Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свирещо феродо!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Свирещо феродо!

Здравейте колеги,моля дайте съвет за качествени накладки на предни дискови спирачки за ОФА 94г. Щото смених старите с някакви уш италиански, и сега като намалявям, джипа свири като влак,направо ме е срам като карам в града.Тези накладки ги купих от 07 за 40лв.и казаха че са перфектни,ама аз се убедих че това не е вярно,та за това искам съвет от вас ,каква марка феродо да търся.

От: Свирещо феродо!

Не знам каква марка,но междувременно ако искаш им направи на тия един вертикален разрез с ножовката по феродото и виж как е свиренето после.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Не знам каква марка,но междувременно ако искаш им направи на тия един вертикален разрез с ножовката по феродото и виж как е свиренето после.
      Само за уточнение - по средата го направи канала, ако си няма. И само на феродото. Каква марка са?
      Близнак, уточнявай, че така един си сряза цялата накладка веднъж де да знаеш кой чете.

Коментар

Вертикален, ама не по дължина, а напречно. Демек, перпендикулярен . И да остане поне 2-3 мм феродо несрязано.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Вертикален, ама не по дължина, а напречно. Демек, перпендикулярен . И да остане поне 2-3 мм феродо несрязано.
          И това забравих....
          С какви дискове си, ако знаеш?

Коментар

Нещо не разбрах въпроса, ама са кръгли.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Не си разбрал, дано са кръгли Колегата Гюле питам. Всякви се продават вече... Цимерман, брембо, /примерно/ ала бали разни.. Някои определено са по-музикални. В смисъл, кой от наЩе вносители го е еня какво е написал като изисквания, некой си инжинер от Опел, за накладки и дискове?

Коментар

Ми мен цитираш, затова аз отговарям ... Иначе не съм забелязал зависимост между марката на дисковете и звука, ама не съм и пробвал. Карам си с оригиналните. На други коли съм имал случаи с пеещи накладки, ама обикновено ножовката и малко опичане са ги оправяли. Примерно снощи на служебната Астра и чегърташе основата на накладката в ръба на диска. Като направих едно-две екстремни спирания и утихна. Или ръба се е изчегъртал, или накладките окончателно са изпаднали....
                Неизвестен мъдрец

Коментар

един вертикален разрез с ножовката по феродото
                  Е така де,вертикален по феродото колкото да излизат газовете.

За тия дето режат накладката си имаме раздел СМЯХ
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Тая седмица и аз правих това упражнение,сложиха ми на Делко 57 „00 лева ( в нащо село) и за сега нямам проблем
                    0897девет7996две

Коментар

Както обикновено , голямо писане !

"Феродото" не свири от това , че няма канал а от някои други неща ,за които не ми се пише тук , щото не му е мястото в тази тема.

Освен това познавам Гюлето , та малко е обидно да го питате дали са му кръгли дисковете , или да уточнявате в каква посока да дълбае канали .

Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнение
                      ......Тези накладки ги купих от 07 за 40лв.и казаха че са перфектни,ама аз се убедих че това не е вярно,та за това искам съвет от вас ,каква марка феродо да търся.....
                      В какъв смисъл не е вярно - за това , че свирят , или за това че откакто си ги сложил си удължил спирачния път ?

Ако си спират нормално , карай и не се косИ . След време свиренето ще намалее и ще спре .Или почти ще спре , ама тогава вече няма и да те дразни .

ПС. И аз съм с накладки от същия магазин . Само че тогава бяха малко по-скъпи . Явно цените им леко са отънели
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Моите на комбито също свирят ама ми е през оная работа.. Карай си и хич да не ти дреме.. Колата спира ли - спира. Това е най-важното. А свиренето се получава, до колкото разбрах, от металните стружки във феродото.. По скъпите са с медни стружки и не сигнализират от далеч, че идваш..

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Както обикновено , голямо писане !

"Феродото" не свири от това , че няма канал а от някои други неща ,за които не ми се пише тук , щото не му е мястото в тази тема.

Освен това познавам Гюлето , та малко е обидно да го питате дали са му кръгли дисковете , или да уточнявате в каква посока да дълбае канали .

В какъв смисъл не е вярно - за това , че свирят , или за това че откакто си ги сложил си удължил спирачния път ?

Ако си спират нормално , карай и не се косИ . След време свиренето ще намалее и ще спре .Или почти ще спре , ама тогава вече няма и да те дразни .

ПС. И аз съм с накладки от същия магазин . Само че тогава бяха малко по-скъпи . Явно цените им леко са отънели
                          Бате Владо,разлика в спирането няма,само това гадно свирене много ме дразни.Обаче колегата Добрев ме успокои като написа че така поне ще сигнализират че идвам,за сега един плюс за свирещите накладки .А дисковете наистина са съвсем кръгли,одеве пак ги гледах.

Коментар

Разликата в спирането ще има ако караш над 160км/ч.. Колкото по-скъпи са, толкова по-добре спират, но като цяло спирането зависи от много фактори..

Коментар

И аз съм имал такива ментета диска се трие, накладките стоят като нови - хвърляй ги.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X