Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера за състезания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фронтера за състезания

Мишо,само да подкарам дизела и ще ти се обадя.Засега само събирам мнения и се подготвям теоретично.Иначе съм се обзавел с гараж с канал.Омръзна ми да зареждам газ-малката гори 20 на 100 градско !!!

Коментар

Mойта и тя гори 18 градско,Ники.
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Не знам кой откъде зарежда, но напоследък има масов рев за висок разход.Не става въпрос за последната студена седмица, ами май от септември насам, и аз съм в кюпа, без да съм пипал нищо по мотора или уредбата.
        Колкото по-скъп газ, толкова по-голям разход - родна идилия.Ще взема да отида до Гюргево и да напълня бутилката до горе, разликата в цената ще ми покрие донякъде таксата за Дунав мост, остатъка може да го избия от разхода, а с румънски газ върви доста спретнато моята, пробвал съм вече.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
          Не знам кой откъде зарежда, но напоследък има масов рев за висок разход.Не става въпрос за последната студена седмица, ами май от септември насам, и аз съм в кюпа, без да съм пипал нищо по мотора или уредбата.
          Колкото по-скъп газ, толкова по-голям разход - родна идилия.Ще взема да отида до Гюргево и да напълня бутилката до горе, разликата в цената ще ми покрие донякъде таксата за Дунав мост, остатъка може да го избия от разхода, а с румънски газ върви доста спретнато моята, пробвал съм вече.
          То при румънците не само газта е друга "класа". Пролетта бях на един семинар в Букурещ с колегата и с неговия WV Passat 1.9 дизел с помпа дюза и 6-скорости ръчка и на тръгване заредихме дизел от OMV в Букурещ и разхода беше 5/100...е, извънградско, но със сериозно каране 120 и 160 по магистралата през Разград до София и после до незнам си къде. От тукашните OMV-та под 6/100 не му е сваляло.
          Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Taка е, аз септември бях в Румъния, няколко пъти проверявах дали не съм на бензин, разлика във вървенето имаше поне 20% спрямо БГ газ.
            В София последните 4 зареждания си ми дава сериозни 15-16/100, със сменени мембрани кабели и свещи.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              .....Не знам кой откъде зарежда, но напоследък има масов рев за висок разход.Не става въпрос за последната студена седмица, ами май от септември насам, и аз съм в кюпа, без да съм пипал нищо по мотора или уредбата.
              ....
              Хм , май има нещо такова . Аз откак сложих зимните гуми ( 31-ци) на дълъг път под 15 не падам . При 90-100 км/ч. Мислех , че е от по-големите гуми , ама днес с учудване забелязах , че на Мерцедеса ми дава 13/100 - при нормален 10-11 . От дълго време зареждам единствено на Лукойл , но явно и те са го ударили през просото .

До колегата Кесов : Смени си свещи и кабели , чисти дюзите на ултрадвук и бягай на диагностика ! Премери обаче и компресията в цилиндрите с оглед възрастта на мотора . Да не се окаже , че е овехтял дотолкова , че да си е за първи /втори ремонт и работата да си е "из основи" . Щото ако е така само ще наливаш пари в каца без дъно .
              Последно редактирано от fanatic; 14-12-10, 16:38.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Има нещо гнило в тая работа.Преди седмица в топлото замерих 15/100 разход градско на газ с машина в перфектно състояние.Нормален трябваше да е не повече от 13
                BMW X6

Коментар

И аз съм с 31-ци,а днес при изминати 74 км заредих почти 14 литра.Е,машината е в доста лоша кондиция...

Коментар

Това излиза на 20 на сто.За 2.0 е много.Дори зимата при постоянно включено двойно не успявам да го стигна с 31-ци БФ Гудрич АТ.
                    Вярвам че ще приведеш машината в добра кондиция и ще и се радваш много.Поздрави!
                    BMW X6

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19122010.jpg
Прегледи:1
Размер:82.0 КБ
ID:5236991Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19122010_001.jpg
Размер:68.2 КБ
ID:5236990Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19122010001.jpg
Размер:135.8 КБ
ID:5236989
                      Най-после и двете Фронтери са при мен-едната от ремонт,другата за ремонт.На сивата и предстоят доста неща.Ще ви държа в течение...
                      Последно редактирано от Николай Кесов; 19-12-10, 18:58.

Коментар

Имам питане към знаещите-възможна ли е замяна на мостовете на Фронтера А КБ 2.0 с такива от Фронтера А ДБ 2.3 или 2.8?
                        Последно редактирано от Николай Кесов; 08-01-11, 23:01. Причина: допълнение

Коментар

И кое те навежда на тая идея, на кьсата база дифа е сьс най-добро предавателно отношение.
                          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                            И кое те навежда на тая идея, на кьсата база дифа е сьс най-добро предавателно отношение.
                            Предавателното число е добро,но общото състояние е различно.А какви са впрочем предавателните числа на споменатите по-горе модификации?

Коментар

Доколкото знам задния диф е слаб на Фронтерата, винаги съм се чудел какво ли ще стане ако се сложи диференциал от 2.8 на 2.0 предполагам заради по-якия двигател трябва и карантиите вътре да са по здрави? Как стои въпроса с числата обаче?
                              Кесьов аз мисля че по-нагоре съм ти написал, или на лично ти пратих-очевидно най-доре пасват преден и заден диференциал от Тойота Хайлукс тази от началото на 90-те с целите мостове, из английския ебей съм попадал на такива за 300паунда двата, при такава модификация спорът за цял или не преден мост отпада

Коментар

Практиката отдавна доказа, че задния диф въобще не е слаб. Просто почти всички Фронтери идваха в България с убита или пред умирачка, трансмисия. Ако сложиш на 2.0 диф от 2.8, извън пътя ще караш само на бавни (а може и Витиня по асфалта да я качваш на бавни)
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X