Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера за състезания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера за състезания

Малко и мен ми намирисва тая работа с кардана. Има нещо гнило там. Няма как от зацепени хъбове да скъса каре на кардана....
    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
      Малко и мен ми намирисва тая работа с кардана. Има нещо гнило там. Няма как от зацепени хъбове да скъса каре на кардана....
      Не говорете сега че човека няма да може да спи докато не разбере!А ако е било най-слабото място и включил на сух път?Аз на автомонтьор който имаше Фронтера му обяснявах че не е добре да кара на сухо, пък кой знае кой я е карал тая.До няколко дена предполагам ще се разбере.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
        Не говорете сега че човека няма да може да спи докато не разбере!А ако е било най-слабото място и включил на сух път?Аз на автомонтьор който имаше Фронтера му обяснявах че не е добре да кара на сухо, пък кой знае кой я е карал тая.До няколко дена предполагам ще се разбере.
        Първо, честитя придобивката.

Второ - за мен джипка с махнат кардан, еднозначно значи проблем. Колко сериозен или не - въпрос на късмет. Но НЕ вярвай на никакви приказки на автоджамбазина, защото има голяма вероятност (ако питаш мен - със сигурност) да ти говори глупости, къде от незнание, къде съвсем умишлено.

Все пак, има го и другия момент - незнанието на автоджамбазина (и въобще продаващия нещо човек), с който се пазарим, винаги е в наша полза, стига да сме по-наясно от него. Случва се от малък и лесно решим проблем да го омаеш и цената да падне доста. Аз например всякак бих купил да речем терано с дифове тотал щета, стига другото да ми хареса и да ми смъкне достатъчно от цената, ама това щото съм наясно че дифове има ако не в съседната, то поне в по-съседната морга, при това на относително ниска цена.

Та, искрено пожелавам пробемите да са дребни, например само хъбове, но има една поговорка: "Надявай се на най-доброто, а се готви за най-лошото!".
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ники, дано се разминеш с "малкия дявол",тоест каре и хъбове, а ако ще я ползваш само за състезания и по-хард испълнения направо зацепвай(заваряй)хъбовете, там разхода не е важен, а адреналина.Още веднъж честито и споко всичко се прави или сменя. Успех, братле.
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Фронтерата е карана с постоянно зацепени хъбове дълго и по всякакъв терен.Дали карето е дало фира от това-не знам.Просто това е което видях.Пък и за 2000 лева какво да искам...
            Благодаря на всички за пожеланията и съветите!

Коментар

Честито адаш, един бърз ремонт, и първа проба в туристическия клас след две седмици.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Честито Николайски за главната роля във филма Фронтера
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                  честно казано
                  и мен ме гони такава идея
                  не за състезания а като машина пригодена за навсякъде
                  не че сега не ходи на много места де
                  33-ки гуми дали ще ги търкаля ?
                  a 35-ци ?
                  Моита Фронтерка беше 2.5тдс-115к.с.Сложих и 32-ки и на места където преди съм карал на 3та скорост с 32ките включвах на 1ва.
                  Ядосах се и купих Исузо 215к.с и прехвърлих всичко на Фронтерата и ако е рекъл Господ днес мога да подкарам Фронтерата(Исузото).
                  Сега ще сложа 32ки да видя какво ще стане
                  Със себе си съм имал повече проблеми,
                  отколкото с всеки друг човек. Нямам по голям враг от самия себе си!!!!!!
                  Да изградим Параклис: www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113508

Коментар

Ники, къде я скри новата, че днес сутринта видях пикапа на баира!
                    И да знаеш, че вече не съм ти другарче, да не ме вземеш да я погледаме заедно.
                    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Няма да бъде първата Фронтера използвана за състезания, е може би първата в България, но все някой трябва да е пионер нали?
                      Едва ли някой си мисли, че с 3-4000лв може да подготви джипка с която да печели, но да участваш не означава непременно винаги да бъдеш пръв, ето една Фронтера с не много подобрения участвала в траял:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sportsideon.jpg
Прегледи:1
Размер:46.8 КБ
ID:5230281
                      Двигателя е 2.0l сменени предния и заден диф с такива от 2.8 дизел, окачване+3, ролбар, лебедка, шнорхел, защита на купето отдолу...на мен не ми изглежда чак толкова много, като например това:

Име:17_06_200510_40_0001.jpg
Размер:45.5 КБ
ID:5230282
                      Фронтерските ходове не са чак толкова за пренебрегване:

Име:DSC_0018.jpg
Размер:180.6 КБ
ID:5230283

С малко повече лифтиране и рязане успешно влизат 37-ци

Име:CIMG0010.jpg
Размер:141.5 КБ
ID:5230284
                      С подходящ двигател става дори по-добре:

Име:CIMG0010-2.jpg
Размер:107.9 КБ
ID:5230285
                      Успешно се присаждат дифове от Хайлукс с 5.18 и огромни гуми(37-ци в случая), макар че тук възниква въпроса доколко това продължава да бъде Фронтера и дали си струва наистина? За сметка на това изглежда страхотно и би наказала доста опоненти при траялските състезания.

