Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Nissan Terrano 2 3.0 tdi 158hp

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за Nissan Terrano 2 3.0 tdi 158hp

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
    ...
    което ме навежда на мисълта, че или маслото е малко или е грешното.Дали не е нещо друго?...
    Дали е малко!? Ами който днес сменя малото на раздатката да каже! Защо не се провериха всички кутии и дифове?
    Маслото с добавка има отношение към фрикционните дискове на LSD-то, а не към главното предаване. Едва ли е от маслото.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Дали е малко!? Ами който днес сменя малото на раздатката да каже! Защо не се провериха всички кутии и дифове?
      Маслото с добавка има отношение към фрикционните дискове на LSD-то, а не към главното предаване. Едва ли е от маслото.
      Андро, а откъде си сигурен че шума не е от дисковете?

Колега, отзад слагай 75W140, пълна синтетика за LSD, GL5. Отпред ако искаш от същото, а ако не - каквото решиш, стига да е GL5. Маслото в скоростите и раздатката е еднакво с това за 2.7 дизела. То и самите скорости и раздатка са идентични.

И не на последно място - това че маслото е бистро не значи че е сменяно скоро, а само че няма износване в съответния възел. Не значи и че все още е добро, или е за сменяне. Заради това при новопридобито возило лично аз сменям всичко подред, де що има течности, включително и спирачната.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Андро, а откъде си сигурен че шума не е от дисковете?

Колега, отзад слагай 75W140, пълна синтетика за LSD, GL5. Отпред ако искаш от същото, а ако не - каквото решиш, стига да е GL5. Маслото в скоростите и раздатката е еднакво с това за 2.7 дизела. То и самите скорости и раздатка са идентични.

И не на последно място - това че маслото е бистро не значи че е сменяно скоро, а само че няма износване в съответния възел. Не значи и че все още е добро, или е за сменяне. Заради това при новопридобито возило лично аз сменям всичко подред, де що има течности, включително и спирачната.
        Утре това ще се прави!Всичко наред!Иначе нивото в предния диф е на макс, задния не остана време да го отвия да видим как е...Нали първоначално мислех, че е каре.
        Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Андро, а откъде си сигурен че шума не е от дисковете? ...
          Няма нищо сигурно Спарки. Даже не сигурно откъде се чува, отпред, отзад, по средата, отляво, отдясно и т.н. Има обаче "най често" дефектирали възли в силовото предаване, на базата на статистиката. Задния мост не е от най често сращаните при Тераното/Патрула. За "виене" на фрикционни дискове пък съвсем не се чува при никой модел. Разбира се условието е да има масло.
          На базата на тая статистика, по проблемен е предния мост при независимото окачване - лагери и карета.
          Маншона трябва да се смени. Като се извади полуоската ще се види състоянието на карето и лагерите. Така една вероятна причина ще се отхвърли, или потвърди. Иначе така може да си гадаем до безкрайност.

Коментар

Всички маншони са сменени вече...каретата и полуоските са в перфектно здраве!

Коментар

Всички маншони са сменени вече...каретата и полуоските са в перфектно здраве!
              Вече и със сменени масла на раздатка и преден диф Mobil 75w90 пълна синтетика и Castrol 75w140 с добавка за LSD.
              Странният звук излезе, че е от задният диф, нивото на маслото беше с близо 400мл по ниско, последва отваряне и за мое голямо успокоение сме се усетили на време и няма никакви поражения.Последва наливане на новото малсо (събра точно 1.8л, а в Аутодата дават 2.8л ???)и вече всичко е ток.Сега остана само да сменя датчика за външна температура.Някой да има идея къде се намира?

Коментар

И аз имам проблем с датчика за външна температура-показва си каквото си поиска,ще се радвам някои да помогне.Извинявай за спама.

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
                  И аз имам проблем с датчика за външна температура-показва си каквото си поиска,ще се радвам някои да помогне.Извинявай за спама.
                  Вижте в сервизното ръководство къде е. Аз нямам такъв датчик, а и сега няма как да погледна вместо вас.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вече и със сменени масла на раздатка и преден диф Mobil 75w90 пълна синтетика и Castrol 75w140 с добавка за LSD.
                    Странният звук излезе, че е от задният диф, нивото на маслото беше с близо 400мл по ниско, последва отваряне и за мое голямо успокоение сме се усетили на време и няма никакви поражения.Последва наливане на новото малсо (събра точно 1.8л, а в Аутодата дават 2.8л ???)и вече всичко е ток.Сега остана само да сменя датчика за външна температура.Някой да има идея къде се намира?
                    Моя глътна точно 3л 75/140 за LSD като вече почваше да сълзи от пробката.
                    От къде го източихте старото?

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
                      Моя глътна точно 3л 75/140 за LSD като вече почваше да сълзи от пробката.
                      От къде го източихте старото?
                      От пробката, а после свалихме и капака и доизтече още...После точно до пробката събра почти 1.8л...Но нали все пак на 2.7 и 3.0 дифовете са с различни предавателни числа, да не идва от там разликата, или ние сме сбъркали нещо?

Коментар

От пробката, а после свалихме и капака и доизтече още...После точно до пробката събра почти 1.8л...Но нали все пак на 2.7 и 3.0 дифовете са с различни предавателни числа, да не идва от там разликата, или ние сме сбъркали нещо?
                        ЪЪЪ, говорим за ЗАДНИЯ, нали? За какъв капак иде реч?

И не, от различните предавателни числа разлика не може да се получи. Разликата е в 2 зъба в короната (до колкото помня), а това са някакви единици милилитри (че даже и това е много), които по никакъв начин не могат да се усетят.

Коментар

ЪЪЪ, говорим за ЗАДНИЯ, нали? За какъв капак иде реч?

И не, от различните предавателни числа разлика не може да се получи. Разликата е в 2 зъба в короната (до колкото помня), а това са някакви единици милилитри (че даже и това е много), които по никакъв начин не могат да се усетят.
                          Точно за задния диф говоря...свалихме му задният капак където е и пробката за наливане.
                          П.П.Ония ден ти звънях да попитам няколко неща....

Коментар

Точно за задния диф говоря...свалихме му задният капак където е и пробката за наливане.
                            П.П.Ония ден ти звънях да попитам няколко неща....
                            В отпуск съм и на морето. От време на време телефона ми е с изключено звънене и вибрация дори. Звънни ми сега.

А на капака - щракни му една снимка, да видя къде е тоя капак. Мойто капак няма, или поне не помня да има. Щракни една снимка, моля, че ми стана интересно.

Коментар

Е то вече май няма к'во да питам....ако има нещо по натам ще се обаждам ако е удобно...Номера ми е 0888-657-420 Виктор
                              Ето снимка:

Коментар

А - моя не е такъв.
                                На служебната навара набор 2007 удивително прилича на твоя - по скоро самия мост.

пс: там има и блокаж

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X