Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОДХОДЯЩО МАСЛО ЛИ Е

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПОДХОДЯЩО МАСЛО ЛИ Е

попадна ми това масло в полезрението и се чудя дали е подходящо за скоростите и раздатката на фронтерката 2.2 бензин http://www.motorni-masla.net/index.p...126e71e4310773

От: ПОДХОДЯЩО МАСЛО ЛИ Е

Това е. Идеално е, ще ти свърши работа

Коментар

мерси много за отговора гледам го от няколко дни по мрежата и не бях сигорен много много качествено ли е или не, надявам се да си е оригинално на GM aа след скорости и раздатка следват дифовете но те малко по на там че няма от хартишните

Коментар

Общо за двата дифа ще ти трябват 3 литра, не бих ги бавил, че ЛСД-то/ако имаш/ не му е комфортно със старо масло, за отпред и по евтино можеш да сложиш 85W90, там е 1,200л., отзад няма два ако не си с големия кожух.Ако вземеш 75W170/80 ще се вместиш, има сравнително евтини и качествени масла с добавка за ЛСД, не е проблем да налееш такова и в предния, аз съм така и нямам проблеми над 20К. км.

Коментар

В скорости,раздатка и двигател 2.2 16V бензин карам точно с такова масло и нямам забележки. Обаче смея да твърдя ,че за задния диф 2 литра при мен не стигат (имам LSD). Около 2,200 стигнаха до пробката.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            ...отзад няма два ако не си с големия кожух.Ако вземеш 75W170/80 ще се вместиш, има сравнително евтини и качествени масла с добавка за ЛСД, не е проблем да налееш такова и в предния, аз съм така и нямам проблеми над 20К. км.
            Аз отзад съм с Тутела и понеже скоро трябва да сменям всички масла не знам дали да не взема направо 3 л., та да сложа и на предния диф?
            Казано е:
            -"Обичай ближния",
            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
              Аз отзад съм с Тутела и понеже скоро трябва да сменям всички масла не знам дали да не взема направо 3 л., та да сложа и на предния диф?
              Три няма да ти стигнат за малко. Освен, ако не ги пълниш до пробката, а по ниско.
              За двата дифа ти трябват 4л. и малко остава, около половин литър до 700 мл. Не забравяй, че остава малко и по помпата или в това, с което ще наливаш масълцето.
              И не забравяй да гресираш каретата. Това е напомняне към всички.

Коментар

Първоначално публикуван от ianely Преглед на мнение
                В скорости,раздатка и двигател 2.2 16V бензин карам точно с такова масло и нямам забележки. Обаче смея да твърдя ,че за задния диф 2 литра при мен не стигат (имам LSD). Около 2,200 стигнаха до пробката.
                Сигурно си с големия кожух, отпред и 1.200 не събра, отзад 1,900, бях взел четири, но литър имам, а си ги налях с ръчен шприц и нямах загуби от остатъци в помпата именно за да видя колко събират.Наливал съм докато просълзи от пробките.
                @alex_serviz
                Няма проблем да налееш и в предния същото масло, като нямаш фрикциони като отзад какво да му стане на пиньона, короната и касетата.
                Пиша за А C20NE, предавателно число 5:13.При дългите е аналогично с такива диференциали и кожуси.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                  Три няма да ти стигнат за малко. Освен, ако не ги пълниш до пробката, а по ниско.
                  За двата дифа ти трябват 4л. и малко остава, около половин литър до 700 мл. Не забравяй, че остава малко и по помпата или в това, с което ще наливаш масълцето.
                  И не забравяй да гресираш каретата. Това е напомняне към всички.
                  Предишния път, като сменях маслата отпред побра почти 1 литър ( старото източих от пробката ), а отзад - малко под 2 литра ( сменяха ми го в сервиз, като изсмукаха старото, до колкото можаха ).
                  Казано е:
                  -"Обичай ближния",

Коментар

Предишния път, като сменях маслата отпред побра почти 1 литър ( старото източих от пробката ), а отзад - малко под 2 литра ( сменяха ми го в сервиз, като изсмукаха старото, до колкото можаха ).
                    Еее, значи си наясно.

Коментар

Първоначално публикуван от ceci112 Преглед на мнение
                      попадна ми това масло в полезрението и се чудя дали е подходящо за скоростите и раздатката на фронтерката 2.2 бензин http://www.motorni-masla.net/index.p...126e71e4310773
                      За да не отварям друга тема, колегата ще ме извини!: Това масло става ли и за дизелови двигатели? ( Предполагам, че става... )
                      Поръчах си от него за ОФБ 2.2 DTI ( за двигателя, СК и РК ), но никъде не видях изрично да пише, че става и за дизел?
                      Казано е:
                      -"Обичай ближния",

Коментар

За да не отварям друга тема, колегата ще ме извини!: Това масло става ли и за дизелови двигатели? ( Предполагам, че става... )
                        Поръчах си от него за ОФБ 2.2 DTI ( за двигателя, СК и РК ), но никъде не видях изрично да пише, че става и за дизел?
                        Пише ... Спецификации: ACEA A3/B3/B4. API SL/CF.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                          Пише ... Спецификации: ACEA A3/B3/B4. API SL/CF.
                          Е, да де! В моя случай В3, ама няма кой да сложи цъклите, за да види! Какво да правиш, старост, нерадост...
                          Благодаря! Хубава вечер!
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",

Коментар

Даже и по-добре -В4/СF.Лека.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Здравейте колеги. От година съм горд собственик на ОФ Б 2.2 ДТИ. Дойде време за смяна на маслата. Знам,че на задния диф трябва 75W140, намерих 85W140 на добра цена. Въпросът ми е, мога ли вместо 70W140 да сложа 85W140 и ще има ли последствия от това ?
                              Благодаря предварително
                              ОФБ 2.2 ДТИ 2000г
                              ТЕЛ;0876228770

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X