Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно гуми нисан терано 2?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Относно гуми нисан терано 2?

Здравейте колеги, един новобрански въпрос, на какво налягане в гумите карате.
    Аз съм с 235 70 16, първо баха на 2.2б виждаха ми се меки много се клатеше направих ги на 2.5

Коментар

Първоначално публикуван от vankoni Преглед на мнение
      Аз съм с 235 70 16, първо баха на 2.2б виждаха ми се меки много се клатеше направих ги на 2.5
      Зависи-стандартния размер на 2.

Коментар

Първоначално публикуван от vankoni Преглед на мнение
        КЛатенето ти не е от гумите, а от окачването. Когато бях с това размер, карах ги на 2 бара. Сега 31-ците ги карам на 2.0 само до морето. Иначе на 1.8.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги,моля споделете мнинието си за "Максис Браво АТ 771" И "Генерал Грабер АТ".
          Тези гуми се продават във форума от участници в него и са с подходящия за мен р-р 235/75/15.
          Благодаря предварително
          "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
          0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от metero Преглед на мнение
            Е, като няма Дуратрак, има Кумхо 71. .... След месец вече може да напиша в темата за Кумхо какво е станало...
            Чак сега се получи достатъчно кален терен за да оценя тия гуми.
            На сух асфалт са сравнително добре, ручат силно. Но държат пътя добре докъм 110 км/ч; два-три пъти вдигах и 130, без особени проблеми. Повече с джипа..е, не че не може, но пазя гумите все пак, аз за толко пари 2 дена няма да изляза от кръчмата...
            На мокър асфалт изненадващо също са добре, спират, завиват...нищо общо със старите.
            На кал явно са в силата си. Вчера и днес по ловните терени просто нямаха спиране, коловози-моловози, локви, кал, баири, снежна трева..танк! Даже извадих от коловозите Витарата на един колега. Излизането от коловозите е по-лесно поради страничните грайфери, а и бортовете са твърди. В локви 30-40 см с кал отдолу минава с леко подхлъзване, на скорост, с кеф. Държат се между коловозите и не паднах в тях, на няколко места така беше пътя. Карах и по едно изорано, и там вървят.
            Терена при нас е нещо от рода "среден офроуд"- повечето места са лесно проходими, но дърварите на десетина места направиха дълбоки коловози, които водата издълба още по-дълбоко и продължава.
            Айде, чакам да падне сняг да видим.
            Засега -препоръчвам. Нямам предвид офроуд състезанията, там нещата са далеч по-дивашки.
            Няма значение с колко може да се вземе един завой, важното е с колко не може.

Коментар

Като всеки и аз искама универсална гума ,която да е за всякакъв терен и еднакво добре да се държи ,но уви.поне досега се оказва,че гудрича като че ли най се държи,но ако някой има наблюдения върху гума която да е добре и на сухо и на кално и на дебел сняг,която пък и да не хлъзга много да си признае,че сега съм с едни зимни отвратителни и освен за мокър асвалт до към 5 градуса температура за ничин друг не стават,,говоря за купър боклуците

Коментар

Колеги искам съвет. Колко трябва да повдигна терано 2001г. за да побере 235/85/16? Ще ги побере ли само с повдигане без да хващам флекса?

Коментар

Трябва не да я повдигаш, ами да се хванеш за големия флекс с 2 ръце.

А защо точно тоя размер?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз на мойто съм качил 265/70R16 без лифт и нямам проблеми с динамиката и не зажулват никъде.Чудих се за 275/65R16 но не знам дали няма да са широки.А и с гуми 265 ми се струва по стабилен при завои
                    ПП: Качват ли 285/75 R16 (33") на терано разбира се с лифт и интервенций.
                    Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_1978 Преглед на мнение
                      Аз на мойто съм качил 265/70R16 без лифт и нямам проблеми с динамиката и не зажулват никъде.
                      Това са стандартни 31-ци. И като се има предвид че повечето са с една идея под размера си, нормално е да не задират.

ПП: Качват ли 285/75 R16 (33") на терано разбира се с лифт и интервенций.
                      Качват, ама още не съм видял читаво направено такова качване. Освен флекса, трябва и сериозно преработване на кормилното управление - като минимум по-сериозна централна щанга с променена конструкция и доста по-сериозен паразитен хебел.

и.... следващия бушон са шенкелите, а ако се прекалява със скоците трябва да се прави и греда над двигателя за да не се чекне шасито, както и евентуално да се търси начин за монтиране на бъмп стопове. И по-голям преден диф, и по-дебели полуоски

и.......

Коментар

Да много е разправия това с 33-ките.Просто питам ей така че не съм виждал а си мисля,че може да се сложат ама е много трудно и май няма смисъл.Благодаря за информацията.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Това са стандартни 31-ци. И като се има предвид че повечето са с една идея под размера си, нормално е да не задират.

Качват, ама още не съм видял читаво направено такова качване. Освен флекса, трябва и сериозно преработване на кормилното управление - като минимум по-сериозна централна щанга с променена конструкция и доста по-сериозен паразитен хебел.

и.... следващия бушон са шенкелите, а ако се прекалява със скоците трябва да се прави и греда над двигателя за да не се чекне шасито, както и евентуално да се търси начин за монтиране на бъмп стопове. И по-голям преден диф, и по-дебели полуоски

и.......
                          Малко встрани от темата ,но понеже ми се кара нещо дълго и с по добра возия от 260тката (за лов и разходки по гората иде реч)като добро бюджетно и надеждно решение и си мисля за терано 2 .Та Спарки ,ако му се навре на Теранозавъра преден мост с200 от 160-260 ще си върти 33ки без проблеми,заигравка е ,но като се има в предвид "някой особености по предното окачване"за по големи гуми мисля че си заслужава играчката.
                          "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
                          Кольо.

Коментар

Първоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнение
                            Малко встрани от темата ,но понеже ми се кара нещо дълго и с по добра возия от 260тката (за лов и разходки по гората иде реч)като добро бюджетно и надеждно решение и си мисля за терано 2 .Та Спарки ,ако му се навре на Теранозавъра преден мост с200 от 160-260 ще си върти 33ки без проблеми,заигравка е ,но като се има в предвид "някой особености по предното окачване"за по големи гуми мисля че си заслужава играчката.
                            Ще ги върти защото дифа е по-бавен,но според мен не си струва.Това най не харесвам на тераното,че не събира големи гуми.

Коментар

Ще ги върти защото дифа е по-бавен,но според мен не си струва.Това най не харесвам на тераното,че не събира големи гуми.
                              За по бавен ... зависи,поне на първо четене се сещам за два с различно предавателни число . Според мен си заслужава и масрафа и парите няма да са повече от колкото да се пипне стандартното окачване по спо менатия от Спарки начин .
                              Абе гума под 80 см за никъде
                              "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
                              Кольо.

Коментар

И това е така джипа за мен няма ли големи гуми не е джип.Сподели какво си направил с патролския мост на тераното.И успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X