И аз така подозирам
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Засукан мост
Свий
X
-
Ако стъпиш с едната или другата страна на колата върху повърхност с различно сцепление, има ли разлика? Едната страна да е на сухо, другата примерно разлята нафта, вода или друго? При прав равен път и нормална скорост, 100?
Коментар
-
Гледам ,че уж всичко проверено и да споделя от преди повече от 20г. .... .
Остарявам и не помня вече на коя от каруците ,но бях влязъл във "Филма" . Гуми,спирачки,окачване,регалаж и каквото се сетя проверявах . Усещаше се лека склонност да променя праволинейното движение, дори изключена от скорост,а когато изгасих и двигателя проблема изчезна.
Веднага на стенд, да се оправим центрирането (градусите в ляво и дясно положение) и всичко се оправи . Не съвпадаше движението на право със средното положение на хидравличната усилвателна система .
-
-
Ми, ако някой е изправял волана от мързел през шлиците, а не през накрайниците, като нищо може и да е това хавата. Честно казано никога не съм се замислял - кормилното управление е симетрично само в централно положение на всичко, тоест и цянтрална щанга, и накрайници и т.н. трябва да са в еднакво положение спрямо и двете колела, иначе, макар и с малко, усилието от едното коляло върху щангата винаги е различно спрямо другото. Разбирай захождането в дадена посока може да не е заради усилвателя - тук той не се стреми самоволно да се изправи като електрически такъв, а заради малката геометрична разлика в систелата хебел - къса шанга - колело от ляво и от дясно.Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеТова по-често се среща като проблем при колите с електроусилвател.
Впрочем, редно е и да се премери височината на окачването отляво и отдясно, както на предното, така и на задното. От личен опит - разлики в предното до 6-7мм и разлики в задното до 10мм не влияят на дърпането. Новото не съм го мерил задълбочено, но старото беше малко "диагонално" в това отношение - ако изравня предницата, увеличава се разликата в задницата. И правех разни магии да докарам някакво равновесно положение.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
За конкретното возило си прав, не се изправя волан от шлиците освен ако някой преди това не го е направил .Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Ми, ако някой е изправял волана от мързел през шлиците, а не през накрайниците,
Но има и возила дето не от мързел а по книга се изправят от шлиците.
Коментар
-
Когато дължината на щангите към колелата не подлежи на реглаж, няма и как иначе. Пък и някои системи позволяват по-големи разлики, други не. Тераното никога няма да се държи като малолитражка с елетрическо серво, каквото и да се прави. ВИНАГИ ходи по наклона - пробвано е всичко с ъглите от -1 до +1 градус спрямо нормата, лично от мен през годините. Но нито със старото, нито с новото съм имал някакви драми с теглее на някъде, когато няма наклон на пътя. Когато има страничен наклон винаги върви по него, малко или много.Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнениеЗа конкретното возило си прав, не се изправя волан от шлиците освен ако някой преди това не го е направил .
Но има и возила дето не от мързел а по книга се изправят от шлиците.
Може с малко заигравка със сходимостта и напречния наклон да се намали (и то доста), но започва да износва гуми неправилно.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.
Коментар