Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свирещо феродо!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Свирещо феродо!

Първоначално публикуван от danaka69 Преглед на мнение
    Не знам колко мъка има,но това го гледах по "Дискавъри" в "Как да продадеш колата си". Новите наклатки ги намаза с някаква паста за по добро сцепление и да не свирят. Преведоха го медна грес,иначе и на мен ми е ясно,че не трябва да се мажат с грес.
    И аз съм го гледал предаването маже се страната която контактува с буталото на спирачния апарат тоест задната метална част на накладката.Действително е медна грес.Някъде имаше цяла отворена тема по този повод.
    OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
    Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Имайте предвид, че тая грес не е като оная... Има много по-висока температура на протичане и не може да се нашляпа каква да е, защото при първото продължително спиране ще стане мазало. Аз лично не бих слагал каквито и да е мазила по спирачния апарат.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Едно време е имало шамани.-И те са казвали-Табу.Демек забранено.Ама днес има нет,и всичко прави ужаси.И по спирачките даже.По добре е да свирят спирачките отколкото да не спират.Дето се казва- Казах.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Медна грес. На обратната страна на накладката. Разрови се малко, и снимки има по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от tomil Преглед на мнение
            Колега,предварително се извинявам,но ако си си помислил,че мога да допусна мисълта да се маже ФЕРОДОТО с каквото и да било,особено пък със смазочни материали или да съм го споменал като мое мнение-то думите на Йовков важат с пълна сила и за теб.
            Аааа , колега , сега видях поста ти . Ти извинявай !
            Получило се е двусмислие по моя вина . Просто цитирах поста ти в смисъл , че си разбрал правилно , че колегата има предвид именно мазане на феродото .. а то се е получило като да си съгласен с него . Още веднъж се извинявам .

А иначе нещо повече - съгласен съм с теб , че и в мазането на задната повърхност на накладките не намирам смисъл . Не мога да проумея и каква е връзката на това мазане със скърцането на феродото ?!
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              ... каква е връзката на това мазане със скърцането на феродото ?!
              Във WIS - за Мерседес,де, е описана точната смазка за накладките - мажат се отзад, и по ръбовете - където контактуват със супорта...
              Точно противоскърцаща смазка се води..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Във WIS - за Мерседес,де, е описана точната смазка за накладките - мажат се отзад, и по ръбовете - където контактуват със супорта...
                Точно противоскърцаща смазка се води..
                Абе то къде - какво пише едно на ръка

Аз от почти 22 години карам МБ . Не съм мазал никога , пък свирене на феродо съм имал единствено при продължителна употреба на спирачките при спортно каране ( разбирай в разрез с правилата за превишена скорост ) и то доста рядко .

Тук нека някой обясни следното : при положение че "свиренето " е в резултат на контакта на феродото със спирачния диск , как това свирене ще изчезне като мажеш контактната повърхност на спирачното бутало и гърба на накладката .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

В случая споделям неоспорим факт - това за WIS-а.

Имам и аз някакъв опит с марката, и някои и модели
                  Също като тебе не съм мазал никога никъде, и скърцане продължавам да не наблюдавам. Джипа също не е смазван, и също не скърца.

Даваме думата на теоретиците.

Коментар

Абе то къде - какво пише едно на ръка

Аз от почти 22 години карам МБ . Не съм мазал никога , пък свирене на феродо съм имал единствено при продължителна употреба на спирачките при спортно каране ( разбирай в разрез с правилата за превишена скорост ) и то доста рядко .

Тук нека някой обясни следното : при положение че "свиренето " е в резултат на контакта на феродото със спирачния диск , как това свирене ще изчезне като мажеш контактната повърхност на спирачното бутало и гърба на накладката .
                    Още повече,че накладката стои неподвижно спрямо буталото или супорта и аз не виждам особен смисъл в мазането с каквато и да е грес на металната основа.

Коментар

Много хора си мислят,че смяната на накладките е проста и лесна работа.Да,да ама не.
                      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                      Grand 3.1TD
                      0898 620 306 Стоян

Коментар

при положение че "свиренето " е в резултат на контакта на феродото със спирачния диск , как това свирене ще изчезне като мажеш контактната повърхност на спирачното бутало и гърба на накладката .
                        Ами не е точно такова положението, ама нито ми се обяснява нито ми се спори! Обаче медната грес помага, а който не ще да го приеме, да си кара със свирещи спирачки. Аз навремето прочетох, повярвах, пробвах и се убедих!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Още повече,че накладката стои неподвижно спрямо буталото или супорта и аз не виждам особен смисъл в мазането с каквато и да е грес на металната основа.
                          Точно накладката не стои неподвижно и затова се маже гърба и ушите на накладките.А тук има даже и картинка!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN3385.jpg
Прегледи:1
Размер:67.7 КБ
ID:5404623

Коментар

Моя грешка-разбира се,накладките се движат,в следствие натиска на буталото,колкото и малко да е движението.Но продължавам да твърдя,че свиренето се дължи на некачествено феродо.След като смених едни японски накладки,които свиреха с Textar,нещата си дойдоха на място.А тази картинка е може би от няколко години.Преди това с какво се мажеха,та да не скърцат?

Коментар

Моя грешка-разбира се,накладките се движат,в следствие натиска на буталото,колкото и малко да е движението.Но продължавам да твърдя,че свиренето се дължи на некачествено феродо.След като смених едни японски накладки,които свиреха с Textar,нещата си дойдоха на място.А тази картинка е може би от няколко години.Преди това с какво се мажеха,та да не скърцат?

https://mercedessource.com/node/6966
                              Такива пасти има от доста време. И не, свиренето не се дължи от некачествено феродо.
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                ...
                                Даваме думата на теоретиците....
                                Ей ги :

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                                ...Ами не е точно такова положението, ама нито ми се обяснява нито ми се спори! ....
                                Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                ..... И не, свиренето не се дължи от некачествено феродо....
                                ...ама пазят отговора на "Защо свири феродото? " в тайна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X