Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Показания на температурата на таблото.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Показания на температурата на таблото.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Убеден ли си? На доста коли е точно обратното - тоя в блока за таблото, а тоя за компютъра - във водата.
    Абсолютно, нали знаеш какво карам, и двата датчика са във водата, този върху термостата е за таблото и има свойството да се скапва, трябва да се търси пак с кафява пластмаса около обувката, тя определя показанието на стрелката спрямо температурата.Термометър в казанчето ще каже всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Убеден ли си? На доста коли е точно обратното - тоя в блока за таблото, а тоя за компютъра - във водата.
      Ето ги и двата. Двата са в антифриз.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12405.jpg
Прегледи:1
Размер:10.7 КБ
ID:5444420 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:aV5f9a40.jpg
Прегледи:1
Размер:6.1 КБ
ID:5444422

Коментар

Тоя за таблото е левият, другият дава инфо на ECU и е завит в блока.

Коментар

Ясно

Коментар

Първоначално публикуван от tomil Преглед на мнение
            Далече съм от мисълта да влизам в спорове.Просто искам да изясня въпроса за себе си,но ако приемем,че последната бяла черта съотвтства на120градуса,както си отбелязъл,то значи,че червената е 140.Дали едно деление не съотвтства примерно на 10 градуса?
            Мерил съм с ОП-КОМ в средата е 91 началото на червената е 130 може края на червената да е 140. Твоята трябва да работи между 80 и 90, всичко друго говори за неизправност.
            no signature no problems

Коментар

Абсолютно си прав.Причината,да се задълбавам в темата е,че преди време смених виското с перки и съответно датчик,с параметри 87/92.Когато перките включат обаче,стрелката на таблото сочи между предпоследната и последната бяла черта преди червеното.Явно се получава някакво разминаване между датчиците или горните деления са с по-кратък интервал.
              Както Павката правилно те е насочил виж моята тема. Купих 5 датчика докато оцеля правилния и мястото му за да държа мотора на 90 градуса. Правилното място е на изходящата тръба на радиатора и датчика е 68-82 градуса.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Мерил съм с ОП-КОМ в средата е 91 началото на червената е 130 може края на червената да е 140. Твоята трябва да работи между 80 и 90, всичко друго говори за неизправност.
                Е,това е нещо конкретно,с цифри,което до голяма степен се покрива с моето мнение.Иначе монтажа на датчика е като заводското изпълнение.Ти от къде го взе този с по-ниски параметри?

Коментар

Лада 2105 е с такъв.

Коментар

Е,това е нещо конкретно,с цифри,което до голяма степен се покрива с моето мнение.Иначе монтажа на датчика е като заводското изпълнение.Ти от къде го взе този с по-ниски параметри?
                    от Лада както каза Ясен. Работи си безупречно и до днес, вече 4 години.
                    no signature no problems

Коментар

Ясноо... благодаря за мненията! Чудя се дали първо да купя термостат, или датчик за показанията на таблото... При мен зимата при движение в града стрелката седи малко под втората чертичка, а тогава термостата е отворил... При забиване в задръстване се вдига нагоре и между средата, и следващата чертичка се включва перката. Датчика за перката не е оригинален, защото има два извода, а пък гледам, че оригиналната букса е с три... Май термостата ще сменя макар, че този е BEHR и го тествах във вряла вода + добър термометър в нея. С този тест обаче не може да се определи дали термостата не изпуска по малко течност преди да достигне темп. на отваряне... Ще търся някой читав Бош, или оригинален термостат.
                      ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

[QUOTE=VladimCho;2065991] Датчика за перката не е оригинален, защото има два извода, а пък гледам, че оригиналната букса е с три...[QUOTE]

А случайно да си се замислял защо е така и дали трябва да е така!!!???
                        И съвсем случайно ако имаш климатик те съветвам да си уточниш горепосоченото!!!
                        Поздрави!
                        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Имам климатик и перката му се включва отделно от тази на радиатора. А защо кабелчетата са три?
                          ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Мисля, че е добре да отидеш при някой, който разбира повече от теб.
                            За датчика ти писах да сложиш термометър в казанчето, ако не ти се дават десетина лева, а термостатът ти не държи.Запали си колата, излез и хвани съединението след него, ще усетиш приятна топлина доста преди да е редно да отвори.
                            Като се включва отделно си сложи термодатчик от Лада, вече ти го написаха.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                              Мисля, че е добре да отидеш при някой, който разбира повече от теб...
                              Отивам, благодаря!
                              ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
                                Имам климатик и перката му се включва отделно от тази на радиатора. А защо кабелчетата са три?
                                Щом питаш значи не си чел темата ми за Фронтерските климатици и в частност при ОФА КБ със мотор X20SE.
                                Та накратко оригиналният термодатчик на радиатора е със три извода-двойнодействащ! Първата по нискотемпературна степен при достигане на необходимата температура изключва климатика за да не товари излишно мотора и съвсем да прегрее! Втората по-високотимпературна степен включва вентилатора на радиатора. И понеже този двоен датчик има една доста прилична цена,то когато се скапе и собственикът е скръндза си слага обикновенн едностепенен който управлява само вентилатора. Евтино но предпоставка за окотване на мотора. Не е страшно но трябва да следиш когато си със пуснат климатик и започне да загрява да си изключваш климата на ръка.
                                Те това е накратко!
                                Поздрави!
                                Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X