Обява

Свий
Няма добавени обяви.

op-com

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: op-com

До 1999 ги чете
    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Колеги аз имам ОП-КОМ версия 1.44 и чете ОФА ДБ 97' Х22ХЕ букса 16 пин-а, не съм пробвал АБС-а обаче. Като купихме с баща ми Фронтерата светеше като елха, чека не гаснеше. Имаше изгармял дебитомер и докато намеря читав го заместих с батерия 1,2 волта. После трябваше да лъжа и за ламда сонда, решението беше импулсно генераторче по схема или ламда емулатор и така , при мене чете ОП-КОМ.

Коментар

За да не пускам нова тема... само да споделя, че си купих от китайски сайт ELM327 с Bluetooth и май си дадох парите на вятъра. Отгоре на всичко преди да го подкарам си купих за около 7лв. и софт. за Андроид програмата Tourge. Телефона се закача с адаптера и си комуникират, но самия адаптер не прави никакава връзка с ECU-то... Софтуера автоматично сменя различни протоколи за да накара адаптера да си говори с компа на колата, ама дрънки... Самият софтуер разпознава адаптера и информацията, която дава за него е, че голяма част от тези машинки просто не работят. Преди време с един приятел тествахме един адаптер (не помня дали беше с ELM327 чип) пак откровен китаец, но с USB и го вързахме с лаптоп - работеше т.е. проблема явно не е в компа на колата. А започнаха да ми минават и такива мисли, защото покрай метановата уредба имам разни джаджи една, от които чисти грешките в компа, т.е. има връзка с него. Мислих си да не би да е прекъсната някоя комуникационна връзка на компа към OBD2 буксата и там да е вързан контролера, който чисти грешки... Ще трябва да тествам адаптера и на друга кола и тогава ще им пиша мили думи на китайчетата... ако има желаещи, пишете на лични!
        ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
          За да не пускам нова тема... само да споделя, че си купих от китайски сайт ELM327 с Bluetooth и май си дадох парите на вятъра. Отгоре на всичко преди да го подкарам си купих за около 7лв. и софт. за Андроид програмата Tourge. Телефона се закача с адаптера и си комуникират, но самия адаптер не прави никакава връзка с ECU-то... Софтуера автоматично сменя различни протоколи за да накара адаптера да си говори с компа на колата, ама дрънки... Самият софтуер разпознава адаптера и информацията, която дава за него е, че голяма част от тези машинки просто не работят. Преди време с един приятел тествахме един адаптер (не помня дали беше с ELM327 чип) пак откровен китаец, но с USB и го вързахме с лаптоп - работеше т.е. проблема явно не е в компа на колата. А започнаха да ми минават и такива мисли, защото покрай метановата уредба имам разни джаджи една, от които чисти грешките в компа, т.е. има връзка с него. Мислих си да не би да е прекъсната някоя комуникационна връзка на компа към OBD2 буксата и там да е вързан контролера, който чисти грешки... Ще трябва да тествам адаптера и на друга кола и тогава ще им пиша мили думи на китайчетата... ако има желаещи, пишете на лични!
          Здрасти,
          адаптера отчита ли изпобщо комуникация към ЕКУ-то, моя ELM327 има диоди които светкат като видят еку-то. Друг вариант е да хванеш мултицета и да премериш буксата, трябва да има +5 и +12 волта и 2-3 маси ако помня точно. Аз моя + съм го прекъснал през реле че беше постоянен и ЕЛМ-то ми точеше акумолатора.
          Ако имаш път към Малодст 4 звънни да го пробваме при мен, мога да те отърва на секундата ако работи
          no signature no problems

Коментар

При бодването в конектора светва, като елха, а после мига когато софтуера го ръчка да сменя различни протоколи за да опитва комуникация с ECU-то. Иначе тествах и с друг софтуер, ама... макари... пак казва, че не може да установи връзка с компа. Ще помъдрувам още известно време и ще намина към Младост 4 ако се наложи А между другото ще взема и от приятеля ми онова работещото с USB-то да сравня това-онова....
            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

От няколко дни имам Frontera B 2.2 16V бензин limited (уж) - май е от първите 1998 (1999 продадена). Докато я докарвах няколко пъти ми пресветна ЧЕК-а. Като я oглеждах успях да се свържа само с имобилайзер-а и централното с OP-COM-а. OPEL SCENNER-a изобщо не запали.
              Сега боря да я кича с аларми и т.н. и да я обслужвам. За мой ужас открих, че компа на колата е "ISUZU 8093506891 LM 09350689 CORN" (като цяло на почти всичко пише ISUZU) и предполагам че там се корени проблема. Дори и с по-стари години и опити да подкарам връзката удрям на камък! На имобилайзер-а ми даде веднъж грешка " В0007 - No engine request received ". Моторът изглежда като опелският ( даже на капака на клапаните пише опел ). Навсякъде намирам, че компота трябва да е уж Multec ( при вас кой е) .
              Имате ли идея комплектовката при мен нормална ли е(или е сбирщайн) и дали с ELM327 (предполагам от sklad66) ще тръгне комуникацията ?

