
До: Въпрос за "ФРОНТЕРА"
Това е моторчето за принудителен празен ход(тихите обороти).Обикновено се затлачва от мизерии,които идват от картерните газове.Може и от него да няма тяга до към 2000оборота.Извадете маркучите и куплунга отзад и през гърловините на маркучите го измийте обилно с коресилин или WD-40.Сигурно ще има нагар.Ако трябва го накиснете,но внимавайте за задния край,където е ел.куплунга.Там е пластмаса.НЕ ГО РАЗКАПСУЛОВАЙТЕ,ел. часта или работи или не.Обикновено се оправя с обилна промивка.Иначе е цифра,братле...Ако има неясноти,потърси ме през SKYPE,ще ти го обясня още по подробно.Аз това дръвце вече го ядох,но се оправи с обилна промивка.Успех!
Коментар
-
Мотора не може да се развърти.От там без първоначална мощност как да стане?При мен с почти такива симптоми излезе точно това.А и само профилактиката да остане,не е излишна.По принцип са мъхнати и правят пезета.Ако не това излезе пиши,още нещо ми се върти в главата,но първо сервизирайте моторчето за ППХ.
Коментар
-
Дебитомера му го сваляхме,основно огледах клапата-но не установих кривини,дори свалих от моята джипка и я сложих на неговата но нямаше резултат - все същото.Ще промием моторчето и ще ви пиша.Малко ме притеснява коресилина-дали няма да разяде нещо вътре?
Коментар
-
Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнениеДебитомера му го сваляхме,основно огледах клапата-но не установих кривини,дори свалих от моята джипка и я сложих на неговата но нямаше резултат - все същото.Ще промием моторчето и ще ви пиша.Малко ме притеснява коресилина-дали няма да разяде нещо вътре?no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеНай-добре купете спрей за почистване на карбуратори и с него.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар