Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОДХОДЯЩО МАСЛО ЛИ Е

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПОДХОДЯЩО МАСЛО ЛИ Е

Най-вероятно в старото масло си имал добавка тип "автоджамбазин" и след смяната са лъснали проблемите. Сега остава да се разбере дали са сериозни....

Коментар

Първоначално публикуван от ianely Преглед на мнение
      Най-вероятно в старото масло си имал добавка тип "автоджамбазин" и след смяната са лъснали проблемите. Сега остава да се разбере дали са сериозни....
      Ми кажи му каква е тая вълшебна добавка да си я сипе пак и да си реши проблема с виенето
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Тия добавки помагат за временно спиране на виенето-не възстановяват прецакани дифове и лагери

Коментар

АМи виенето е от предния диференциал. И вие по вреМе на движение, няМа значение дали е в завой, с предно или без - все си вие! От както е иМаМ съМ Минал около 5 хил кМ и няМаше никакъв шуМ. Веднага щоМ е изкарах от гаража след сМяната, заочна да се чува този шуМ.

Коментар

Тук май става дума за два отделни проблема:
            1. Предният диференциал вие с новото масло.
            Тук вариантът според мен е да се сипе отново добавка "автоджамбазин".
            Разбира се, възможна е ревизия на диференциала или замяна с друг диференциал, но това са скъпи начинания, негарантиран резултат.

2. Предният диференциал се върти дори и когато не е включено предното предаване.
            Тук би трябвало да се обърне внимание какво не разкача, че предния диф седи постоянно зацепен я към гума, я към раздатка.
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от bodybuilder_ Преглед на мнение
              СМених Маслата и започна някакво виене отпред! Сега какво да правя?
              С какво масло ги смени и Фронтера А или Б караш?
              Николай Георгиев 0+
              тел.0887357722

Коментар

ВъзМожно ли е да не освобождава предния диф и пак да гасне лаМпата за 4х4 на таблото? Виенето се чува и когато съМ в движение и се освободи от скорост и се движа по инерция.
                Отзад сложих 75в140 ЛС,отпред 75в90, скорости и раздатка 10в40. Фронтера Б 99г 2.2 дизел.

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
                  Ако си бяхте направили труда с продавача в Чефин да прочетете етикета щяхте да видите че има добавка за ЛСД. ама що пък да четете ...
                  Ти как мислиш дали не сме чели???Може някога да е имало такава добавка сега... няма.Слагайте на собствена отговорност.

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
                    Ти как мислиш дали не сме чели???Може някога да е имало такава добавка сега... няма.Слагайте на собствена отговорност.
                    Колега стига си писъл глупости , и днес купувах Тутела В140 за Илийката и си пише на етикета.
                    Николай Георгиев 0+
                    тел.0887357722

Коментар

Ми то си пише,ама кой да чете , пояснявам-самоблокиращи дифове са и лсд и торсен и кфайф и т.н,демек става за всички.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0705.jpg
Прегледи:1
Размер:192.0 КБ
ID:5574715
                      Последно редактирано от gimax; 27-03-14, 19:15.

Коментар

Отзад сложих 75в140 ЛС,отпред 75в90, скорости и раздатка 10в40. Фронтера Б 99г 2.2 дизел.[/QUOTE]
                        Колега аз карам същата Фронтера маслото ,което си налял в предния диф 75w90 е GL4 (погледни на опаковката ) ,ако е така както предполагам си допуснал моята грешка смени го с 80W90 GL-5 и ще видиш как някои звуци изчезват или поне намаляват драстично.
                        Напред и нагоре
                        Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                        0886769809-Юлиян
                        kiko00@abv.bg

Коментар

Като ггледах опаковката , единствената разлика на означенията между маслото за преден и заден беше, че за задния след означенията пишеше LS. Мисля че и двете бяха GL5, но ще проверя утре за по-сиггурно, че сега съм на работа!

Коментар

Първоначално публикуван от bodybuilder_ Преглед на мнение
                            ВъзМожно ли е да не освобождава предния диф и пак да гасне лаМпата за 4х4 на таблото? Виенето се чува и когато съМ в движение и се освободи от скорост и се движа по инерция.
                            Отзад сложих 75в140 ЛС,отпред 75в90, скорости и раздатка 10в40. Фронтера Б 99г 2.2 дизел.
                            Фронтера Б върти постоянно предния диф( няма хъбове ,а разкача само едната полуоска)

Коментар

Първоначално публикуван от ianely Преглед на мнение
                              Фронтера Б върти постоянно предния диф( няма хъбове ,а разкача само едната полуоска)
                              И аз затова попитах коя е Фронтерата.
                              Николай Георгиев 0+
                              тел.0887357722

Коментар

В е де!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X