Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за мнение относно марка масло yacco

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за мнение относно марка масло yacco

Е чак пък компетентно просто обичам да попивам информация и да извличам каквото ме интересува от нея.
    Между другото имам приятел, който това лято си слага командър на мотора в Гърция. Там собственика на сервиза му е обяснявал за маслата, дори му е показал под микроскоп разпределителен вал на някакъв мотор каран с неправилното масло, всеки проблем оставял характерни следи из карантиите на двигателя по които се съди за проблема. Та той му е обяснил, че не е добре да се сменя един производител с друг, защото всеки производител слагал различни добавки и може да се получи ефект на "измиване" на движещите части и "неутрализиране" на смазващите свойства на новото масло. Като на всяка туба отзад си пише какви добавки има в нея(едни кодове са).
    Извинявам се за неправилните термини, ама толкова съм запомнил-като да си го обясня за мен си мога, но да го опиша на други...
    Та какво препоръчвате Вие от Якууу относно смяна от една марка с друга?

Коментар

От: Моля за мнение относно марка масло yacco

Ами различно ... зависи от конкретния случай. Ако колата до сега е карана с качестено масло с правилните спецификации, само се сменя маслото с друга марка и няма нужда от промивка, тъй като маслата с еднакви спецификации и хомологации се доближават по химичен състав.
      Друг е въпроса ако има проблем с маслото, шумове в двигателя, или не се знае с какво масло е колата или ако се минава от минерално към полусинтетика или от полусинтетика към синтетика. Тогава препоръчваме промивка с цел да бъдат изчистени евентуално налепи, нагари и бокуци в двигателя и новото масло да заработи с пълния си потенциал, така да се каже на чисто

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X