Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера Б 2.2 16 губи парното като загрее над 90-100 градуса??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера Б 2.2 16 губи парното като загрее над 90-100 градуса??

Първоначално публикуван от mita4eto1977 Преглед на мнение
    Здравейте отново,след обстойно разглеждане и возене по чужди фронтери стигнах до там,че след вторият цикъл на перките парното изстива значително и на трите в които се возих.Явно ще е така!!!Другото за което се сещам е да сложа един датчик на високия маркуч на радиатора и да си включва перките по рано.Мисля че проблема идва от високата температура при която се включват перките и антифриза започва лекичко да се разпенва,а това сигурно води до не добра циркулация.
    Твърдо не. Имаш проблем и той не е фабричен. Нещо криво има.... търси какво е.
    no signature no problems

Коментар

Ами тогава,единственото което се сещам да направя е да извадя всичко от коша да го проверя и сглобя отново и евентуално ако запали колата след това да видя какво ще стане.Няма да е хубаво да ми духа студено и тогава.

Коментар

Ами тогава,единственото което се сещам да направя е да извадя всичко от коша да го проверя и сглобя отново и евентуално ако запали колата след това да видя какво ще стане.Няма да е хубаво да ми духа студено и тогава.
        Решението е твое както и колата
        според мен трябва да провериш.
        1. Как е поставен изпарителя.
        2. Термостата жив ли е.
        3. Надува ли маркучи.
        4. Имаш ли за смяна гарнитура на глава
        5. Профилактика и продухване на всички тръби, включително и на радиаторчето на парното.
        6. Хубав антифриз и правилно обезвъздушаване.

Но ако ти се вижда по-лесно сложи си датчик както си писал, или си купи електрически отоплител на 12 волта, па то времето ще покаже къде е проблема.
        no signature no problems

Коментар

Същия проблем го имаме двамата с брат ми- Фронтера Б 2.2 с газови инжекциони са и двете, рядко се получава и все пак...При мен смених термостата, антифриза , както е промита и цялата система, явно проблема е в неправилно свързване на изпарителя.

Коментар

колеги имах го същия проблем даже има и някаде такава тема.. да кажа от каде е проблема.. този мотор има свойства да си пука главата, савсем лекички пукнатинки които при загряване се отварят и влиза въздух и прави тапи.. Аз започнах така.
            1. капачката на радиатора
            2. капачка с по-голямо налягане от 0.9 на 1.1
            3. смяна на термостат
            4. смяна на антифриза
            5. Около 5-6 пъти обезвъздушяване на системата.
            6. промивка на системата с кво ли не.. и
            7. Смяна на казанчето на парното
            8. Няколко пъти бадакане на маркучите на газовото. ту от малкия кръг, ту от парното.
            9. накрая свялях глава за гарнитура и я карах да я надуят и се оказа, че наистина има малка пукнатинка която се отваея и излизат балончета на около 95-100 градуса преди това не се проявява.. а и не може да се заваря понеже е на много кофти място..
            10. Та Решението..
            Вземате си електрическа помпа за въртене на вода.. аз взех от мерцедес вито.. има такива и на голф 2 1.6 ТДИ .. и на други коли, но тези са по евтини струват около 30-40лв в моргите..
            връзвате си газовото към парното и на снадката на маркуча слагате тази водна електрическа помпа да варти водата в посока кам казанчето дефакто да бута налягането към него.. демек към входящия не от изходящия маркуч. най-лесното място за ток е от кабела на газовия клапан като се пусне газовото да пуска и помпата..

и после да почерпите за съвета зарежете тези капачки и майстори аз минах от всичките и само 500лв разходи за 30лв ..
            а ако искате сменяйте си главата въпрос на желание и възможности

Коментар

Искрено се надявам да не си прав за свойствата на този мотор.

Коментар

Искрено се надявам да не си прав за свойствата на този мотор.
                По мое наблюдение това едва ли е традиция за x22xe.Съдя по моя.Прегрявал съм го зверски няколко пъти,и за щастие //поне засега// нямам щета от към главата.
                Вариант 1-некоректно връзване на изпарителя.
                Вариант2-гарнитура.
                Вариант3 -глава.
                Дано се включиш в първите два.
                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Ако колегата е прав(пукнатина която ще натъпче въздух чак да духа парното студено) толкова бързо,това ще рече,че лятото на третия светофар ще има само въздух в системата.Но може и така да е,може системата да успява да се обезвъздуши между циклите на перките,може и да си купя Бугати другата седмица.Всичко е възможно!!!

Коментар

-Съветите са безплатни,но не са безмислени.- Не се "бори" с резултата,а отстранете причината. Плати си на някой грамотен автомеханик да диагностицира проблема и го отстранявайте...Успех!!!

Коментар

Здравейте и от мен . Колега защо не погледнеш каква темература ти държи колицата ? има ли лек макар и неосезаем теч от някой тройник? случвало ми се е и на мен подобно нещо и се оказа че при висока температура от тройника излизаше съвсем леко като пара антифриз и се оказа че ми прави въздушна възглавница - от там парното ми изчезваше . Моя изпарител е вързан успоредно и нямам проблем с него (парното) аз съм със Фронтера 2.0 спорт къса база 97 година. Успех
                      Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

Коментар

Чудя се,дали е възможно да ми е позапушено радиаторчето на парното и като отвори големият кръг циркулацията да бяга по него.

Коментар

Първоначално публикуван от chvora Преглед на мнение
                          Здравейте и от мен . Колега защо не погледнеш каква темература ти държи колицата ? има ли лек макар и неосезаем теч от някой тройник? случвало ми се е и на мен подобно нещо и се оказа че при висока температура от тройника излизаше съвсем леко като пара антифриз и се оказа че ми прави въздушна възглавница - от там парното ми изчезваше . Моя изпарител е вързан успоредно и нямам проблем с него (парното) аз съм със Фронтера 2.0 спорт къса база 97 година. Успех
                          Намерих теч от една снадка(минимален) не се вижда да тече,просто забелязах че е влажно под снадката,ще го оправя и ще пиша какво е станало.Явно имам някакъв минимален теч защото не съм доливал но като си вдигна капака ми мирише на антифриз.

Коментар

Чудя се,дали е възможно да ми е позапушено радиаторчето на парното и като отвори големият кръг циркулацията да бяга по него.
                            Байпас се прави за 10 минути. Провери го, много е вероятно да е от него.
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Байпас се прави за 10 минути. Провери го, много е вероятно да е от него.
                              Байпас за да проверя дали е запушено радиаторчето ли?Някой успешно промивал ли е такова радиаторче и с какво?

Коментар

Байпас за да проверя дали е запушено радиаторчето ли?
                                да точно.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X