Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Без резервна гума?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Без резервна гума?

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
    Сега е песен, питай ги преди когато бях с Витарата, която вместо брони имаше железни тръби!
    Браво бе!!!То какво излиза тогава!?Някои си купуват Джипка (АЗ) защото все ги удрят в лявата врата......други просто да паркират Колега другото превозно средство по добре да е Фадрома!Тогава нито за капак ще ти е жал нито от звуци ще се притесняваш.

Сори за лекия спам!

А относно хлътването на задната врата не винаги се получава от удар.Понягога е компонент от няколко неща!При мен бяха спукана напречна греда и тежината на гумата.И на новия ми е леко вдлъбната може и от удар (не при мен) да е но пък неми прави впечатление защото резервната гума го крие!( Я тук се получи още един повод да имаш резервна гума)
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      ...А как ще разберат органите на пътя дали има оригинално ? Много лесно , повярвай ми !....
      и що не кажеж как разбират дали фабрично има или не?
      да не се окаже, че моята е имала фабрично, но някой джамбазин ми го е спестил и някой катаджия да се изгаври с мен?!?

иначе към колегата, който се чуди за резервната гума - носи си я! Не ти пречи кой знае колко, а потрябвали и я нямаш лошо...
      иначе веднага ти я изкупувам джантат+кутията
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

И аз добавям мнение ЗА резервна гума. Защото това е и семейата ми джипка и ако закъсам някъде по пътя зарди спукана гума, с децата в колата, едното от който беше бебе до скоро, зимата на студено, мъгливо и нощно време, ще си изям топките от яд, че нищо не мога да направя. Но и сам да съм с колата винаги ще си имам резервната гума. Иначе за състезанията всеки може да си прави каквото си поиска, поради ред причини. То и за това някои пристигат на репатрак. И забележете, репатрака има резервна гума. Защо ли?
        И ако някой ден си купя кола без фобрична резервна гума, аз ще си намеря и ще си имам в колата.

Коментар

Колега, я си остави ТУПтроника и не се занимавай с глупости. Подсили си вратата с некоя друга ламарина

Коментар

Че е по-удобно при нужда да имаш резервно колело спор няма, но пък защо ли традиционно мотоциклети и АТВ-та не носят резервни гуми. Да не би на тях да не им се случва? Или всъщност е въпрос на преценка колко неудобства създава, спрямо далаверата веднъж на 10 години да ти се случи да я ползваш. Комплект за лепене, пяна и компресор решават проблема в 99.9% от случаите.
            My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
              ....и що не кажеж как разбират дали фабрично има или не?
              да не се окаже, че моята е имала фабрично, но някой джамбазин ми го е спестил и някой катаджия да се изгаври с мен?!?....
              Ще ти кажа От личен опит . Само дето моя казус беше за колани , но то е аналогично . Отварят един справочник със всички марки коли , дето са вкарвани у нас . Понеже обикновено го нямат на пътя , обаждат се по радиостанцията "където трябва" - и до минута-две имат инфото . От там нататък , ако решат да се заяждат , вариантите са два - в зависимост от това дали изпълняват държавния план , или личния

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
              .....но пък защо ли традиционно мотоциклети не носят резервни гуми.....
              Щото стойката на резервната гума не се хваща стабилно за задния калник .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз също съм "За" резервна гума, особено при късата база тя е логичен визуален завършек и съвсем не пречи. Ето как изглежда без нея - Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Frontera.jpg
Прегледи:1
Размер:132.4 КБ
ID:5334798Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Frontera 1.jpg
Прегледи:1
Размер:133.0 КБ
ID:5334799 - кофти, нали. Иначе досега не ми се е налагало да я ползвам, но никога няма гаранция.
                :)

Коментар

И от мен един глас "ЗА" резервната гума.
                  Наистина до сега на фронтерата за 7-8 месеца не ми се е налагало да я ползвам, но това е малко време.
                  На леката кола до сега имам една спукана гума - дупка с фи 5-6 мм и 2 пъти криви джанти, които не се оправят с чук - много по-здрави на кмета на Нови Искър.
                  Истината е, че може никога да не ти потрябва, може да си решиш проблема с кит за ремонт на гуми, може да караш със спадаща гума и да припомпваш с компресор, но може и веднъж да ти се наложи да сложиш резервната гума и да я нямаш, да няма кой да ти я донесе от гаража и т.н. и т.н., а да е много важно да стигнеш навреме... или изобщо да стигнеш...

