Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за мнение относно марка масло yacco

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за мнение относно марка масло yacco

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
    Ами ....да , най-вероятно го гори!
    Аз YACCO-то не го хваля...информацията която съм изложил е обективна.
    Благодаря за дадения жокер.
    Следващия път ще налея GM!

Да разбирам ли,че с GM пробега от 10-12000км. е без проблем?
    12 000 за дизел е смърт. При дизела маслото освен смазочна има и почистваща функция. Не гледай какво пише по маслата щото последните няколко години съвсем изцепиха дават по 20 000 км. до смяна. Аз на дизела сменям на 8 000, на бензинките на 10 000, и харченето на масло е в границите на зададеното от производителя на фронтерките 400-600 гр. от смяна до смяна. Или по пръчката от средата до минимум или от максимума до средата
    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
      12 000 за дизел е смърт. При дизела маслото освен смазочна има и почистваща функция. Не гледай какво пише по маслата щото последните няколко години съвсем изцепиха дават по 20 000 км. до смяна. Аз на дизела сменям на 8 000, на бензинките на 10 000, и харченето на масло е в границите на зададеното от производителя на фронтерките 400-600 гр. от смяна до смяна. Или по пръчката от средата до минимум или от максимума до средата
      И аз така си знам....смяна ,всяка година на около 8000км.
      Този пробег от 12000км.(15мес.) го прочетох от Графика за тех.обслужване (стр.49) на ръководството и след като видях и отзивите в темата за GM...??? се зачудих да не би това масло да прави чудеса???

Коментар

Не знам в коя книжка го четете това 400-600 гр от смяна до смяна, но аз във книжката за Фронтера, която си свалих от форума
        https://htftp.offroad-bulgaria.com/f...ofa_manual.pdf
        чета следното:
        0.15л/100 км (118-та страница) - за другите модели: 0.075л/100км, 0.10л/100км

Иначе и аз ще взема да си купя 10-на литра масло GM пък да видим.
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
          Не знам в коя книжка го четете това 400-600 гр от смяна до смяна, но аз във книжката за Фронтера, която си свалих от форума
          https://htftp.offroad-bulgaria.com/fanatic/User manual Opel Frontera A/ofa_manual.pdf
          чета следното:

Ехе ,че тя моята значи си е съвсем екстра,пък аз и се притеснявах че е маслояд..
          И друг път е ставало въпрос за този разход в книжката.
          Сега не ми се търси,ама бая отдавна беше.
          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

https://htftp.offroad-bulgaria.com/fanatic/User manual Opel Frontera A/ofa_manual.pdf
            чета следното:

Мани ги тия презастраховали са се. Не е нормално да харчи 1.5 литра на 10 000. май пак там пишеше че до 50 000 км. пробег на колата трябва да харчи до 600 грама над 150 000 - 800 гр. над 200 000 кило и т.н.
            no signature no problems

Коментар

Мойта старата харчеше 1,3 л. от смяна до смяна с течене от семеринг на коляновия вал и с различно масло от GM.Да не беше много (по 3-5 капки ) при всяко спиране и влезе в бокса!Така че тези изчисления малко неми се виждат правилни!Сега на новата имам леко сълзене от единия маркуч които слиза към масления филтър и пак разхода на масло не е повече от 100-200 мл. от смяна до смяна!Но съм с GM.
              незнам имали значение това но определено GM ще е маслото за този джип.

Не знам ..............Иначе и аз ще взема да си купя 10-на литра масло GM пък да видим.
              С тези 10 л. ако ще сменяш навсякъде ще ти остане 1л.- 1,5л. за резерва. Ако ще е само за двигателя ще имаш за 2 смени.
              Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
              LZ1NES

Коментар

абе 0.15л/100 км си е 1.5л/1000км или 15л/10000км
                То ако беше 1.5л/10000 направо щяхме викаме: "Пий и пей!" - както викал автоматът за напитки в една известна книжка
                Иначе съм съгласен, че написаното в книжката не е нормално и е презастраховка, за да няма рекламации.

Коментар

абе 0.15л/100 км си е 1.5л/1000км или 15л/10000км
                  То ако беше 1.5л/10000 направо щяхме викаме: "Пий и пей!" - както викал автоматът за напитки в една известна книжка
                  Иначе съм съгласен, че написаното в книжката не е нормално и е презастраховка, за да няма рекламации.
                  хахах 15 л. на 10 000, то няма да има смисъл от смяна, все ще си наливаш. Мисля, че е правописна грешка. Имам приятел който караше без маслени сегменти, харчеше по литър на 1000 км. и пушеше по-зле от трабант.
                  no signature no problems

Коментар

Правописна, правописна... ама виж колко е за новата Зафира:
                    http://www.opel.bg/content/dam/Opel/...ra_2011_bg.pdf
                    Страница 229:
                    0.6л/1000км
                    Т.е. на 10000 км, колкото е една стандартна смяна, по ръководство ще долееш 6 литра

П.П. При всички ръководства на Опел е така.

Коментар

хехе е сега вече съм спокоен щото моята ОФА 2.4I харти около 0.5 л / 1000 км

Коментар

Всичките си коли до сега съм ги обслужвал само с ФУКС и никога не съм имал проблеми с харчене - Кадет, Вектра Б - дизел, Астра H-дизел и сега Е300ТД, Ибиза - 1.9ТД. От няколко дни си закупих и ОФА с C20NE и нея така - мотора и кутията 10W40, преден и заден диф 80W90 /задния е без LSD/ Маслото се продава само в А+. Лично наблюдение.
                        Хубав ден на всички.

