Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно гуми нисан терано 2?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно гуми нисан терано 2?

Имам питане относно размерите на гумите за нисан терано 2 2002:
    1.Знам от Спарки че се побират 31,но това е размер за 15",а за 16" на колко отговарят?
    2.Предлагат ми гоодрич олтериан,обаче размер :265/70/16 дали ще станат?

От: Относно гуми нисан терано 2?

Според теб 31-ца на 15" и16" къде е разликата
    FORD MAVERIK 2.7TD
    Тел.0898662817
    LZ1IID

Коментар

Ами разликата е че на 15" се мери като 31-ца,а на 16" като размер примерно 145/70/16 и не мога да разбера кой размер ще ми пасне на 16"?

Коментар

Ами измери с рулетката височината на тая 265-ца, но според мен може и да дойде малко височка.На 15" примерно 275/60/15 е 70 см висока толкова е висока и 225/75/15 с тея вторите май излизат от завода мисля.
        TERANO II 2.7 TD 95г, MURANO 3.5 06г, ML W164 320 cdi 2010г.

Коментар

Оригиналните размери са 235/75/15 или 235/70/16. Ориентировъчно - около 29 инча диаметър.

а 31-ца си е 31-ца. Това и е хубавото на тая система, че не я интересува на каква джанта са обути. 31х10.5x15 и 31х10.5х16 са с еднакъв външен диаметър. Това е приблизително 265/75/15 и 265/70/16. Има бол калкулатори из интернет, пък дори и с елката се смята елементарно:

((265*.75%)*2)/25.4 + 15=30.64инча. 265/25.4=10.43инча.

((265*.70%)*2)/25.4 + 16=30.61инча. ширината е като горе - 10.43 инча.

Капиш???

...или накратко, ако отговарят на размера си (не са по-голями от това, което пише на тях), ще станат. Ако не са регенерати, болшинството гуми са малко по-малки от написаното върху тях. Все пак има и изключения де...
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е както винаги Спарки си каза думата-Благодаря.А иначе гумите са BF goodrich all terrain

Коментар

Искам да задам един въпрос, а именно- терано 2- 2001г. Може ли да понесе гуми за кал с размер 245/75/16, или не?

Коментар

Ако не са регенерати - ще можаш да ги вкараш под калниците без да хващаш флекса с 2 ръце. Ако са регенерати - трябва да се пробва.

А защо точно тоя екзотичен размер?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Знаете ли долу - горе с колко се вдига разхода на бензиново терано с гуми 31*10,5*15. Става въпрос за умерено каране, както по черно така и по асфалт. Мисля да слагам дуратрак.
                  Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Предполагам ще се мести от 235/75 на 31ци? Около литър и малко, ама много зависи от гумите - регенерати, кални и т.н. Така че може и повече да се вдигне. Зимните купъри тежат с 2 кила повече от олтерейна на гудрич ... За дуратрака нека сподели някой който е карал.

Коментар

Да добавя, че при мен при преминаването ми от износени Bridgestone Dueller 235/75/15 на съшия размер Duratrac, разхода се качи с около 0.5+. Та, ако се минава от износени шосейни гуми към 31" - наистина много зависи Може да се получи малко повече от литър и малко.

Коментар

Теглото не е голямата драма, ако говорим за разлики до 3-4 килограма. Колко са рошави е по-важно. При дизела разликата е около литър между шосейни оригинални с оригинално окачване и рошави кални НЕрегенерати 31-ци + 3 инча лифт. Това до към 100км/ч. От там нагоре - със 100 разхода е 9-9.5, със 140 е 13.5 - 14. Миналата седмица ми даде 10.5 смесено каране с не повече от 110, като доволна част беше по тесни горски пътчета, дето се кара на втора, евентуално трета, проход Шипка, и от сорта. Днес ще пълня та пак ще засичам, но не е повече от 11, вероятно около 10, като съм минал едни 70-80км магистрала със 140.

Коментар

Първоначално публикуван от avalanche Преглед на мнение
                          Да добавя, че при мен при преминаването ми от износени Bridgestone Dueller 235/75/15 на съшия размер Duratrac, разхода се качи с около 0.5+. Та, ако се минава от износени шосейни гуми към 31" - наистина много зависи Може да се получи малко повече от литър и малко.
                          Отчете ли факта че километража ти показва по-малко с около 7%. Да не се окаже че разликата е предимно от това.

Коментар

В момента съм с тези:
                            Отпред Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0510.jpg
Прегледи:2
Размер:226.1 КБ
ID:5677561
                            Задни Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0511.jpg
Прегледи:2
Размер:214.3 КБ
ID:5677562
                            За лятото и за в града са добре, ама сега като почнат дъждовете и става трудно по черните пътища с тях. При всички положения ще си взема дуратрак, но се колебая между оригиналния размер и 31". Май 31" надделява, понеже ми се иска да се повдигне малко колата, а и ако дигне с литър само ще е супер.
                            Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Какво колебание може да има, щом 31-ци се побират като у тях си без да правиш нищо по тераното, освен евентуално да подкастриш предните калобрани отвътре?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X