Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на спукан акумулатор!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лепене на спукан акумулатор!

Държи спойката,явно се е получил желания ефект в моя случай. Имаше минус 5градуса и плюс 15градуса

Коментар

Май си първия успял.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Май си първия успял.

Тц. Не е първия. Лекувах го един с някакви алхимии. За целта трябваше по рецепта да "промия" клетките с течаща вода та ги пробих до една с Ф8мм в долния край. После си ги залепих. Лепенките удържаха но труда си беше нахалост. Топлия силикон образува /коя дума да ползвам?/ дифузия с предварително нагрятата пластмаса на акумулатора особено ако поразчоплиш малко с чофката на пистолета и държи на киселината.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от mita4eto1977 Преглед на мнение
          Темата е интересна!!!Не прочетох някой да знае точният състав на пластмасата на конкретния акумулатор..
          Продаваме на едната ГОЛЯМА българска фирма , произвеждащи акумулатори , РР (полипропилен) с тонове. Не вярвам да са правят четки за зъби.
          М/у другото , и аз си "гръмнах" един акумулатор с ъглошлайфа... Рязах в непосредствена близост до него . Каза "бум" и се сцепи по вертикала. Пробвах да го залепя само със сто ватов поялник.. Не стана.
          Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Както Спарки писа ПП и ПЕ не се лепят а се заваряват защото са от групата на термопластите ето и някои уреди за тази цел Натиснете снимката за да я уголемите

Име:eкструдер.jpg
Прегледи:1
Размер:2.4 КБ
ID:5324600Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1a3b9asDal80ce0ge8ft.jpg
Прегледи:1
Размер:2.5 КБ
ID:5324601 Най вероятно акумолаторите са изработени от ПЕ защото първо е по евтин и второ издържа на много ниски температури.Кристализация на материала настъпва при минус 60 градуса докато при ПП при минус 20.Най добре да се провери някъде по кутиятя трябва да пише материала и други важни за успешната заварка данни ,който го заварява трябва да знае какво да гледа
            Последно редактирано от jaxan; 03-12-11, 19:10.
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
              Както Спарки писа ПП и ПЕ не се лепят а се заваряват защото са от групата на термопластите ето и някои уреди за тази цел
              [ATTACH=CONFIG]390035[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390036[/ATTACH]
              Аз съм чувал за лепила за PP, но са скъпи и токсични. В описанието на грунд за PP брони също пише да се работи на проветриво, с дихателен апарат, и прочие. Не знам какво има вътре.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте! Аз също съм гърмял няколко акумулатора по невнимание. От опит знам, че запалимото в него е газа който се отдела при загряване или зареждане. Иначе ако е с отворени клетки и оставен да се проветри така малко и огън да му подаваш няма проблеми. Колкото до лепенето само с топъл въздух или поялник и припой същия вид пластмаса и малко полиетилен който е по лепкав, като се размесва всичко на спойката и с материала на кутията .

Коментар

Със силикон става,казвам го от личен опит.
                  Измива се хубаво пукнатото място с чиста вода и след това майеш сериозно и чекаш да изсъхне,поне този който съм правил ми държа още дълго време!
                  успех колега

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X