Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на спукан акумулатор!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лепене на спукан акумулатор!

Колеги,след като катестрофирах забелязях че чисто новият ми акумулатор започна да сълзи на около 10см.над дъното. Някой може ли да ме посъветва с какво лепило или силикон мога да го залепя,щото се изръсих доста пари за него,а пък излезе че не е противоударен

От: Лепене на спукан акумулатор!

Поялник.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Епоксидна смола , обаче сложи и бинт за "арматура" .
      088455338две
      "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
      Джамбазов 2010г..

Коментар

Почистване с обезмаслител, надиране на мястото с едра шкурка и лепене с Поксипол или подобно лепило.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Почистване с обезмаслител, надиране на мястото с едра шкурка и лепене с Поксипол или подобно лепило.
          Сори Адаш, ама точно пък Поксипол-а никаква работа не върши в случая.
          Протече ми единия акумулатор и първото с което опитах да го залепя беше Поксипол, обезмасляване, шкуркане, лепене... и никакъв ефект.
          С какво ли не го пробвах и не стана. Ходих и по разни сервизи за акумулатори и никой не се нае да го залепи. Накрая си купих нови акумулатори, защото теча и оливането от акумулатора започна да прави повече щети.

Истината е само с поялник, както е писал Джамбазов.
          www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
          0898777327

Коментар

Акумулаторите обикновено са от HDPE (полиетилен с висока плътност) или PP (полипропилен), което почти никакво лепило не го лови, а гореизброените - със сигурност не го ловят.

Принципно за да не продължи да се пука, в двата края на пукнатината се пробиват малки дупки, и после се лепи по технологията, по която лепят брони.

Ама, аз съм скептично настроен към тоя ремонт.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има едно лепило което върши работа в 90% от подобни случаи. (вкл. резервоари и картери)
              То се казва КИТ.
              Има с влакна, има по-твърди , по-меки, но КИТ.
              Хваща на всякаква негладка повърхност.
              Лесно се работи.
              Бързо съхне.
              Държи здраво.
              Издържа дълго.
              Какво повече да искаме?
              Успех , колега !
              (това съм го изпитал многократно в "бойни" условия)

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                Има едно лепило което върши работа в 90% от подобни случаи. (вкл. резервоари и картери)
                То се казва КИТ.
                Има с влакна, има по-твърди , по-меки, но КИТ.
                Хваща на всякаква негладка повърхност.
                Лесно се работи.
                Бързо съхне.
                Държи здраво.
                Издържа дълго.
                Какво повече да искаме?
                Успех , колега !
                (това съм го изпитал многократно в "бойни" условия)
                Върху полипропилен и полиетилен не хваща. И полиестерната смола не хваща (кита е базиран на полиестерна смола).
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Акумулаторите обикновено са от HDPE (полиетилен с висока плътност) или PP (полипропилен), което почти никакво лепило не го лови, а гореизброените - със сигурност не го ловят.

Принципно за да не продължи да се пука, в двата края на пукнатината се пробиват малки дупки, и после се лепи по технологията, по която лепят брони.

Ама, аз съм скептично настроен към тоя ремонт.
                  Много си прав, преди няколко месеца се борих с един пукнат 100 амперов и нищо не стана.То не бяха лепила, смоли със стъкломат, топене с поялник, е не стана.С поялника беше най-успешно, изкара няколко дни преди да текне пак
                  Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 04-11-11, 10:57.
                  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Има някакви лепила за полипропилен и полиетилен, но нито знам кой ги продава, нито конкретна марка. Скъпи са и миришат странно. Базирани са на разредител, който "яде" полиетилен и полипропилен. Затова и хващат. Според мен - 2 дупки в двата края, после мрежичка и наслояване, като при броните, и после заливане с такова чудо. Но акумулатора трябва да е празен по време на операцията.

Коментар

Тоя въпрос е обсъждан няколко пъти във Форума и резултатът никога не е бил положителен. За да се залепи там (даже със стапяне), мястото трябва да е очистено главно от електролита, защото той винаги ще изпълзява през пукнатината, винаги ще остава в тънък слой между прилепващите неща и винаги ще осигурява разлепянето. Шансът за очистване е акумулаторът да се източи, а той обърне ли се, вдигне ли утайките - няма да е вече същият.

Частичен шанс има плочка от подобен материал, залепена на голяма площ около повредата, но не ми идва на ум лепило, което да издържи на електролита, който ще пълзи към него, дълго време.

Коментар

Лепи го топъл силикон /нот glue/ обаче само ако предварително е разтопено с поялник или още по добре с газова горелка /от малките тип pencil torch/ наоколо. А ако се залее и малко метална мрежичка от неръждавейка направо си държи. Пробвано е.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                          Лепи го топъл силикон /нот glue/ обаче само ако предварително е разтопено с поялник или още по добре с газова горелка /от малките тип pencil torch/ наоколо. А ако се залее и малко метална мрежичка от неръждавейка направо си държи. Пробвано е.
                          ДАаааа акумулатор и горелка .... добро съчетание.....БУМ.....
                          и няма нужда от лепене.......
                          Не се шегувайте с акумулатор и искра, пламък.
                          От акумулатора при взрив ..... нищо не остава.....НЕ ... не ... не

Коментар

Тук в Габрово има един майстор - Башев.От време оно прави акумулатори.Ремонтите му са успешни но за българска искра 74 амперчаса дето е купен за 160 лв ми иска още 60 за да го направи.Не знам как ги лепи но е факт че има начин и държат без проблеми после.Само трябва да го открием тоя начин
                            BMW X6

Коментар

С поялник съм лепил няколко пъти и то успешно. Както Ясен по горе писа, важно е да няма електролит.
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X