Име:CIMG0009-2.jpg
Размер:109.5 КБ
ID:5230286
                      Още една Фронтера с дифове от Тойота, но с "малки" гуми

Име:DSCF2462.jpg
Размер:89.5 КБ
ID:5230287 Тези ходове дали са достатъчни?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2223227_21_full.jpg
Размер:46.9 КБ
ID:5230288
                      Едно клипче с не особенно променена Фронтера на любителски траял:

Друг е въпроса доколко в България има наистина подготвени джипки за траял състезания, аз може да не разбирам много но гледайки и четейки за чуждите състезания джипа за траял е с крайни модификации-голям двигател(не непременно), огромни гуми, бавни диференциали, казано с две-три думи естественно. Всъщност тук на състезания излизат прежалени джипки подготвени за...всичко-траял, рали-рейд, екстремен оффроуд...
                      Както и да е, както обикновенно се случва и тази тема се отклони от правия път, но аз се надявам догодина да видим една подготвена Фронтера по Българските състезания!
                      И накрая една фраза която много ми харесва, но звучи по-добре на английски:
                      "sky is the limit"

Коментар

Поздравления за ентусиазма.
                        Първоначално публикуван от Кесов (kiki45) Преглед на мнение
                        Фронтерата е карана с постоянно зацепени хъбове дълго и по всякакъв терен.Дали карето е дало фира от това-не знам.Просто това е което видях.Пък и за 2000 лева какво да искам...
                        Благодаря на всички за пожеланията и съветите!
                        При мен случая беше подобен.От моето незнание съм карал с изкарани пружини на двата хъба около две години, колко преди мен е карано така никой не знае, щетите бяха карета на предния кардан и едно каре на предната полуоска.
                        Поздрави
                        ОФА 2.0 Спорт "96
                        Боян 0898642831

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                          Може ли по-подробно да обясните как става това олекване с 300кг?
                          Пластмасовия покрив отзад с капандурата, стъклата, част от салона, щатните брони, планка и теглич отзад, булбара, степенките и още куп дреболии които се свалят без рязане блъскане с чук и т.н.
                          Горе долу са към 300 кг.
                          0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Стоилов Преглед на мнение
                            Пластмасовия покрив отзад с капандурата, стъклата, част от салона, щатните брони, планка и теглич отзад, булбара, степенките и още куп дреболии които се свалят без рязане блъскане с чук и т.н.
                            Горе долу са към 300 кг.
                            ...и като направиш един ролкейдж, сложиш лебедка, сложиш по-големи гуми и тръбни брони, половината от тия килца се връщат обратно.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              ...и като направиш един ролкейдж, сложиш лебедка, сложиш по-големи гуми и тръбни брони, половината от тия килца се връщат обратно.
                              Вярно е, че ще се качи някое друго килце с тези аксесоари, но може да се компенсират от другаде с помоща на флекс и лекия мотор.
                              Абе общо взето само си гадаем, защото още никой не е влизал във филма с фронтера за да имаме реална представа какво би се получило! Точно за това мисля, че това ще е един доста интересен проект!
                              0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Клипчето от пост 85 до голяма степен обяснява защо нашите, където и да идат побеждават.
                                Не може дори и дума да става за сравнение с наше състезание, да речем Тетевен, Лазарово, Самоков, Нови Искър - също чисто любителски състезания.
                                Със сигурност от Фронтерата може да се направи състезателен автомобил - пита се срещу колко?!
                                По всяка вероятност ще е по-скъпо отколкото други марки/да не зачекваме пак спорове/.
                                Това, което е написал Спарки за ролкейджа беше първото, което и на мен ми мина през ума, а сега добавете и 50кг. лебедка.
                                Така че на първо място, поне според мен въпроса е: "Заслужава ли си?"
                                Ако за собственика отговора е "да", О.К.!
                                Ще бъде интересно и надявам се не само за мен.
                                Успех!
                                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                                ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X