Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свирещо феродо!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Свирещо феродо!

Първоначално публикуван от kastro Преглед на мнение
    И аз съм имал такива ментета диска се трие, накладките стоят като нови - хвърляй ги.
    А ти как разбра , че това което е купил колегата са ментета ? Понеже свирят ли ?
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнение
      Здравейте колеги,моля дайте съвет за качествени накладки на предни дискови спирачки за ОФА 94г. Щото смених старите с някакви уш италиански, и сега като намалявям, джипа свири като влак,направо ме е срам като карам в града.Тези накладки ги купих от 07 за 40лв.и казаха че са перфектни,ама аз се убедих че това не е вярно,та за това искам съвет от вас ,каква марка феродо да търся.
      Тези ( в пост #4 ) ги сложих пролетта. До сега не са се "обадили" нито веднъж!
      Казано е:
      -"Обичай ближния",
      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Всяка накладка има една метална пластина. Когато накладката се изтърка, металната пластина започва да свири доста неприятно. Но щом накладките са нови, не знам..
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

И аз моите ги сменях пролетта,отначало не свиреха,но сега започнаха да се обаждат а са с фабричен канал по средата.Някъде гледах,че ги мажат с медна грес,омеквали и спират по добре.
          ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Преди месец сложих нови японски предни накладки/офа-кб/94г.Покарах ги 10-тина дена,като в началото не натисках рязко и продължително спирачката и след това започнаха да свирят.Рекламирах ги в магазина и ги смених за TEXTAR.Карам ги вече5-6дена и още не са се обадили.

Коментар

Първоначално публикуван от tomil Преглед на мнение
              Преди месец сложих нови японски предни накладки/офа-кб/94г.Покарах ги 10-тина дена,като в началото не натисках рязко и продължително спирачката и след това започнаха да свирят.Рекламирах ги в магазина и ги смених за TEXTAR.Карам ги вече5-6дена и още не са се обадили.
              Ами изчакай и те да направят 10 дни поне и дай резултат
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от danaka69 Преглед на мнение
                ...Някъде гледах,че ги мажат с медна грес, омеквали и спират по добре.
                Смазват се от задната страна - там, където металната основа опира в апарата или буталцето/ата.
                Да не взема някой да си намаже фрикционния материал (т.н. феродо) в контактната площ с дисковете!

Коментар

Той точно това казва-да се намаже феродото.Не виждам как от греста ще омекне метала.И защо изобщо трябва да се маже с грес металната основа?

Коментар

Има специална паста с, която се маже гърба на накладката. Металната основа. Метериала, който опира на диска, феродото, не се маже с нищо. Диска и той. намажете ли си накладките с грес, свиренето ще ви е най-малкия проблем.
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Мазничката грес такова играта на вибрациите,феродо не се маже с нищо,а повечето дискове на старичките коли се мият преди да се монтират.

Не си правете топки с тия неща,маже се гьрба и каквото има на гьрба на накладката и се слага малко.Ако те нервира сьседа му намажи антената на радиото и не му мацай дисковете,че ше се пребие човека.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от danaka69 Преглед на мнение
                        .....Някъде гледах,че ги мажат с медна грес,омеквали и спират по добре...
                        Първоначално публикуван от tomil Преглед на мнение
                        ...Той точно това казва-да се намаже феродото....
                        "Божее , боже ! Колко мъка има по този свят ! "

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          "Божее , боже ! Колко мъка има по този свят ! "
                          Колега,предварително се извинявам,но ако си си помислил,че мога да допусна мисълта да се маже ФЕРОДОТО с каквото и да било,особено пък със смазочни материали или да съм го споменал като мое мнение-то думите на Йовков важат с пълна сила и за теб.

Коментар

Не знам колко мъка има,но това го гледах по "Дискавъри" в "Как да продадеш колата си". Новите наклатки ги намаза с някаква паста за по добро сцепление и да не свирят. Преведоха го медна грес,иначе и на мен ми е ясно,че не трябва да се мажат с грес.
                            ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Re: От: Свирещо феродо!

^Точно гръбчето мажеха там. Повърхноста където опират буталцата. Така се улеснява приплъзването между накладката и буталцата на спирачния апарат.
                              A Lone Rider

Коментар

От: Re: От: Свирещо феродо!

Маже се гърба на накладките там където контактува с буталото! Не се маже феродото! Аз ползвам медна грес на спрей от Бриколаж! Откакто смених диска на мотора, свири със всякакви накладки и затова почнах да ги лекувам с медната грес.

П.П. Медната грес е много устойчива на измиване. Въпреки че на мотора всичко е открито, не ми се е налагало да мажа повторно от смяна до смяна на накладките!
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X