Обява

Свий
Няма добавени обяви.

теч от задния диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: теч от задния диф

Първоначално публикуван от ivailo7406 Преглед на мнение
    Колеги помагайте откъде да намеря лагери,
    Може и здрав диференциал втора ръка, също и направо задния мост ако не се намират първите две
    Лагери има само на 1 място в София ( поне само те внасяха тоя размер ) Timken тук се виждат някой от номерата:
    https://htftp.offroad-bulgaria.com/f...Remont%20diff/

някъде ги имах всичките ма къде ли беше

П.С. Това е за предавателно число 5.13 макар че си мисля че са същите и на другите дифове на фронтерата.
    no signature no problems

Коментар

Колеги помагайте откъде да намеря лагери,
      Може и здрав диференциал втора ръка, също и направо задния мост ако не се намират първите две
      Не ти трябват лагери май... За да се сринат, тоя диф е бил без масло. Следователно и от останалото нищо не става. Търси цял диф.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Точно така и стана Фронтерата я купих без масло в дифа и не са само лагерите вътре мазало.
        Купих цял мост вчера и сега се моля да няма проблеми с него, но то е така при частите втора употреба.

Коментар

Колега - в село Царева Ливада - между Габрово и Дряново има морга и там имаше 5-6 фронтери.Пали гумите насам с кеша в ръка да можеш да се пазариш и това е.За съжаление не разполагам с телефон.От Плевен са ти 120 км
          Друг вариант е да търсиш в мобилето на части.
          BMW X6

Коментар

Точно така и стана Фронтерата я купих без масло в дифа и не са само лагерите вътре мазало.
            Купих цял мост вчера и сега се моля да няма проблеми с него, но то е така при частите втора употреба.
            Предавателни числа на старият и новия диф гледа ли?

Коментар

Честно казано не, защото ми казаха че са на коуха на короната, ама не ги видях. Мисля че нямя да имам проблеми, защото моста е от същата фронтера с двигател 2,4и

Коментар

Дано е така, защото джамбазите за да ти вземат парите могат да ти кажат и че е от Ролс-Ройс. Предполагам и не си го отварял за да видиш какво е положението със зъбчатките вътре. Дано си наистина голям късметлия. Повечето от нашите джипове през цялото си съществуване са дърпали ремаркета и каравани из З. Европа и много от задните дифове вече са убити, когато стигнат до нас.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Точно така дано съм късметлия. Колкото до задния мост видях в моргата и двигателя и другите части. Явно им е паднала Фронтера като моята и я бяхя разглобили, а колкото до късмета ще ми е нужен, защото единственото което видях е че не е олят с масло, и като хванах оста където влиза кардана след карето, при лагера, нямаше луфт като го разклатих напред- назад, нагоре - надолу. Друго не видях. Ако някой знае още нещо за симптоми на здрав диф да пише поне друг колега който купува да знае какво да гледа

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Дано е така, защото джамбазите за да ти вземат парите могат да ти кажат и че е от Ролс-Ройс. Предполагам и не си го отварял за да видиш какво е положението със зъбчатките вътре. Дано си наистина голям късметлия. Повечето от нашите джипове през цялото си съществуване са дърпали ремаркета и каравани из З. Европа и много от задните дифове вече са убити, когато стигнат до нас.

Коментар

Погледни капака на дифа, на който е пробката за наливане на маслото.Отдолу вляво трябва да има табелка с три цифри, примерно 5.13
                    Това ти е предавателното число, виж тази табелка и на "новия", трябва да са еднакви цифрите. Дали е с LSD или не - вдясно на същото място на капака на диференциала трябва да има табелка P/L.Табелките са грубо 2x1 см, не по-големи и може да са ръждясали.Леко с телената четка за да прочетеш сигнатурите.
                    А за новия - дано си късметлия, след като не си му отвил пробката да видиш вътре има ли масло и дали не е "металик", аз щях да махна капака поне, за да видя зъбите в какво състояние са.

Коментар

Неволите продължават. Не знам дали е съвпадение или друго, обаче след като майстора смени моста проблемите с дифа изчезнаха, "новия" диф е добре налях му ново масло и общо взето сега всичко е окей, има слабо сълзене от пробката, ама това е блед кахър. Проблема е че стана нещо с инжекциона. Не искам да пускам нова тема обаче лампата за инжекциона свети, после гасне и пак така. Като запаля мотора след две три минути светва. Установих че на бензин на ниски обороти гасне, двигателя се тресе, не работи равномерно, иначе на метан си работи добре и на ниски и високи обороти. Възможно ли е да е станало нещо при смяната на моста
                      Последно редактирано от ivailo7406; 05-09-11, 20:52. Причина: добавяне на текст

Коментар

Mайстора като ти е слагал кардана към скоростите е пернал кабела на ламбда сондата.
                        Пробва ли 4х4?
                        Новия диф има ли LSD?
                        Какво масло сложи?
                        no signature no problems

Коментар

утре ще гледам кабела масло съм сложил castrol 75w140 SAF XJ за LSD /дифа ми е с лсд/ събира 2,1л. 4по 4 не съм пробвал щото летните ми гуми са две по две и не са еднакви не ми се рискува .

Коментар

утре ще гледам кабела масло съм сложил castrol 75w140 SAF XJ за LSD /дифа ми е с лсд/ събира 2,1л. 4по 4 не съм пробвал щото летните ми гуми са две по две и не са еднакви не ми се рискува .
                            Хмм пробвай го за малко поне ще видиш дали предавателното число е същото, ма вече си го платил и да не е не виждам какво ще направиш. Браво за маслото точно такова трябва.
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Хмм пробвай го за малко поне ще видиш дали предавателното число е същото, ма вече си го платил и да не е не виждам какво ще направиш. Браво за маслото точно такова трябва.
                              Как ще разбера като го включа дали е същото предавателното число.

Коментар

Как ще разбера като го включа дали е същото предавателното число.
                                през няколко метра ще ти подскача задницата с удар и някой път ще се вдига във въздуха ако си с около 50-60 км./ч ( карах едно гранд чероки така, направо няма вкарване в пътя )
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X