Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОДХОДЯЩО МАСЛО ЛИ Е

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПОДХОДЯЩО МАСЛО ЛИ Е

Да, можеш. Няма да има никакви лоши последствия.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Питам,защото на КАСТРОЛ например объзначението е SAF - XJ....... a на другото е HD 85W140 дали е с добавка за LSD
      ОФБ 2.2 ДТИ 2000г
      ТЕЛ;0876228770

Коментар

Първоначално публикуван от РАКИШИ Преглед на мнение
        Здравейте колеги. От година съм горд собственик на ОФ Б 2.2 ДТИ. Дойде време за смяна на маслата. Знам,че на задния диф трябва 75W140, намерих 85W140 на добра цена. Въпросът ми е, мога ли вместо 70W140 да сложа 85W140 и ще има ли последствия от това ?
        Благодаря предварително
        Здравей и ти колега !

Това , че се гордееш с Фронтерата е добре Ще очаквам с нетърпение момента , когато гордо заявиш И че си прочел всичко за маслата в този раздел (за Опел Фронтера ) , пък и не само в него. Това колкото на шега , толкова и сериозно.

Иначе , не е проблем ако налееш 85 вместо 75 . Проблем е ако въпросното масло не съдържа добавка за LSD диференциал , а ти го имаш (диференциала де ).
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
          Да, можеш. Няма да има никакви лоши последствия.
          Ако отзад има LSD, а това 85W140 не е за такива дифове, ще му платиш ли ремонта?

Аз масло с обозначение HD 85W140 намирам на Мотул и то е БЕЗ добавки за LSD. Масла 85W140 на Кастрол и ВР, които съм виждал да се предлагат тук, също НЕ са за LSD.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Питам,защото на КАСТРОЛ например объзначението е SAF - XJ....... a на другото е HD 85W140 дали е с добавка за LSD
            HD 85W140 излизат 2 марки: Мотул и Шел. И двете са за диференциали без LSD.
            Сега остава да уточним дали имаш LSD в диференциала и дали работи.
            След това ще е ясно дали ти трябва допълнителна добавка за LSD или не.

Коментар

А ако имам лсд ,но не работи или работи в много малка степен(да кажем на 5%). има ли смисъл да се слага масло за лсд? И има ли вероятност да заработи на 10% примерно с правилното масло?

Коментар

Първоначално публикуван от bodybuilder_ Преглед на мнение
                А ако имам лсд ,но не работи или работи в много малка степен(да кажем на 5%). има ли смисъл да се слага масло за лсд? И има ли вероятност да заработи на 10% примерно с правилното масло?
                Щом задния ти диф е с ЛСД па макар и с съмнение дали работи до известна степен, според мен е хубаво да си има добавката, само добавката за ЛСД на GM е 15лв. Не струва чак толкова много че да се чудиш дали има смисъл...

Коментар

Не става въпрос за парите. Въпроса е принципен!

Коментар

Първоначално публикуван от bodybuilder_ Преглед на мнение
                    Не става въпрос за парите. Въпроса е принципен!
                    Принципно има вероятност LSD да заработи след сипване на правилното масло, НО това ще зависи от състоянието му. Т.е. няма как да разбереш без да пробваш.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Принципно по-добре да рискуваш 15 лв и да нямаш LSD, отколкото да си ги спестиш и да го преебеш!
                      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Имам LSD и (до колкото ми стигат познанията от прочетеното във форума) работи. Вдигнах го отзад и след подпиране на едната гума,другата я превъртам с две ръце с усилие. Мисля да ползвам масло МОТУЛ 85W140 и добавка за LSD. Два литра струва около 37лв. Ако някой се сеща за по добра оферта да обажда.

п.п. Обещавам да чета повече
                        ОФБ 2.2 ДТИ 2000г
                        ТЕЛ;0876228770

Коментар

Имам LSD и (до колкото ми стигат познанията от прочетеното във форума) работи. Вдигнах го отзад и след подпиране на едната гума,другата я превъртам с две ръце с усилие. Мисля да ползвам масло МОТУЛ 85W140 и добавка за LSD. Два литра струва около 37лв. Ако някой се сеща за по добра оферта да обажда.
                          Що взимате джипове като ви е проблем поддръжката с предписаните консумативи?!? Сипи му каквото намериш на тънкана и не губи времето на хората да ти отговарят!
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега, не забравяй че колелото на историята се върти! Не винаги съм бил с малки доходи!!!
                            ОФБ 2.2 ДТИ 2000г
                            ТЕЛ;0876228770

Коментар

Имам LSD и (до колкото ми стигат познанията от прочетеното във форума) работи. Вдигнах го отзад и след подпиране на едната гума,другата я превъртам с две ръце с усилие. Мисля да ползвам масло МОТУЛ 85W140 и добавка за LSD. Два литра струва около 37лв. Ако някой се сеща за по добра оферта да обажда...
                              Понеже явно не си изчел темата с маслата до края: има италианско масло Тутела В 140, мисля беше около 10-тина лв. литъра. Доста хора карат с него от бая години ( и аз включително ).
                              Казано е:
                              -"Обичай ближния",
                              щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Що взимате джипове като ви е проблем поддръжката с предписаните консумативи?!? Сипи му каквото намериш на тънкана и не губи времето на хората да ти отговарят!
                                Чаво, струва ми се, че малко остро влизаш в темата.
                                Човекът се старае да сипе правилното масло. Имай предвид че освен Кастрол синтетика за LSD за 40 лв литъра има и други варианти - при това без да се налага да се плаща ремонта на убито LSD.

По темата: Ей така от един сайт дето си го бях нарочил за евтини масла:
                                MANNOL 75W140 Sinpower 4X4
                                13.20 лв/л пълна синтетика за LSD
                                Не съм го пробвал, най вероятно и няма да го пробвам - моя заден диф е отворен.
                                Ако някой има преки впечатления, нека сподели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X