Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум на стържене, чукане метал в метал при тръгване и ускоряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шум на стържене, чукане метал в метал при тръгване и ускоряване

Развитие има, макар и в неочаквана за мен посока.
    Този уикенд карах с включен диктофон с микрофон изведен долу под колата.
    Описаният в началото на темата шум не се прояви (около 100 км). За сметка на това има друг шум - подобен, но все пак и доста различен. Не изключвам възможността първия шум да е еволюирал във втория.
    Ето и новото описание:
    При каране на 4-та или 5-та скорост с много леко подаване на газ с около 40-60 км/ч има звънтене като дребни камъчета в стъклена бутилка, но много по-бързо.
    Ще преслушам записа преди да го кача тук, за да видя дали изобщо има смисъл да го качвам, а не просто да ви губя времето да слушате глупости.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
      Развитие има, макар и в неочаквана за мен посока.
      Този уикенд карах с включен диктофон с микрофон изведен долу под колата.
      Описаният в началото на темата шум не се прояви (около 100 км). За сметка на това има друг шум - подобен, но все пак и доста различен. Не изключвам възможността първия шум да е еволюирал във втория.
      Ето и новото описание:
      При каране на 4-та или 5-та скорост с много леко подаване на газ с около 40-60 км/ч има звънтене като дребни камъчета в стъклена бутилка, но много по-бързо.
      Ще преслушам записа преди да го кача тук, за да видя дали изобщо има смисъл да го качвам, а не просто да ви губя времето да слушате глупости.
      Значи ти е разбито онова , на което казват "гумено каре" . Евгени Турбото беше си направил такъв тампон от транспортна лента , но не знам колко е изкарал . Всъщност , май го сменя веднъж - има и тема някъде .

Другия вариант за подобно тракане е разбит притискателен диск , но тогава шумът би трябвало да се чува още от първа и втора скорост , та по-вероятно е първото .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Значи ти е разбито онова , на което казват "гумено каре" . Евгени Турбото беше си направил такъв тампон от транспортна лента , но не знам колко е изкарал . Всъщност , май го сменя веднъж - има и тема някъде .

Другия вариант за подобно тракане е разбит притискателен диск , но тогава шумът би трябвало да се чува още от първа и втора скорост , та по-вероятно е първото .
        "Гуменото каре" се проверява като се дръпне ръчна спирачка и се опитваш да тръгнеш на 1-ва скорост (или задна). Всъщност е добре някой познат да го прави а ти отдолу да гледаш какво става. Ако е за смяна видимо гумата започва да се "гърчи" и разстоянията между болтовете вече не са това което са.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

При всички случаи кардана трябва да се свали и тогава най добре ще се диагностицира, металното звънтене навежда на станали на сол игли другия вариант лагер опора
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Значи ти е разбито онова , на което казват "гумено каре" . Евгени Турбото беше си направил такъв тампон от транспортна лента , но не знам колко е изкарал . Всъщност , май го сменя веднъж - има и тема някъде . .... .
            Що, в Падок да не са свършили?
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

При същите симптоми при мен се оказа каре на кардана,което не беше чувало за грес и беше почти заварено.И не се занимавай да записваш звук ,защото мен записа така ме заблуди,аз записвам от ляво и бях готов да се обзаложа ,че проблема е там,но се оказа от дясно./става въпрос за разбит иглен лагер/ Успех!
              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
              Subaru Forester 2.0 d 2010
              Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Що, в Падок да не са свършили?

Ооо , със сигурност ги има в наличност ! Жалкото е само , че са на един щанд заедно с разни други гуми : като тампон за двигателя , например А на този щанд има табела : " Преди да прочетете цената , си изпийте успокоителното" .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнение
                  При същите симптоми при мен се оказа каре на кардана,което не беше чувало за грес и беше почти заварено.И не се занимавай да записваш звук ,защото мен записа така ме заблуди,аз записвам от ляво и бях готов да се обзаложа ,че проблема е там,но се оказа от дясно./става въпрос за разбит иглен лагер/ Успех!
                  Вчера си взех Фронтерата "от бокса" - беше там по други (електрически) проблеми. Вече имам поставена диагноза: Карето на кардана е за смяна.

Коментар

Това е заразно - и при мен се обади. Карето точно до опорният лагер. При 40-50 км/ч се тресе джипката и после утихва.
                    Цената проверявал ли е скоро някой?
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                      ...При 40-50 км/ч се тресе джипката и после утихва...
                      И при мен забелязах същото в последните няколко дни

Коментар

Това е заразно - и при мен се обади. Карето точно до опорният лагер. При 40-50 км/ч се тресе джипката и после утихва.
                        Цената проверявал ли е скоро някой?
                        Колега в последния пост на тази тема има инфо - http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=33148&page=2
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Това е заразно - и при мен се обади. Карето точно до опорният лагер. При 40-50 км/ч се тресе джипката и после утихва. Цената проверявал ли е скоро някой?
                          Цената преди месец в Аутоплюс беше 27 или 28 лева,не помня точно.Карето е GKN U110 от мерцедес 207 и става за двата кардана на ОФА КБ.Качеството е под въпрос,при мен няма проблеми,но аз рядко я карам.
                          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                          Subaru Forester 2.0 d 2010
                          Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Смених двете карета на задния кардан - едното се е било разтропало, а другото било тръгнало да блокира.
                            Карета от Евро 07 : GUA-8 цена 21.61 лв
                            Мисля, че проблемът е решен. Поне такива са ми впечатленията от 5-те километра докато се прибера от сервиза.
                            Благодаря на всички колеги, които помогнаха с гадаенето.

Коментар

Ако имат гресьорки тия карета, понапомпвай ги през 2-3 месеца. Проблемът им е, че са им калпави маншончетата, пукат се и се пълнят с кал, от което и блокират. Това за тия по 20 и нещо лева...
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Имали гресьорка, но била в средата на карето. Т.е. трябва да се свали кардана, за да стигнеш до гресьорката
                                Както казваш - за 20 лева - толкова.
                                Ще видим колко ще изкарат...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X