Ето, например, на мен никога не ми се е налагало да ползвам аптечка или пожарогасител... но ще си ги нося и не се съмнявам дали трябва да са в колата.
                  Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Като чета някои мнения и си мисля, че ме тресе параноята.
                    Тук караме само по магистрала и почти идеални пътища. Колите ни /на семейството- мойто, брат ми, сестра ни.../ на тревичка не стъпват. Всички сме с резервна гума в багажника. Отделно фенери, одеала, вода, зарядни за телефони, инструменти, помпи, лепила за гуми... И пътната помощ обикновенно пристига след около 5-10 минути. И въпреки всичко и две преки няма да карам без резервна гума.
                    Ето ви един истински случай-
                    GSM- "Ало, настъпах някаква ламарина на магистралата и май спуках гума. Колата върви ама започва леко да носи..."
                    "Влизай в аварийното и карай до най-близката отбивка."

И като отидохме да видим как е /с още 2 резервни/, картинката беше- абе като на гума карана на джанта със 70 около километър /спирането в аварийното на 7 ленти магистрала за смяна на задно ляво таркало ми е в графа "самоубийствена каскада"/ Колко трябва да съм смел да карам без резервна не знам.
                    Статистиката е ясна, не се случва всеки ден. Тогава пожарогасителя за какво ви е? А линейка колко често идва да ви кара до болницата? Статистиките понякога не работят.
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Всички (или поне тези, които аз съм разглеждал) европейски коли, произведени през последните 2-3 години, нямат нито резервна гума, нито крик. Имат по една тубичка с някакви л@йна и компресорче-еднодневка, много наподобяващо "Поздрав от слънчев Китай" за 15 лв....
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Имаше и един Мерцедес на който не трябваше да се сменя маслото в скоростната кутия. Било доживотно. Да де, до края на живота на скоростите /после изкараха нова бумажка казваща на колко да го сменяме/. На жената колата идва без пръчка за нивото на маслото на същите тия скорости. Първото нещо, което купих е пръчка. Инжинера спестил от пръчка, резервна гума/крик няма да стане 3 сутринта да ме прибере от магистралата.

Кола без резервна гума не бих си купил. Някой решил да пести пари на мой гръб...

Коментар

Ако погледнем реално, поне половината от водачите на МПС в България няма да могат да си сменят гумата сами, та това донякъде обезсмисля притежаването и. Въпрос на лично виждане е дали да имаш или не. И аз возя инструменти колкото за един малък сервиз, но съм напълно наясно, че шансът да ми свършат работа насред път е нищожен при липса на необходимата резервна част...
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Че тя и жена ми не може. От както сложих гуми 275 даже съм и казал да не се и мъчи. Кара до първата отбивка. Аз жената с детето на задната седалка в аварийната лента не ги искам. Ама после и да се обадиш на пътна помощ, като си направил гумата и джaнтата на салата с какво могат да ти помогнат?
                            Както и да е, въпрос на личен избор. Лощото е, че после кмета не е измел пироните от улицата, или не е светнал уличното осветление, или не е посaдил бензиностанции на всеки километър...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              Ще ти кажа От личен опит . Само дето моя казус беше за колани , но то е аналогично . Отварят един справочник със всички марки коли , дето са вкарвани у нас . Понеже обикновено го нямат на пътя , обаждат се по радиостанцията "където трябва" - и до минута-две имат инфото . От там нататък , ако решат да се заяждат , вариантите са два - в зависимост от това дали изпълняват държавния план , или личния ....
                              за коланите може и да го има някъде като инфо, но за рез. гума едва ли - в момента една и съща кола можеш да си я купиш и със и без резервна гума, а как си сия поръчал много ме съмнява въобще да се отбелязва някъде....
                              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                                за коланите може и да го има някъде като инфо, но за рез. гума едва ли - в момента една и съща кола можеш да си я купиш и със и без резервна гума, а как си сия поръчал много ме съмнява въобще да се отбелязва някъде....
                                Не че "може" , има го със сигурност - с очите си го видях . Те по тези каталози доказват , че си "разкомплектовал автомобила" , в случай че си откачил нацяло коланите и се оправдаваш , че "така си го
                                купил " . Аз се опарих с фиш заради това .
                                ... а щом с е продава и с резервна - и без резервна гума , значи да си гледал пред автоджамбазина . С него обаче не можеш да се оправдаеш . Пред органите на пътя ( стига да се сетят да "работят за резервни гуми " ) си изгорял отвсякъде .

До Куздов : Жокер 1 : Тези коли от последните години , дето си ги виждал без резервна гума - колко от тях са били поръчани и предназначени за българския пазар ?
                                Жокер 2 : Ако ти се спука гума на аутобан - за колко време ще дойде пътна помощ ( след обаждането ти ) да ти смени гумата у нас и за колко време ще дойде в Германия ?
                                ... от там продажба на коли с резервно и без разервно колело . Да ама не за нашите географски ширини .
                                Да не говорим пък за спукана/сцепена гума в гората ! Тогава и фитили и лепенки са безполезни .
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X