Здравейте колеги,моля дайте съвет за качествени накладки на предни дискови спирачки за ОФА 94г. Щото смених старите с някакви уш италиански, и сега като намалявям, джипа свири като влак,направо ме е срам като карам в града.Тези накладки ги купих от 07 за 40лв.и казаха че са перфектни,ама аз се убедих че това не е вярно,та за това искам съвет от вас ,каква марка феродо да търся.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Свирещо феродо!
Свий
X
-
От: Свирещо феродо!
Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеНе знам каква марка,но междувременно ако искаш им направи на тия един вертикален разрез с ножовката по феродото и виж как е свиренето после.
Близнак, уточнявай, че така един си сряза цялата накладка веднъжде да знаеш кой чете.
Коментар
-
Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеНе знам каква марка,но междувременно ако искаш им направи на тия един вертикален разрез с ножовката по феродото и виж как е свиренето после.. И да остане поне 2-3 мм феродо несрязано.
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеВертикален, ама не по дължина, а напречно. Демек, перпендикулярен. И да остане поне 2-3 мм феродо несрязано.
С какви дискове си, ако знаеш?
Коментар
-
Не си разбрал, дано са кръглиКолегата Гюле питам.
Всякви се продават вече... Цимерман, брембо, /примерно/ ала бали разни.. Някои определено са по-музикални. В смисъл, кой от наЩе вносители го е еня какво е написал като изисквания, некой си инжинер от Опел, за накладки и дискове?
Коментар
-
Ми мен цитираш, затова аз отговарям... Иначе не съм забелязал зависимост между марката на дисковете и звука, ама не съм и пробвал. Карам си с оригиналните. На други коли съм имал случаи с пеещи накладки, ама обикновено ножовката и малко опичане са ги оправяли. Примерно снощи на служебната Астра и чегърташе основата на накладката в ръба на диска. Като направих едно-две екстремни спирания и утихна. Или ръба се е изчегъртал, или накладките окончателно са изпаднали
....
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеедин вертикален разрез с ножовката по феродото
За тия дето режат накладката си имаме раздел СМЯХTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Както обикновено , голямо писане !
"Феродото" не свири от това , че няма канал а от някои други неща ,за които не ми се пише тук , щото не му е мястото в тази тема.
Освен това познавам Гюлето , та малко е обидно да го питате дали са му кръгли дисковете , или да уточнявате в каква посока да дълбае канали .
Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнение......Тези накладки ги купих от 07 за 40лв.и казаха че са перфектни,ама аз се убедих че това не е вярно,та за това искам съвет от вас ,каква марка феродо да търся.....
Ако си спират нормално , карай и не се косИ . След време свиренето ще намалее и ще спре .Или почти ще спре , ама тогава вече няма и да те дразни .
ПС. И аз съм с накладки от същия магазин . Само че тогава бяха малко по-скъпи . Явно цените им леко са отънелиТоплата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Моите на комбито също свирят ама ми е през оная работа.. Карай си и хич да не ти дреме.. Колата спира ли - спира. Това е най-важното. А свиренето се получава, до колкото разбрах, от металните стружки във феродото.. По скъпите са с медни стружки и не сигнализират от далеч, че идваш..
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеКакто обикновено , голямо писане !
"Феродото" не свири от това , че няма канал а от някои други неща ,за които не ми се пише тук , щото не му е мястото в тази тема.
Освен това познавам Гюлето , та малко е обидно да го питате дали са му кръгли дисковете , или да уточнявате в каква посока да дълбае канали .
В какъв смисъл не е вярно - за това , че свирят , или за това че откакто си ги сложил си удължил спирачния път ?
Ако си спират нормално , карай и не се косИ . След време свиренето ще намалее и ще спре .Или почти ще спре , ама тогава вече няма и да те дразни .
ПС. И аз съм с накладки от същия магазин . Само че тогава бяха малко по-скъпи . Явно цените им леко са отънели,за сега един плюс за свирещите накладки
.А дисковете наистина са съвсем кръгли,одеве пак ги гледах
.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар