Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Фронтера 2.2 ДТИ Въздух или нещо друго

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Фронтера 2.2 ДТИ Въздух или нещо друго

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Интересно занятие .

По тази логика , ако държиш колата с "муцуната " надолу , нафтата ускорено ще се засилва към двигателя . С други думи : и да има някъде въздух - требе да запали .
    Да забавно е. Но законите на физиката не са се променили, а аз се опитвам да намеря проблем без логика. Щом мислиш че така ще запали с предницата надоло ако получиш такава повреда можеш да го пробваш и после да ни разкажеш....

Коментар

За жалост имал съм случай , със предницата на долу да си вдига нивото на маслото.
      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от mehanika33 Преглед на мнение
        Да забавно е. Но законите на физиката не са се променили, а аз се опитвам да намеря проблем без логика. Щом мислиш че така ще запали с предницата надоло ако получиш такава повреда можеш да го пробваш и после да ни разкажеш....
        Цъ ! Няма да го пробвам . Ни с муцуната надолу , ни нагоре. ОмръзнАло ми е от дизели през годините.
        Иначе , законите на физиката си действат . И топлата вода също е открита , но това не пречи да констатирам всекидневно факти , както съм писал в подписа ми

А проблемът си има логика . Не е изключено да смуче въздух , макар че така както е описана картинката - това е малко вероятно . По-скоро работата е за стенд.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
          За жалост имал съм случай , със предницата на долу да си вдига нивото на маслото.
          В такъв случай разпределителния вал долу и смяна на гумички на дюзите...
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Цъ ! Няма да го пробвам . Ни с муцуната надолу , ни нагоре. ОмръзнАло ми е от дизели през годините.
            Иначе , законите на физиката си действат . И топлата вода също е открита , но това не пречи да констатирам всекидневно факти , както съм писал в подписа ми

А проблемът си има логика . Не е изключено да смуче въздух , макар че така както е описана картинката - това е малко вероятно . По-скоро работата е за стенд.
            Да гледаха и нищо което да ме доведе до резултат явно иска някъде из Пловдив да се по-разтърся за читав майстор да я види по обстойно ако вземе да прави така по често. Трудно се намира тук читави майстори който знаят какво правят със закупената от тях техника.

Коментар

Първоначално публикуван от mehanika33 Преглед на мнение
              Да гледаха и нищо което да ме доведе до резултат явно иска някъде из Пловдив да се по-разтърся за читав майстор да я види по обстойно ако вземе да прави така по често. Трудно се намира тук читави майстори който знаят какво правят със закупената от тях техника.
              Понякога и да събереш Дедо Господ , Факира Мити и царя на монтьорите , ако машината не проявява никакви симптоми - каква повреда ще открият.Та вярно има такива коли с характер.Като госпожици са.Видят ли майстор и се стискат , не щат баш да си кажат.
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Така си е иска каране, както жената иска.. внимание . Ще се появи къде е проблема след време. Освен този че тези коли са вече на години а ние искаме максималното от тях няма как.

Коментар

Здравейте колеги,
                  след като вчера правих ремонт на алтернатора(четки, лагери, контактни пластини), колата (ОФ Б 2.2 дти) взе да пали по-трудно. И така до тази сутрин, когато отказа да запали. След пръскане на спрей и подаване на ток взе че запали. Опком-а показва:
                  P1612 Immobiliser No Or Wrong Signal Immobiliser C-05
                  P1613 Immobiliser No Or Wrong Signal Immobiliser C-05
                  Въпреки изчистването на грешките един път, пак ги записва.
                  Това, което направих е смяна на горивния филтър. Сега изчаквам с муцуната на горе, за да видим дали ще запали.
                  Някой да е патил с тези грешки? Интересното е че 1612 си я показва от 4 год. но досега не съм имал проблеми.
                  Преди може би 2 год пак имах проблем с паленето - тогава за радост след смяна на горивният филтър се оправи. Дано и сега имам късмет

Коментар

Проблема е отстранен.
                    Двете грешки нямаха нищо общо. Вече не ги и записва.
                    След смяна на маркучлетата за обратната нафта вече всичко е ОК.

Коментар

И аз имам проблем с Фронтерата 2.2 ДТИ 2 ооо г. автоматик...Не можах да запаля, т.е. върти но не пали. Палеше от 1/4 оборот...Закарах я на ел. спец.(жичкаджия). Първо се мислеше, че е ГНП (оправял е такива). Разглобиле вкл. и резервоара. Хвърля нафта само на 1 ви цилиндър. Той не може нищо да направи. Трябва майстор по нафтови помпи. Според него има механичен проблем с нафтовата помпа. Казаха за някакъв Боби в "Малинова долина" и Бай Георги в Перник. Звънях в Супер дизел но.....Нещо не ме тегли натам....Ако можете да помогнете с майстор за този проблем тел. ми е 0888945531 - Румен...

Коментар

Можем. Кики.т тук във форума, същата помпа ми оправи преди вече 5 години. Много точен и разбран специалист.
                        no signature no problems

Коментар

Благодаря, ще му звънна веднага на дадените тук телефони!

Коментар

Закарах я в Перник при бай Георги...Оказа се разхерметизирана система, т.е. въздух. ГНП за сега е в ред според него. На Владая обаче автомата пак си показа рогата и ме вкара в авариен режим. Още като я купих в Петрич ми казаха да сменя дебитомера.
                            След като смених маслата и филтрите, вкл. и горивния възможно ли е да губи мощност и да влиза в авариен режим заради дебитомера? От прочетеното разбирам, че трябва да търся Лозан за диагностика и т.н. Ако е така още утре да се наредя на опашка....

Коментар

Автоматичната скоростна кутия - Дженерал моторс (4-ри степенна) на Опел Фронтера 2000 г. 2.2 ДТИ има ли филтър???

Коментар

На диагностиката показа С0237Датчици обороти на колелата отзад Неправилен/няма сигнал.

Някой може ли да ми разясни какво значи? Фронтерата понякога потреперва при тръгване и не всеки път сменя равномерно скоростите спрямо оборотите...

Иначе днес я карах над Златните мостове...Естествено без да напускам пътищата...!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X