Обява

Свий
Няма добавени обяви.

op-com

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• op-com

Някой може ли да помогне: Взех от sklad 66 op-com последната версия 2012 г., но не чете ECUто?!?
    Фронтерата е 1999 год. 2.2 Екотек бензин Х22ЕS.
    Op-com за 99 година изкарва само Х22DTI. За 97ма година намерих X22SE, но не установява връзка с ECUто. В някои от темите четох, че колеги имат op-comи и си ги ползват. Мисля даже, че някой със същия двигател беше писал.
    Моля за помощ: може би на друг модел ще направи връзка?!?

От: op-com

И моят не чете 2.2 екотек...
    При дизел 2.2 чете всичко. Пробвай различни години и също така пробвай зафира или омега.
    LZ1RED

Коментар

Бензиновите фронтери без 3.2 се четат с EML-327. OP-COM и VAG-COM и OPEL DIAG не ги четат. Подари си ОП-КОМ-а на някой с дизел.
      no signature no problems

Коментар

И аз минах по този път преди една година. Купих OP-COM-а от същата фирма, но за съжаление (и голямо учудване) за Frontera B 2.2 бензин в нея няма нищо. Говорих с фирмата по телефона и те неможаха да ми предложат нищо което да ми свърши работа (или незнаеха), предвид факта, че ми трябваше само за личния ми автомобил и всъщост не ми вършеше работа от фирмата се оказаха коректни и им го върнах (набутах се само с две доставки). Лошо впечатление за фирмата ми прави това, че все още никаде в описанието не пише че нестава за този автомобил и още хора ще се набутат.

Колега boikoniki ако няма какво да го правиш им го върни, ще ти го вземат !!!

Колега fanatic може ли малко повече информация за EML-327, че от една година си търся нещо работещо за Frontera B X22SE '99. Със софтуер ли идва или е само хардуера. Някакви наблюдения, надеждно ли работи? Освен на двигателя, чете ли и други системи (ABS например) и т.н.?
        Благодаря !!!

Коментар

Първоначално публикуван от bidon Преглед на мнение
          И аз минах по този път преди една година. Купих OP-COM-а от същата фирма, но за съжаление (и голямо учудване) за Frontera B 2.2 бензин в нея няма нищо. Говорих с фирмата по телефона и те неможаха да ми предложат нищо което да ми свърши работа (или незнаеха), предвид факта, че ми трябваше само за личния ми автомобил и всъщост не ми вършеше работа от фирмата се оказаха коректни и им го върнах (набутах се само с две доставки). Лошо впечатление за фирмата ми прави това, че все още никаде в описанието не пише че нестава за този автомобил и още хора ще се набутат.

Колега boikoniki ако няма какво да го правиш им го върни, ще ти го вземат !!!

Колега fanatic може ли малко повече информация за EML-327, че от една година си търся нещо работещо за Frontera B X22SE '99. Със софтуер ли идва или е само хардуера. Някакви наблюдения, надеждно ли работи? Освен на двигателя, чете ли и други системи (ABS например) и т.н.?
          Благодаря !!!
          Жалко, че не си от София за да ти го демонстрирам, аз съм си го вградил в колата и работи нон-стоп и е супер надеждно. Сменил съм 3 вида четци и това е единственото което работи без грешка за абсолютно същата фронтера като твоята. Струва около 30$ от Китай, но мисля че и тук продават. Идва без софтуер но аз имам тонове и мога да ти дам.
          no signature no problems

Коментар

Благодаря за инфото. Гледах го в sklad66 че е 50 лева с bluetooth и смятам да си закупя едно и аз. Казваш че си го вградил, предполагам си го свързал към телефон и ти дава живи данни или греша.
            Явно си пробвал доста, кой софтуер според теб работи най-добре специално за Фронтерката, да си го дръпна и аз някъде от нета, че предполагам е голям и незнам как можеш да ми го дадеш, далечко сме за съжаление.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от bidon Преглед на мнение
              Благодаря за инфото. Гледах го в sklad66 че е 50 лева с bluetooth и смятам да си закупя едно и аз. Казваш че си го вградил, предполагам си го свързал към телефон и ти дава живи данни или греша.
              Явно си пробвал доста, кой софтуер според теб работи най-добре специално за Фронтерката, да си го дръпна и аз някъде от нета, че предполагам е голям и незнам как можеш да ми го дадеш, далечко сме за съжаление.

Поздрави!
              Имам CAR-PC там съм го вградил с 7" тъч скрин сложен на 2-дин мястото на касетофона, управлявам си газ-та гледам живи данни от колата, имам навигация клипове, музика и камера и интернет и тн.

ето това е.

https://www.youtube.com/watch?v=U1Gsj8z1PcI
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Имам CAR-PC там съм го вградил с 7" тъч скрин сложен на 2-дин мястото на касетофона, управлявам си газ-та гледам живи данни от колата, имам навигация клипове, музика и камера и интернет и тн.