Коментар

Във връзка с доливането на масло имам приятел, който има теория по въпроса. Според него понеже колата му тече като лейка от всякъде и той долива постоянно, маслото му се обновява и така не му се налага да го сменя...Е или поне докато не му обясних, че и филтъра има известна функция в пречистването.

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                            Във връзка с доливането на масло имам приятел, който има теория по въпроса. Според него понеже колата му тече като лейка от всякъде и той долива постоянно, маслото му се обновява и така не му се налага да го сменя...Е или поне докато не му обясних, че и филтъра има известна функция в пречистването.
                            Здравейте,
                            на теория - това е така. Но на практика - всичките боклуци и нагари си остават в двигателя, картера и масления филтър. Целта на цялостната смяна на маслото е да се изчистата тези боклуци и при сипване на новото масло двигателя да е чист.
                            Имахме подобен случай, когато клиента е карал близо 30 000 км само с доливане. В последствие светва лампата за маслото. В сервиза свалят картера - вътре каша. Следва почистване, после промивка на двигаеля, при която се запушват маслопроводите (от свалените нагари и боклуци) и следва една по-сериозна сервизна процедура... Мисълта ми е, че тези пробези на маслото не са дадени случайно. Освен всичко друго пробега зависи и от техническото състояние на двигателя, това влияе и на разхода на масло.
                            А самият разход на масло се влияе от куп други фактори. Така че не може да се съди за дадено масло дали е хубаво по това "колко го гори двигателя". Имали сме много случаи, когато поради неправилно подбран продукт (вискозитет, спецификация или официално одобрение), се получават нежелани последици - шумове, тракане, разход на масло.
                            В този ред на мисли, когато сравнявате дадени марки масла, посочвайте конкретните продукти и стандарти ... а не просто марката !!
                            поздрави, Антон Тодоров

Коментар

Първоначално публикуван от YACCO-BG Преглед на мнение
                              на практика - всичките боклуци и нагари си остават в двигателя, картера и масления филтър.В последствие светва лампата за маслото.
                              Миналта година имах този проблем-започна да ми пресветва лампата на маслото, в последствие и направо да свети. Опел Фронтера Б2.2 бензин 2000г. тогава беше на около 120хил.км. след сваляне на картера се оказа, че има отлагания(сигурно всички са ги виждали изглеждат като лак)по цедката на маслената помпа и тя смуче от няколко дупчици...Долната част на двигателя беше така "лакиран". Майстора който ми я прави ми каза, че това се случва при чести студени стартове, тоест колата се пали, кара се няколко километра и се изгася, дори да е хубаво маслото, то има оптимална температура на работа.

Първоначално публикуван от YACCO-BG Преглед на мнение
                              Така че не може да се съди за дадено масло дали е хубаво
                              Особенно ние като крайни потребители да съдим за това е меко казано абсурдно, в крайна сметка по какво можем да съдим дали едно масло е "хубаво"/"добро"? Гори го и има нужда от доливане? Трудно пали при студено време? Усеща се "хъркане" при превключване на скоростите? Това са горе-долу признаците които ние като каращи можем да усетим, но маслото има функция на много по-ниско ниво, което може да се установи само в лабораторни условия. Едва ли някой от нас има средствата да провери какво се случва с лагерите и движещите части след определен пробег с дадено масло. Много по-важно е скоростите да си останат "като нови" и без следи от износване, независимо дали "хъркат" при включване(макар че така даден примера е толкова грешен )

Аз примерно преди години карах с минерално масло Мотул на мотора си, скоростите включваха с едно характерно "щракане" и леко подскачане на самия мотор, масло не гореше, но пък това усещане за удари в скоростите и увличането на съединителя беше дразнещо. С Валволин скоростите включваха мазно, но пък похарчваше и се налагаше да доливам. Кое от двете обаче е било по-добро? Знам ли, в маслото за мотоциклет има толкова много добавки, включително за съединител...просто субективно предпочитах мазното превключване.

Във връзка с всичко казано до тук, "правилното" масло според мен е на реномиран производител, доказващ лабораторно, че маслото му прави това и това с двигателя/скоростите/и т.н., а ние като потребители се длъжни да му повярваме. Е или поне докато независима лаборатория не опровергае изследванията .

Коментар

Здравейте,
                                отдавна не бях срещал подобно компетентно мнение по форумите. Всеки втори обяснява, че колата му е на много километри и трябва да слага минерално масло. А това е много грешно. Но за съжаление 80% от майсторите знаят само толкова за маслата. Голяма част от тях даже не сачували за стандарти, спецификации и хомологации. Така че е препоръчително да се спазват изискванията на производителя на автомобила.
                                Пример: Шкода октавия (2005) на 350 000 км се кара все още с маслото, с което се е карала и в началото - синтетично low saps 5w30. Няма никакви проблеми по двигателя. В същото време кола на 240 000 км на 5 години се кара с полусинтетика и клиента иска от нас минерално масло, защото двигателя бил шумен и майстора казал,че колата е на много километри !!! В последстие убедихме клиента, че единствената препоръка за тази кола е синтетично масло. Резултата беше синтетично масло, по-тих двигател и един доволен клиент, който си смени майстора.
                                Искрено се надявам повече шофьори да разсъждават като вас и да си поддържат колите както трябва.
                                поздрави, Антон

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X