попадна ми това масло в полезрението и се чудя дали е подходящо за скоростите и раздатката на фронтерката 2.2 бензин http://www.motorni-masla.net/index.p...126e71e4310773
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ПОДХОДЯЩО МАСЛО ЛИ Е
Свий
X
-
От: ПОДХОДЯЩО МАСЛО ЛИ Е
мерси много за отговора гледам го от няколко дни по мрежата и не бях сигорен много много качествено ли е или не, надявам се да си е оригинално на GM aа след скорости и раздатка следват дифовете но те малко по на там че няма от хартишните
Коментар
-
Общо за двата дифа ще ти трябват 3 литра, не бих ги бавил, че ЛСД-то/ако имаш/ не му е комфортно със старо масло, за отпред и по евтино можеш да сложиш 85W90, там е 1,200л., отзад няма два ако не си с големия кожух.Ако вземеш 75W170/80 ще се вместиш, има сравнително евтини и качествени масла с добавка за ЛСД, не е проблем да налееш такова и в предния, аз съм така и нямам проблеми над 20К. км.
Коментар
-
Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение...отзад няма два ако не си с големия кожух.Ако вземеш 75W170/80 ще се вместиш, има сравнително евтини и качествени масла с добавка за ЛСД, не е проблем да налееш такова и в предния, аз съм така и нямам проблеми над 20К. км.Казано е:
-"Обичай ближния",
щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!
Коментар
-
Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнениеАз отзад съм с Тутела и понеже скоро трябва да сменям всички масла не знам дали да не взема направо 3 л., та да сложа и на предния диф?
За двата дифа ти трябват 4л. и малко остава, около половин литър до 700 мл. Не забравяй, че остава малко и по помпата или в това, с което ще наливаш масълцето.
И не забравяй да гресираш каретата. Това е напомняне към всички.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ianely Преглед на мнениеВ скорости,раздатка и двигател 2.2 16V бензин карам точно с такова масло и нямам забележки. Обаче смея да твърдя ,че за задния диф 2 литра при мен не стигат (имам LSD). Около 2,200 стигнаха до пробката.
@alex_serviz
Няма проблем да налееш и в предния същото масло, като нямаш фрикциони като отзад какво да му стане на пиньона, короната и касетата.
Пиша за А C20NE, предавателно число 5:13.При дългите е аналогично с такива диференциали и кожуси.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнениеТри няма да ти стигнат за малко. Освен, ако не ги пълниш до пробката, а по ниско.
За двата дифа ти трябват 4л. и малко остава, около половин литър до 700 мл. Не забравяй, че остава малко и по помпата или в това, с което ще наливаш масълцето.
И не забравяй да гресираш каретата. Това е напомняне към всички.Казано е:
-"Обичай ближния",
Коментар
-
Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнениеПредишния път, като сменях маслата отпред побра почти 1 литър ( старото източих от пробката ), а отзад - малко под 2 литра ( сменяха ми го в сервиз, като изсмукаха старото, до колкото можаха ).
Коментар
-
Първоначално публикуван от ceci112 Преглед на мнениепопадна ми това масло в полезрението и се чудя дали е подходящо за скоростите и раздатката на фронтерката 2.2 бензин http://www.motorni-masla.net/index.p...126e71e4310773: Това масло става ли и за дизелови двигатели? ( Предполагам, че става... )
Поръчах си от него за ОФБ 2.2 DTI ( за двигателя, СК и РК ), но никъде не видях изрично да пише, че става и за дизел?Казано е:
-"Обичай ближния",
Коментар
-
Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнениеЗа да не отварям друга тема, колегата ще ме извини!: Това масло става ли и за дизелови двигатели? ( Предполагам, че става... )
Поръчах си от него за ОФБ 2.2 DTI ( за двигателя, СК и РК ), но никъде не видях изрично да пише, че става и за дизел?А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеПише ... Спецификации: ACEA A3/B3/B4. API SL/CF.
Благодаря! Хубава вечер!Казано е:
-"Обичай ближния",
Коментар
-
Здравейте колеги. От година съм горд собственик на ОФ Б 2.2 ДТИ. Дойде време за смяна на маслата. Знам,че на задния диф трябва 75W140, намерих 85W140 на добра цена. Въпросът ми е, мога ли вместо 70W140 да сложа 85W140 и ще има ли последствия от това ?
Благодаря предварителноОФБ 2.2 ДТИ 2000г
ТЕЛ;0876228770
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар