Обява

Свий
Няма добавени обяви.

op-com

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: op-com

Смених адаптора, защото нещо забиваше и сега имам вече по-пълна представа за възможностите му на тази кола: Температурата на маслото на автоматика не я дава /постоянно -15 градуса/, но вижда датчика който не знам дали изобщо може да показва различна температура или просто включва лампата при прегряване. Разхода е нереален /висок/, предполагам не може правилно да изчисли реално изгореното гориво, а вижда само това което отива в помпата - показва поток от 0.25 до 0.6 литра в минута, а на едно Соренто си показа 0.03 литра на място - явно дава повече данни компа и е по-точно. Разбрах защо така перфектно държи температурата на 85 градуса при различни натоварвания - просто стрелката спира до там, а иначе температурата си се качва до 93 градуса по задръстванията. Скоростомера показва реална скорост като по GPS, но интересно че и километража също показва по-точно, без обикновените 2% грешка. Датчиците на АБСа им вижда скороста и ако бяха на всички колела би могло да се види спаднала гума. Вижда и доста други параметри които за момента не ме интересуват, мисля че общо-взето си заслужава 50 лева инвестиция при положение, че може да се използва на болшинството автомобили. Единствено ме е яд, че не можа да ми прочете Пежото, но то е 1996 и там шансовете бяха минимални.
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

За да не откривам нова тема, реших да попитам тук. Отскоро съм собственик на фронтера Б къса база с дизелов двигател 116 коня без компютър. Реших да си я оборудвам с това онова. Та ето това .http://www.aliexpress.com/item/2015-...5-35331fe0427a. ще ми върши ли работа?
      „Хората са два вида - едните вярват в невероятното, а другите правят невъзможното. Оскар Уайлд.“

Коментар

Първоначално публикуван от mikewolf Преглед на мнение
        За да не откривам нова тема, реших да попитам тук. Отскоро съм собственик на фронтера Б къса база с дизелов двигател 116 коня без компютър. Реших да си я оборудвам с това онова. Та ето това .http://www.aliexpress.com/item/2015-...5-35331fe0427a. ще ми върши ли работа?
        какво значи без компютър? всяка една кола произведена след 1996-а примерно има компютър.
        Да ще ти върши но за какво е въпроса?
        no signature no problems

Коментар

Колата е произведена 2001 година и е без бордови компютър. Въпроса ми е за опкома. Опком ли трябва да бъде, ще чете ли с тази версия 1,59. Под дали ще ми върши работа разбирам .....например да проверя защо ми свети удивителната. Знам, че е по системата за отработените газове ..........Последния път ми взеха 20 лева да ми обявят, че може евентуално да е МАП сензор. Та идеята ми е тази проверка да си я правя сам, когато аз реша без да чакам и без да ми отговарят с недомлъвки.
          „Хората са два вида - едните вярват в невероятното, а другите правят невъзможното. Оскар Уайлд.“

Коментар

Първоначално публикуван от mikewolf Преглед на мнение
            Колата е произведена 2001 година и е без бордови компютър. Въпроса ми е за опкома. Опком ли трябва да бъде, ще чете ли с тази версия 1,59. Под дали ще ми върши работа разбирам .....например да проверя защо ми свети удивителната. Знам, че е по системата за отработените газове ..........Последния път ми взеха 20 лева да ми обявят, че може евентуално да е МАП сензор. Та идеята ми е тази проверка да си я правя сам, когато аз реша без да чакам и без да ми отговарят с недомлъвки.
            Да OP-COM-a ще ти върши точно тази работа.
            Ако искаш да четеш живи данни само може и ELM327.
            no signature no problems

Коментар

Абе, я радуйте как се четат данни за автомата? Аз имам някакъв OBD2 скенер, ама за автоматика нищо не показва...?
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Скенер GM Tech2 само с това се чете коректно, всички останали опити са частично успешни ,opel и isuzu в тия години 96-2002 почват да си бъркат по дупките и се е получил успешен франкенщайн.
                Персонален поздрав за всички в народното събрание /Господ да ви убие,Аллах да ви вземе,Чумата да ви тръшне,Синовете ви зетьове да ви доведат.АМИН/

Коментар

Първоначално публикуван от dodo_x Преглед на мнение
                  Скенер GM Tech2 само с това се чете коректно, всички останали опити са частично успешни ,opel и isuzu в тия години 96-2002 почват да си бъркат по дупките и се е получил успешен франкенщайн.
                  +1, Делфито, даже и не знае за АТ
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Някой може ли да предложи читав софтуер ( боза.. андроид.. ) за ELM327. Чудно ми е какво мога да прочета на y22se

Коментар

Нещо нацяло се обърках......АТ? делфи? ..... Джи ем тийч 2 гледам е по универсално сааб, сузуки буик шевролет понтиак ...без да използва лаптоп или смартфон ..Съотвестващата цена....за сервиз супер..................Е аз мисля, повече да карам отколкото да ремонтирам Ще поръчам оп кома, чета че има достатъчно "прошивки". Като го получа ще споделя резултатите.

Коментар

Само предложение, не мога да съм 100% сигурен поради липса на фронтера около мен и никога не съм закачал подобно нещо.

Но от опита ми с опели всички преди КАН ерата се закачат доста пълноценно със Опелскенер, оп-ком-а, си е за КАН коли модели след 2001-ва (условно).

Та защо не пробвате с един опелскенер, със сигурност в менюто му има Фронтера.

Предупреждавам ДТЛ ДТХ двигатели с опелскенер не се четат.

Коментар

Той точно за тоя двигател пита, ОП-ком-а ще върши работа.
                          Последно редактирано от fanatic; 03-02-16, 12:19.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от dodo_x Преглед на мнение
                            Еб@х го и скенера - искат му стотици долари ... кои са частично успешните други опити?
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X