Коментар

Първоначално публикуван от DefileR_Co Преглед на мнение
                От няколко дни имам Frontera B 2.2 16V бензин limited (уж) - май е от първите 1998 (1999 продадена). Докато я докарвах няколко пъти ми пресветна ЧЕК-а. Като я oглеждах успях да се свържа само с имобилайзер-а и централното с OP-COM-а. OPEL SCENNER-a изобщо не запали.
                Сега боря да я кича с аларми и т.н. и да я обслужвам. За мой ужас открих, че компа на колата е "ISUZU 8093506891 LM 09350689 CORN" (като цяло на почти всичко пише ISUZU) и предполагам че там се корени проблема. Дори и с по-стари години и опити да подкарам връзката удрям на камък! На имобилайзер-а ми даде веднъж грешка " В0007 - No engine request received ". Моторът изглежда като опелският ( даже на капака на клапаните пише опел ). Навсякъде намирам, че компота трябва да е уж Multec ( при вас кой е) .
                Имате ли идея комплектовката при мен нормална ли е(или е сбирщайн) и дали с ELM327 (предполагам от sklad66) ще тръгне комуникацията ?
                Така е всичко си е Исузу. Само с ELM327 се чете тая кола.
                no signature no problems

Коментар

Това ме успокоява ..... до някъде. В склада поне си признаха че техният вариант нестава.
                  Последен въпрос: при теб (fanatic) ELM327 коя версия е (1.3;1.4;2.0) и с какъв корпус е - едно цяло в черен корпус ( OBD букса с USB кабел ) или метална кутия ( с букси за кабели OBD+RS232 и USB)?
                  Явно само някоя модификация на кабела наистина работи с тези "компоти"!

Коментар

Имам от всичките. В момента съм с bluetooth 2.0 и пак си работи. Всичкото що е ELM327 я чете. Вече за писане е друга работата...
                    no signature no problems

Коментар

Взех си и аз адаптор ELM327 с Torque Pro на телефона с надеждата да ми показва повечко данни, но има само най-общи неща: скорост, обороти, температура вода, налягане турбина и др. Разчитах на разход, евентуално температура на маслото в автоматика, но от списъка на различните подраздели свети само Компоненти. Като му дам да прави тест на системата, показва след време че май нямам $06 /протокол ли е кво ли?/ и нищо не дава накрая. Грешки твърди че нямам, но ABS-а си ми светва по няколко пъти дневно? Аз че съм тъп, тъп съм, но някой да има идея дали може нещо да барна или това ще е положението?!
                      Honda XL600LM, 1987
                      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                      Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

ELM няма как да чете автомата, само с OP-COM
                        LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                          Взех си и аз адаптор ELM327 с Torque Pro на телефона с надеждата да ми показва повечко данни, но има само най-общи неща: скорост, обороти, температура вода, налягане турбина и др. Разчитах на разход, евентуално температура на маслото в автоматика, но от списъка на различните подраздели свети само Компоненти. Като му дам да прави тест на системата, показва след време че май нямам $06 /протокол ли е кво ли?/ и нищо не дава накрая. Грешки твърди че нямам, но ABS-а си ми светва по няколко пъти дневно? Аз че съм тъп, тъп съм, но някой да има идея дали може нещо да барна или това ще е положението?!
                          ОП-КОМ-а е за Дизеловите ЕЛМ-то за бензинките. Автомата се чете перфектно с ОП-КОМ както каза брат ми. А среден разход, моментен и т.н си ги чете ЕЛМ-то без грешка но ти трябва софтуер който да ги смята.... Тоurque го прави.
                          no signature no problems

Коментар

Явно нещо трябва да ръчна че да тръгне разхода, защото нищо не показва?! Засега ровя из менютата и търся, намирам някакви два метода за мерене на температурата на трансмисията на GM? Сега и ОП-КОМ ли да си купувам?
                            Honda XL600LM, 1987

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                              Явно нещо трябва да ръчна че да тръгне разхода, защото нищо не показва?! Засега ровя из менютата и търся, намирам някакви два метода за мерене на температурата на трансмисията на GM? Сега и ОП-КОМ ли да си купувам?
                              Ти си с Дизел Автомат, перфектен си за ОП-КОМ.
                              no signature no problems

Коментар

Снощи се запознах по-обстойно с програмата и пробвах РАВа - там нещата са по-пълни и дава повече информация, даже си хванах две грешки и покрай тях забелязах, че не свети чека?! След това вече настроих правилно датчиците и доста неща тръгнаха и по Фронтерата - разхода със всичките данни по горивото, даже температурата на автомата се опитва да ми покаже, но засега -15 градуса - нещо не е наред. По маслото на мотора нищо не ми дава, нито налягане, нито температура, пробвах и един датчик на АБСа, но и там греда. Прави ми впечатление обаче, че се губи връзката между адаптера и телефона, засега съм го тествал само на къси разстояния и през уикенда ще му направя един по-сериозен преход да добия представа.
                                Honda XL600LM, 1987

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X