ето това е.

https://www.youtube.com/watch?v=U1Gsj8z1PcI
                Здравей!
                Може ли да дадеш малко подробности за CAR PC-то: цена, характеристики, от къде си го купил?
                Аз малко рових нета, но засега не попаднах на инфо.
                Поздрави!!

Коментар

Първоначално публикуван от boikoniki Преглед на мнение
                  Здравей!
                  Може ли да дадеш малко подробности за CAR PC-то: цена, характеристики, от къде си го купил?
                  Аз малко рових нета, но засега не попаднах на инфо.
                  Поздрави!!
                  Aз сам си го правих ( все пак това ми е професията ) излезе около 1000 лв. но нищо не е пестено. Ако се прави за клиент няма да е под 2000 лв. Труда е много и се поръчват какви ли не дребни и досадни неща от САЩ.
                  Много мога да пиша за CAR-PC-то.
                  Започнах преди 2 години да го правя, отначало купих нов лаптоп Asus - EEPC който след като го монтирах и поработи 3-4 дни се оказа че не покрива изискванията ми и беше заменен с друг доста по-мощен, който след като натоварих нагигации филми и интернет умря тотално и пак стана много бавен. Говорим за скорост на пускане/спиране която е много важна. На 1-вия лаптоп беше от сорта на 3 минути като се натовари, на 2-рия времето падна до 1.5 минути което пак не беше достатъчно. После реших че и без това съм разбишкал всичко най-добре е да го направя като хората и сложих истински компютър Core2duo на 3 GHZ с SSD твърд диск. След близо 2 месеца оптимизация скоростта на стартиране на напълно натоварен комп беше около 20 секунди а на гасене под 5, което вече вършеше работа. Много време отне да го направя да се гаси и пуска сам с подаването/изключването от контакт. Но сега работи невероятно и покрива всички мой изисквания.
                  Много си играх със софтуера за да го направя както трябва. Всичко беше преправено за да съвпада със цвета на светене на фронтерата и да не дразни вечер а през деня да има контраст. Вкарах и логото на ОПЕЛ което всъщност е управляващата конзола, добре се получи.
                  Ако някой му е интересно да пита ще отговарям.
                  no signature no problems

Коментар

Мен ми е интересно !
                    Дали ще се навиеш да направиш отделна тема ?
                    Лудак

Коментар

Лаптоп или таблет?
                      Каква външна саунд карта ползваш? Къде си монтирал усилвателите?
                      Наистина една тема би била доста интересна.

Коментар

И аз да запитам:
                        1. Това меню (среда, шел или конзола, както там му се вика) което ползваш:
                        -твоя разработка ли е или нещо стандартно;
                        -след зареждане на експлорър ли се вдига;
                        -като цяло 7цата пипана ли е;
                        2. Пускането и гасенето:
                        -нормален старт и шътдаун ли ползва пц-то за стартиране и гасене
                        -има ли допълнително захранване за него, след прекъсване на контакта
                        -захранването преди импулсното на компа компа от 12 или 220 тръгва
                        -решението за обвързването с контакта как е реализирано
                        Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                          И аз да запитам:
                          1. Това меню (среда, шел или конзола, както там му се вика) което ползваш:
                          -твоя разработка ли е или нещо стандартно;
                          -след зареждане на експлорър ли се вдига;
                          -като цяло 7цата пипана ли е;
                          2. Пускането и гасенето:
                          -нормален старт и шътдаун ли ползва пц-то за стартиране и гасене
                          -има ли допълнително захранване за него, след прекъсване на контакта
                          -захранването преди импулсното на компа компа от 12 или 220 тръгва
                          -решението за обвързването с контакта как е реализирано
                          леле ти ме застреля, ще има да пиша цяла седмица...
                          май ще направя отделна тема....
                          но накратко по въпросите ти:

1. Конзолата е стандартен софтуер но всичко се преправя през .xml с .jpg-та
                          всичко аз съм си преправил, но това от линка не е мое...
                          - не се зарежда изобщо експлорър директно е шела, вуиндоуса е къстъм отвсякъде
                          - не съм слагал 7-ца щото ССД-то ми е само 60ГБ
                          2. нормален шътдаун оставих, хибернацията много търка ССД-то и му скасява живота а разлика във времето на практика няма много е бърз
                          има захранване директно от + на акумулатора, след като спре ПЦ-то има под 40 милиампера консумация.
                          - захранването е от 12 волта и платката си ги дели на +5 -5 +3.3 и т.н
                          - трудно с релета и таймери и т.н
                          no signature no problems

Коментар

Добре,и аз да попитам някой закачал ли е ABS с някакъв софтуер на фронтера Б x22se?

Коментар

И аз имам питане OP-com казвате че не чете бензиновите фронтери ,моята е от стария тип X22XE 10-пинова букса ,дали и за нея се отнася ?Или само за по новите мотори X22SE които май са 16-пинови и се водят мисля по стандарта OBD-2.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X