Обява

Свий
Няма добавени обяви.

чуден проблем???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: чуден проблем???

Имах такъв проблем с форд ескорт 1,6 16в. след като обиколи Варна няколко пъти ВСИЧКИ майстори накрая ми затапиха едно маркуче което излизаше от двигателя и заспа. Нямам идея за какво служеше този маркуч но мога да го посоча и който разбира да каже за какво е. Може да има аналогичен проблем.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от chvora Преглед на мнение
      Значи проблема се получи постепенно леко по лека и с времето се засилва сега съм на един момент на които се застоя .Интерсното е че и на Гас вече така работи мени оборотите все едно въздух не му достига и изведнъж все едно си засмуква и се оправя и така на 10-15 секунди.До колкото знам дебитомера играе важна роля за Кнок сензора който дава предварение или обратното .Температурния датчик казва кога да се изключи автоматъчния смукач ,мисля че имат значение и датчиците .Но все пак само така мисля .
      При мен температурният не знам дали работи, а и да работи когато е в сервизен режим ЕКУ - то дали го ползва, но не съм изпитал някаква нужда да сменям датчици които влияят при работа само на бензин.
      От бензиновата система това което се иска го прави- а именно да запали и да ме завлече до газстанцията. Естествено нарочно " забравям" редовно да зареждам газ и се случва често да си я карам по няколко километра м/у зарежданията на бензин. Зимно време докато загрее (4-5 мин.) си е на бенц.
      На газ по- лесно се диагностицира ако е в ред изпарителя.

Коментар

интересното е чи на бензин така се държи машинката ми ,затова реших да оправя проблема на бензин 1-во а после ако се налижи да му търся гайлето на гас. Но за всеки случай смених и изпаритела и емулатора за инжекторите и ламба сондата .и те така все едно нищичко не съм пипнал Явно не съм добър стопанин за нея не ме иска
        Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

Коментар

Първоначално публикуван от chvora Преглед на мнение
          ... Явно не съм добър стопанин за нея не ме иска
          Накрая ще се смееш каква тъпотийка е било ама...
          При бензина има много фактори за нормална работа.

Коментар

То аз вече чесно казано си се смея вече какъв инат съм и как може да ми се опъне това чудо на техниката от 97 годинка

Коментар

Ако проблема е само при палене, ми се върти една простотия в главата - пробвал ли си да палиш по инерция и има ли разлика? Ако има, акумулатор (може да показва чудеса без товар, а като смукне стартера да кляка и да не стига ток за запалването). Ако има нещо такова, провери си и диодите на генератора.
              Каза, че си сменял датчик на Хол на коляновия вал, ама нямаше ли още един на разпределителния? Или се бъркам с друг двигател?
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

не друг няма (на разпределителния вал няма) само този е на коляновия.Това също го пробвах със дирекна маса от акомулатора към двигателя и замерване на волтажа .Защото има един такъв вариянт до колкото знам ако падне напрежението при въртене на стартер електрониката може да не сработи правилно и от там да е проблемчето но Ц и това не е .Само някоя Малка ( простотийка ще да е както казваш колега ) пак ще си заровя главицата под капака в понеделник че вече ми изпушва мозачето а неговите гигабайти са малко а акомулаторчето го взех миналата година Бош силвер (добър е доволен съм от него)Но пак е вариянт Благодаря Колега пак е идейка но я опитах и нея .Ужас до каде ли ще стигна

Коментар

Знам какво ти е Днес си загубих половин ден на студа с един Гоуф 4 - на 2 места къси съединения по жиците на газовата (силно извратен модел), една лоша маса, спукан маркуч на единия вакуум и ебнат температурен датчик на изпарителя, плюс предишно бърникане от неграмотници. Пипнеш нещо - тръгне, пипнеш пак - спре. Привечер вече ми се ревеше, а пича в неделя се жени и това му е единствена кола ... Накрая стана кукличка!
                  Разказвам ти го за кураж -не се предавай!
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Благодаря Колега заинатил съм се и мисля да се справя по-някакъв начин .Ако трява цялата ще я разглобя на частички Мерси за куражчето и на всички във този прекрасен форум.Вече една седмица ме мъчи а на теб Колега весело на сватбата ако са те поканили разбира се все пак си учасник в приключението на момчето ,важното е с добър край за 2-мата .

Коментар

Я провери да не е спукана мембранката на регулатора на налягането на бенза.Откачи вакуума и виж по него да не тече бензин
                      Също и елиминираи за известно време вентилацията на резервоара.
                      И дюзите задължително на ултразвук.Живи данни гледахте ли с някаква техника?
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Колега и това го проверихме . колкото за живи дани ги гледах на Опкома който имам всико показва наред .

Коментар

Провери тогава "датчик" Лозан, кога да минеш през него да ти оправи фронтерката за да си караш спокоен. Айде, че всички чакаме да разбелем какво ще се окаже.

Коментар

Какво се случи? - каква е развръзката ?

Коментар

Тоя образ хвърли тука кубчето на рубик, с разместени кубчета (такова няма нареждане) и си замина. Интерсно, какво ще прави със старите екземпляри на всичко сменено.
                              ОФБ ДБ X22SE
                              Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Съжалявам колеги но не очаквано ми се наложи да отсъствам малко извън страната .Колкото до проблема той все още си го има и от утре пак се почва .Непремено ще долкадвам до каде я докарахме .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X