Здравейте колеги от няколко дни имам фронтера 2.2 дти 2000 година дълга база.Купих колата с проблем сутрин пали трудно сякаш има въздух в горивната система.Доста четох и започнах с маркучите за излишната нафта сложих прозрачни за да може да видя дали в излишното гориво има масло за да може да изключа гумичките на дюзите.След смяната на маркучите няма промяна с паленето но забелязах нещо странно излишно гориво няма едва едва напълни маркучите до средата,а другата половина е пълна с въздух след 1 час каране из града си стои все така после още 30мин на място пак няма промяна.Незная дали трябва по специално обезвъздушаване или просто има нещо проблем с нещо друго.Сутрин и трябва поне 30сек на стартер за да запали и излиза голям облак дим (Сиво Черен)не губи антифриз не загрява като е студена и задържа 1500 оборота я усещам как прекъсва като загрее няма проблем.Изчистил съм колекторите егр клапана работи изолирах само вихровите клапи защото влизаше в авариен режим просто бяха износени и след почистването задържат.Благорадя предварително колеги и се извинявам ако темата не е на правилното място пиша за първи път.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с Фронтера 2.2 ДТИ Въздух или нещо друго
Свий
X
-
От: Проблем с Фронтера 2.2 ДТИ Въздух или нещо друго
Аз съм със сходен проблем като твоя боря се с него от 2 зими проблема се появява чак като се наложи да се включат подгряващите свещи през останалото време пали без проблем компресия има свалял съм и ГНП смениха и се всички гарнитури и уплътнения мина на стенд + гумичките на дюзите,нов стартер и всяка зима съм така за да запали иска да я въртя на -1 и -15 пали по един и същи начин.Ако откриеш какво е пиши.OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
Polaris Sportsman 800 EFI
Коментар
-
а като запалят ръмжат жестоко? Мисля, че и на двама ви е нисък аванса на помпата. Дюзите на DTL и DTH моторите имат изключително малко излишно гориво, да не кажа че нямат. Ако имате път към Варна мога да помагам.Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732
Коментар
-
Като стои на обороти дюзите си потракват доста проблема е че живея на остров ман и тук опел сервиза малко не е за предпочитане не от финансова гледна точка а просто не са много грамотни катоцяло и не мисля че ще ми свършат работа а за компресия не съм мерил но колата няма 100000 мили още трябва да е добре извинявам се за правописа но пиша от телефона защото съм на абота и е малко кофти благодаря колеги.
Коментар
-
Здравейте колеги честита нова година.Имам напредък с проблема на моята фронтерка.Оказа се че предния собственик е правил ремонт на ГНПто и не са я зацепили правилно.Сега до няколко дни ще я взема от сервиза и ще пиша има ли подобрение.
Коментар
-
Здравейте днес взех колата от сервиза и съм разочарован от опел сервиза отново.Разделих се с 350£ за 4 часа работа и проблема със студения старт остава.Мотора работи по гладко но много трудно стартира като постои повече от час.До няколко дни ще отида до моргата да си сваля горивен гилтър от друга кола,може ли някой да ми препоръча какъв филтър да търся и дали е проблем ако е без подгряване вътре.Благодаря ви много колеги за отделеното време.
Коментар
-
Първоначално публикуван от DAKATA_87 Преглед на мнениеЗдравейте днес взех колата от сервиза и съм разочарован от опел сервиза отново.Разделих се с 350£ за 4 часа работа и проблема със студения старт остава.Мотора работи по гладко но много трудно стартира като постои повече от час.До няколко дни ще отида до моргата да си сваля горивен гилтър от друга кола,може ли някой да ми препоръча какъв филтър да търся и дали е проблем ако е без подгряване вътре.Благодаря ви много колеги за отделеното време.
имаш проблем и той не е във филтъра. Купи си оригинален нов струва 8 лв. и си оправи проблема.
Не е лошо да напишеш от къде си за да може колегите да те ориентират къде да те пратят. Напиши си го в профила.no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от DAKATA_87 Преглед на мнениеКолега филтъра ми е нов трябва ми нова кутия цялото тяло извинявам се че не съм се изразил правилно.Идеята ми беше от каква кола да си сваля защото тука по моргите няма фронтера със сигурност.no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от DAKATA_87 Преглед на мнениеЗдравейте днес взех колата от сервиза и съм разочарован от опел сервиза отново.Разделих се с 350£ за 4 часа работа и проблема със студения старт остава.Мотора работи по гладко но много трудно стартира като постои повече от час.До няколко дни ще отида до моргата да си сваля горивен гилтър от друга кола,може ли някой да ми препоръча какъв филтър да търся и дали е проблем ако е без подгряване вътре.Благодаря ви много колеги за отделеното време."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Без да имам Фронтера съм чувал от патили и пре-ПЛАтили приятели с такива Фронтери,че много често накрая се оказва запушен удушник на резервоара..Даже и да не е това профилактиката си е от полза.[SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|
Коментар
-
Колеги здравейте днес си поиграх отново с фронтерата смених маркуча на горивото от филтъра до помпата с прозрачен,оставих колата за няколко часа и нищо нямаше ни едно мехурче всичко пълно с гориво.Май остана проблем с помпата може би само центровка или?Свещите подгряват всички датчици показват коректни стойности.Много странно колата върви без никакъв проблем няма записани грешки.
Коментар
-
Първоначално публикуван от DAKATA_87 Преглед на мнениеКолеги здравейте днес си поиграх отново с фронтерата смених маркуча на горивото от филтъра до помпата с прозрачен,оставих колата за няколко часа и нищо нямаше ни едно мехурче всичко пълно с гориво.Май остана проблем с помпата може би само центровка или?Свещите подгряват всички датчици показват коректни стойности.Много странно колата върви без никакъв проблем няма записани грешки.no signature no problems
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар